• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Остберг е последният останал за Ситроен RT

Петък, 10 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Остберг е последният останал за Ситроен RT

НЕЗАВИСИМО от преждевременно сложения край на активното участие на Ситроен Рейсинг Тим в пълния вариант на световен рали шампионат, Мадс Остберг ще се разпише като последният останал водач на тима в световните серии на ФИА за 2020 г. През два последователни сезона (2013 и 2014 г.), когато норвежецът беше пилот на пълен работен ден за френския тим,  Остберг бе състезателят на Ситроен с най-висока оценка на участията му в WRC. В новия сезон той трябва да се състезава в предвидените осем кръга от серията WRC2 в C3 R5.

Автомобилът ще бъде управляван от PH Sport, докато в същото време Ситроен Рейсинг ще подкрепя участията в шест кръга от частната серия WRC3 в подобен автомобил, управляван от действащият шампион на Франция Йоан Росел.

Дългогодишният WRC рали инженер на световния шампион Себастиян Льоб Дидие Клемен ще играе ролята на мениджър на конкуренцията на клиентите на Ситроен Рейсинг.

Росел, Пиер-Луи Лубе и Адриен Фурмо, формират отбора за рали на френската автомобилна федерация (FFSA) за този сезон в Академията на FFSA. Фурмо ще кара Форд Фиеста R5, докато плановете за Лубе все още не са финализирани.

Остберг е последният останал за Ситроен RT

снимка за rallyxpress: мартин холмс
С НОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ… Бившият рейсинг-инженер на Льоб – Дидие Клемен поема мениджърските функции за клиентите на Ситроен Рейсинг.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев