• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Обявени са 84 заявки в листа за Монте Карло

Понеделник, 11 Януари 2021 | Монако, RallyXpress
Обявени са 84 заявки в листа за Монте Карло

СПИСЪКЪТ със заявените екипажи за старта на първото от състезанията в сезон 2021 – 89-ото рали Монте Карло, днес бе публикуван на официалния електронен портал на автомобилния клуб на Княжеството. Неговият предварителен вариант включваше 90 екипажа, най-дългият за последните 5 години, които е бил регистриран от подавали състезателите заявки за участието в Старата госпожа. В окончателният си вариант, година преди Монте да отбележи своето 90-о състезание, листът стига до стартов номер 84 (виж ТУК). Имената в него са най-доброто от най-доброто, което може да се види в световните ралита.

Това ще е 110-ата годишнина от появата на ралито, през което време от Казиното са били стартирани общо 89 надпревари.

В своето тазгодишно издание обаче, рали Монте Карло ще мине без каквато и да е публика край скоростните етапи, както и без да бъдат допуснати фенове в сервизния парк на състезанието.

До последно организаторите от Автомобилния клуб на Монако (АСМ) на четири пъти преработваха часовия график, съобразявайки се в последните анти-епидемични мерки, налагани както от правителството в Париж, така и съобразявайки се с ограниченията, предприемани от регионалните административни власти.  

Доброто е, че все пак традицията ще бъде спазена и началото на шампионата в световните серии ще започне от Монте, за което говореше и вчерашната последна по време промяна, с направянето й (отмяната на 8-ия специален етап в първия ден – второто преминаване на 22.24-километровата Монтабу сюр л’Обез – Билбоа ле Пан – бел. ред.) косвено бе потвърдено и провеждането на първото рали за годината.

Обявени са 84 заявки в листа за Монте Карло

ФАКСИМИЛЕ от публикувания на страницата на рали Монте Карло лист със заявките на участващите екипажи в първия кръг от световните серии за 2021.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев