• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Няма да има старт и за рали Италия/Сардиния

Вторник, 24 Март 2020 | Рим, RallyXpress
Няма да има старт и за рали Италия/Сардиния

КАКТО ПРЕДВИДИ преди по-малко от месец сайтът с новините в българския автомобилен спорт, едно от най-желаните и интересни ралита в световните серии – Италия-Сардиния, няма как да издържи на атаката на коронавируса и неминуемо ще бъде отказано. RallyXpress предвиди това на 26 февруари. Официално това стана факт днес, след като беше разпространено изявлението на Анджело Стичи Дамяни (на снимката горе), президентът на Италианския автомобилен клуб (ACI). В своето изложение Дамяни е написал следното:

„Вече е очевидно, че ситуацията на пандемията, разгърната от коронавируса, с различното ѝ развитие от страна на страна, изисква пълен преглед на календара на големите международни моторни серии, включително WRC.“

Очевидно е, че в ситуацията на световна пандемия от COVID-19 провеждането на това събитие от календара на световното първенство на ФИА е невъзможно.

В изказването на Дамяни обаче има и една оптимистична фраза, зад която се крият надеждите за подобрение на обстановката по света и най-вече в Италия, страната която най-силно е засегната от пандемията:

„…като организатор на Рали Италия-Сардиния се поставя на разположение, заедно с ФИА и с промотора на световните серии, за да проучи възможно ново място за италианското събитие на световното първенство.“Няма да има старт и за рали Италия/Сардиния

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от заглавната част в обръщението на президента на Италианския автомобилен клуб (ACI) Анджело Стичи Дамяни.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев