• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Нямат край серията от проблеми за WRC

Събота, 22 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Нямат край серията от проблеми за WRC

В ДЕВЕТ ЕТАПА и състезателна дистанция едва от 148 километра, на показ излязоха повече проблеми от Рали Швеция, отколкото в повечето ралита, които са тройно по-дълги. Разбира се, много от тези проблеми бяха свързани с времето. Швеция Рали определи нарастваща заплаха за онова, което традиционно го прави един от най-популярните кръгове на WRC. Всички са наясно с проблемите на глобалното затопляне, но когато става въпрос за планиране на жизнеспособно световно първенство по рали, човек подозира, че ФИА може да е пропуснала някои от детайлите!

Заради ФИА, затворена в иначе похвална политика да иска да включи зимно рали в годишния календар на WRC, шведското рали отдавна се радва на сигурна годишна позиция в шампионата.

Така е, тъй като тази година организаторите на WRC успяха да направят бързи корекции на промените в дългосрочното планиране на своето събитие.

Датите, форматите на събитията и необходимостта да се гарантира спецификацията на автомобилите остават непроменени от събитие до събитие, също така означават, че в днешно време правилата не могат да бъдат променяни, за да отговарят на възникналите непредвидени ситуации, спортните и автомобилните детайли не могат да бъдат променени в кратки срокове.

2020 SWE Neuville Rally 012

снимка: официална фейслук страница на швеция рали
ТОВА ОЧАКВАХА … Сняг, заледени трасета, зимен рали-спектакъл…

Колкото и да е възможно любителят на спорта да мисли, че решението може да бъде да промени местата и правилата, за да отговаря на целите на нашия спорт, това никога не е така просто, нито е така лесно… Животът в този спорт не е толкова прост!
Метеорологичните проблеми в Швеция продължават и са лесно предвидими от много години. Преди години се предлагаха различни решения.

Етапите могат да се провеждат в голямо разнообразие от различни региони в приемащата страна. Но в днешно време състезанията трябва да се вместват в предписаните параметри за шампионата, одобрени от ФИА и отборите, които влизат в WRC.

Нямат край серията от проблеми за WRC

снимка: официална фейслук страница на швеция рали
ТОВА ПОДНЕСЕ ВРЕМЕТО… Макадам, свита дистанция, окастрено Швеция Рали, но… напълно в предписанията на ФИА.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев