• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

Сряда, 27 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

ЧЕТИРИДЕСЕТ и четири годишният Марко Марин (на снимката), собственик на базираният в Естония екип на ММ-Моторспорт, който в предишни години бе пилот от екипите на Субару, Форд и Пежо и има пет победи в световните серии наскоро открито говори за уебсайт на Естония за сътресенията, резултат от преминаването на неговия приятел Отт Танак от Тойота Газоо Рейсин към Хюндай Моторспорт. „Въобще не съм съгласен, че имам статут на мениджър с Отт. Правим нещата заедно от десет години. Ролята ми беше различна и променяща се. Ние обсъждаме нещата заедно, но той решава“, категоричен е Мартин.
 
Разривът между шефа на Отт и Тойота Томи Макинен е объркваща, Мартин вярва, че объркването е подхранвано от яростните финландски медии, поддържащи Тойота.

„Те се опитаха да покажат, че всички останали са виновни, но не и самите те“

„Ситуацията беше, че контрактът на Отт изтичаше и той можеше да реши какво иска. Първата ни мисъл беше [да продължим] с Тойота. Отт очевидно беше техният първи избор, но ние също се огледахме.

„Макинен можеше да сключи сделка с Отт още през август и септември“.

Но, изглежда, сакаш Макинен всъщност не искаше това споразумение.
 
„Окончателното решение  [на Отт] не беше мотивирано финансово. Всички екипи разбират, че Отт трябва да получи максималния си доход в момента. Финансовата цифра не беше проблем от едната или другата страна“.

Така че въпросът повече или по-малко се е свеждал до това дали Макинен наистина иска да задържи Танак в отбора.

„Не мога да кажа, че имаше само един конкретен проблем, но можете да кажете дали екип наистина стои зад вас и направи максимално за вас. Можете да усетите това как се планират състезанията, дали визията им е същата като вашата.

Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

снимка: интернет
ПО-СКОРО 10-ГОДИНИ ПРИЯТЕЛСТВО, ОТКОЛКОТО МЕНАЖИРАНЕ… В момента, в който отношенията на Танак и шефа на Тойота започват да се развалят, Марко Мартин е най-близо до пилота, който спечели първата си титла разчитайки повече на себе си, отколкото на тима.


„Финландските медии предположиха, че Отт изисква статут номер едно в отбора, но няма такова търсене.“

„Отт успя да спечели титлата и победите си [през 2019 г.] без подкрепата на отбора. За съжаление Отт трябваше да разчита сам на себе си, но той го направи!“.
 
За Мартин най-интересният момент в преговорите е бил в момента, в който Хюндай изпратил сигнал, че преговорите между тях и пилота са приключили.

„Това не беше наред, но те изиграха много добре своята игра! Хората казват, че отношенията между Танак и Макинен се влошавали с напредването на годината. Всички неща повлияха на ситуацията“.

Какво е усещането сега всичко е уредено?

„Решение изискваше „топките“ да бъдат отиграни в отбора, в който дълго време беше основният му съперник (Нювил). Вярвам [Хюндай] е точното място за Отт и той може да направи всички свои неща там. Времето ще покаже как ще се справи там: как свиква с колата, дали екипът може да я приспособи към неговия комфорт…“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев