• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Льоб: Никой не иска да затвори тази книга

Петък, 02 Октомври 2020 | Берлин, RallyXpress
Льоб: Никой не иска да затвори тази книга

ДЕВЕТКРАТНИЯТ световен шампион Себастиян Льоб се разделя с Хюндай Моторспорт и партньорството на французина с корейската марка приключва след два сезона. Това пише авторитетният германски специализиран сайт Рали-Магазин. Така най-титулуваният автомобилен пилот в света (на снимката) зарязва спринтовете във WRC и се ориентира директно към маратонските състезания, в които ще се върне с началото на новия сезон с новия екип на Продрайв Бахрейн Рейд Екстрийм (BRX). Шеф на новата формация е Дейвид Ричард.

В BRX Себ Льоб ще бъде съекипник на Нани Рома, а цялата програма ще е под контрола на Ричардс.

Рали Магазин цитира негово изказване: „Ще бъда разочарован, ако не сме класирани като топ фаворит.“

Преди седмица, благодарение на информациите на пратеника на RallyXpress в Мармарис Валентин Колев, сайтът с новините в българския автомобилен спорт предположи, че именно Рали Турция е лебедовата песен на французина в световните серии, изпята край Средиземно море.

Сайтът също така предположи, че единствената опция, която остава за Льоб е евентуалното му участие на пистата Монца през ноември.

Обаче въпреки всичко, Льоб оставя една отворена врата и за световното първенство по рали, за което Рали-Магазин цитира шампиона:

„Нито Хюндай Моторспорт, нито аз искаме да затворим тази книга завинаги“.

Но връщането към i20 WRC изглежда малко вероятно. Преминаването на Льоб към Hyundai – пише авторитетният сайт - се оказа трудно начинание още от самото начало и дори рекорден шампион трябваше да осъзнае, че вече не можете да се справи дори и с програма на непълно работно време.

„Темпото, което карат там, е доста високо“, казва Льоб, поставяйки се в позицията на страничен наблюдател и не иска да отрече, че 46-годишен вече не е така готов, за да поддържа онова познато от брилянтния пилот темпо.

Льоб: Никой не иска да затвори тази книга

снимка: официален сайт на BRX
ТОВА Е БЪДЕЩАТА БЕГАЧКА… С такава машинария 4х4, с 3.5-литвор V-образен двигател и 400 „коня“ Льоб ще се пусне в следващото Дакар.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев