• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Ломбардия - червена зона, и Монца увисна

Събота, 14 Ноември 2020 | от Стефано Реали/Милано
Ломбардия - червена зона, и Монца увисна

WORLDOMETERS.INFO ОТ ВЧЕРА

2020 MONZ Corona

РЕГИОНИТЕ на Пиемонт и особено Ломбардия, към който се числи и Аутодромо ди Монца, са обявени от седмица за „червена зона“, една от трите, които събират над 16 млн. италианци. Там антивирусните марки са драконовски.

Което означава, че провеждането на финал на световния рали шампионат в първия уикенд на декември (за първи път в Монца), е изпълнението с големи дози съмнения.

Нарастващият брой нови инфекции от COVID-19 сочи, че 11 ноември 2020 г. в Италия са докладвани 33 100 новоинфектирани. 42 330 души са починали в Италия след избухването на пандемията.

А тази седмица опасенията се подсилват многократно и изключително сериозно, след като Комплексът Монца е предоставен на здравните власти за център за приемане и контролен пункт за скрининг на COVID.

Ломбардия - червена зона, и Монца увисна

снимка: фейсбук страница на монца
ПОД САМИ ПРЕСЦЕНТЪРА… В самото начало на падока, до залата за пресата, сега е разположен един от пунктовете са мониторинг на корона-вируса.


Хората могат да карат личния си автомобил до пистата, където е разположена палатка и се извършват PCR тестове, като ще бъдат откарани незабавно в болница, ако имат положителен тест и се нуждаят от медицинска помощ.

Но първото издание на рали Монца, последният от седемте кръга на Световния рали шампионат (WRC), е по-отворено от всякога.

В същото време организаторът на рали Монца – Аутомобил клуб д’Италия (ACI), публикува документи миналата седмица, включително важният Рали Гайд 1. Което обаче не означава непременно, че ралито наистина ще се проведе.

Миналата седмица италианското правителство обяви, че ралито в Монца се смята за „приоритетно от национален и международен интерес“ и че прилагането на ограничителните мерки, засягащи хората в Ломбардия и Пиемонт, временно ще бъде спряно.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев