• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Листата на чакащите вече с двама по-малко

Сряда, 11 Декември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Листата на чакащите вече с двама по-малко

ДОБРЕ ИЗВЕСТНИЯТ списък с топ-пилоти, чакащи топ-оферти за пълни договори за сезон 2020, се съкрати до шестима, след неотдавнащните съобщения, направени от Хейдън Падън и Крис Мийки. Двете се появиха почти по едно и също време в Отаго Дейли Таймс, водещият всекидневник на Южния Остров на Нова Зеландия и в социалната мрежа Туирът, чрез която ирландецът оповести, че казва – засега- сбогом на световните серии през 2020 г. Голямото объркване на пазара на пилотите дойде от две събития – преминаването на Ожие в Тойота и мотивираното от това автоматичното напускане на Ситроен Спорт от WRC догодина.

В Отаго Дейли Таймс Падън обяснява, че последната останала възможност за догодина за него - тази с екипа на M-Спорт във Форд, не е опция за него.

Той каза: „M-Спорт просто не е опция за нас. Трябва да уважаваме това, което прави Хюндай  Нова Зеландия, за да ни подкрепи и това е марката, на която ще останем лоялни.“

Тази новина идва след вече известното съобщение, че Нова Зеландия отново влиза в календара на WRC през 2020 г., за които серии Падън иска да влезе в автомобил на световната рали.

В публикацията също се казва, че за два свои старта през 2019 г. Падън е трябвало да на осигури $600 000, една изключително голяма инвестиция.

Неотдавна Падън обяви, че е напреднал в работата по търговско развитие със седалище в Саут, остров Кромуел, включително рали автомобил с изцяло електрическо захранване.

2019 Paddon PR

колаж: rallyxpress
СПОРТНАТА СТРАНИЦА НА ВЕСТНИКА, в който Хейдън Падън обявява, че М-Спорт не е неговата опция за 2020.

Междувременно 40-годишният Крис Мийки използва туитър, за да обяви оттеглянето си от състезанието до място в WRC.

Той написа: "Ciao за сега #WRC ... Благодаря tgr_wrc toyota_gazoo_racing. Време е да проучите някои други страсти. Нека да видим какво носи 2020 г. “

Активен състезател в световното първенство от двадесет години, пилотът от Ълстър последователно бе професионално свързан Пежо Великобритания, Мини, Ситроен и Тойота, направил е 104 състезания в WRC.

От тях Мийки е спечелил пет, като най-важната му титла дойде в края на 2009 г., когато той стана шампионът на IRC.

Листата на чакащите вече с двама по-малко

колаж: rallyxpress
С ТОЗИ ПОСТ ИРАНДЕЦЪТ казва Ciao на WRC, очаквайки да види какво носи 2020 г. В поста обаче има и една отворена врата – тя е в думичката „засега“…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев