• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Катсута печели у дома, ще замества Танак?

Понеделник, 11 Ноември 2019 | Накагуте, Япония, RallyXpress
Катсута печели у дома, ще замества Танак?

27-ГОДИШНИЯТ японец Такамото Катсута (Тойота Ярис WRC) спечели изцяло асфалтовото тестово Сентрал Рали Аичи, което е тестовото състезание, преди провеждането на японския кръг от WRC догодина. Каралият за отбора на Томи Макинен пилот завърши близо 4 мин. пред водача на Ситроен C3 R5 Хироки Араи. На трето място се класира Шкода Фабия R5 на Осаму Футунага, а при автомобилите о 2WD победител е Toyota 86 на Хейки Ковалайнен. Финландецът е четвърти от седмината пилоти на финала.

Сентрал Рали Аичи се проведе в две японски префектури - Аичи и Гифу, недалеч от мястото, където миналата година беше проведен кандидатското японско състезание за световните серии Шинширо Рали, базиран в парка Експо в град Нагакуте, близо до Тойота Сити.

Катсута печели у дома, ще замества Танак?

снимка: официален сайт на сентрал рали аичи
БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН… Такамото Катсута нямаше никакви проблеми с конкуренцията в тестовото състезание за световните серии догодина.


Победата на младия японски пилот идва само ден, след като стана ясно, че именно неговото име се сочи като на приемник на овакантеният от световния шампион Отт Танак вола в отбора на Тойота Газоо Рейсинг.

За това обяви самият шеф на отбора Томи Макинен, цитиран от три специализирани портала за рали.

Според бившият 4-кратен световен шампион, че най-вероятно Катсута през 2020 г. ще има пълна програма в световните серии, детайлите на която в момента са във финалната фаза на обсъждане.

Това предполага, че думите на Макинен косвено потвърждават очакването на сайта с новините в българския автомобилен спорт, че японецът ще получи предложение за поне 2-годишен контракт с тима.

„Няма окончателно решение – прави уговорка обаче Макинен. – Все още това се дискутира. Една от опциите е догодина той да кара всичките европейски състезания и, разбира се, Япония Рали.

2019 JAP pre rally Takamoto

снимка: архив на rallyxpress
БЕЗ ФИНАЛНО РЕШЕНИЕ… Засега Такамото Катсута е близо пред дълъг ангажимент в обора на Тойота

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев