• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

Събота, 09 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

ПЕТ ДНИ ПРЕДИ старта на Рали Австралия (14/17 ноември) има сериозни опасения дали ще се проведе последният кръг от Световното първенство по рали през 2019 г. Опустошителните пожари в Нов Южен Уелс вече са създали големи щети, както и са дадени и човешки жертви (виж ТУК). Все още не е взето решение от организаторите, които са изправени пред опциите за отмяна, обширни промени в маршрута или съкращаване на маршрута. Най-новите идеи, които се обсъждат, е дали да се откажат част от етапите.

Става дума за скоростните отсечки в крайната южна част на базата на ралито в Кофс Харбър, които се намират и най-близо до засегнатите райони.

Новините, пристигащи от източното крайбрежие на Австралия, казват, че пътищата между Сидни и Кофс Харбър са затворени, както и достъпът до горските райони.

Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

снимка: интернет
ОГНЕНА СТИХИЯ… Въпреки огромните усилия, които австралийските власти в Нов Южен Уелс хвърлят срещу пламналите гори, пожарите вече са затворили пътищата от Сидни към Кофс Харбър, където е центърът на финалното за годината рали от световните серии.


Властите в Австралия обявяват, че над 40 000х хектара от известните като буш-гори в страната са унищожени стопроцентово от бушуващата вече почти седмица огнена стихия.

Участието на местните състезатели в рали Австралия вече са отменени, тъй като условията в регионите на Източно крайбрежие не показват признаци на отпадане.

Стотици домове, включително къщата на един от служители в състезанието, са унищожени, а щабът на ралито в Кофс Харбър е обявил, че видимостта в засегнатите територии е достигнала едва 200 метра.

Единственият шанс, който остава за състезанието е в горския район Бука и Уединг Белс, както и обществените пътища на брега на Кофс Харбър и хиподрума Рейсинг Рейсуей.

Дали обаче ще се стигне до тях, зависи единствено от развоя на пожара, обхванал огромни територии от континента и от преобладаващите условия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев