• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

Понеделник, 13 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

НАЙ-НАКРАЯ в Париж Международната автомобилна федерация (ФИА) одобри предложения списък на състезателите за стартиращият първи кръг от световните серии по рали за 2020 г. – Монте Карло (22/26 януари). Списъкът се появи днес, точно според планираното време и както беше обявено. В него обаче отсъстват отборите на Ситроен и Шкода, които не са направили официални регистрации. Първото четене на листата показва, че общо на старта ще застанат 88 екипажа, с 4 повече от миналия януари месец. Общо заявките съдържат единадесет автомобила от категорията WRC.

Тази непълна дузина включва и литовският пилот Дейвидас Йоациус, като в същото време има и един пилот, който се е отказал от участие и е оттеглил своята регистрация – Армандо Перейра.

Пет са заявките на WRC2, тринадесет - в WRC3 (извън шампионат R5 Автомобили) и има обявен само един спортен автомобил R-GT (ФИАТ Абарт 124 Рали на Капразе).

В същото време има и някои изненади, които са, че Ситроен Рейсинг не влиза с „ер-петицата“ на Остберг (тази на PH Спорт), както и това, че Отт Танак няма кара начело на колоната с традиционния за шампиона №1.,

Вместо него новият първенец на планетата ще остане под миналогодишния №8.

Промените в новата система на обозначенията означава, че старите автомобили R2 вече се наричат Рали 4 (клас RC4), а старите автомобили R1 се наричат Рали 5 (клас RC5).

В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

снимка: архив на rallyxpress
АДРЕНАЛИНЪТ ДОРИ МОЖЕ ДА СЕ ПИПНЕ… Пътищата във Френските Алпи над Ментон са един от символите на Старата госпожа, а нощната езда по тези етапи винаги излъчва толкова много адреналин, типично единствено за класиката на световните ралита.  


2020 MON Grafik Days

ГРАФИКЪТ на четирите състезателни дни в 88-ото издание на Монте Карло, използван от официалния сайт (френска версия) на ралито.

Съществените промени в предстоящото състезание, до което остават 9 дни, бяха обявени през късната есен, по време на националния шампионат на Франция – Обиколката на Франция в Гап.

88-ото издание на надпреварата Курсът ще бъде по-компактна в сравнение с изданието за 2019 г., като 25% от маршрутите на преходите и скоростните етапи са променени и ще включват няколко нови предизвикателства.

Всички състезатели ще могат да тестват условията на състезанието в шейкдауна (3.35 км) на Рут де ла Гарде в Гап (от 16:00 ч.), градът, който за предна седма година партнира на Кралския автомобилен клуб в Княжеството.

Официалният старт за Монте-Карло е насрочен за следващия ден, четвъртък, 23 януари, на площад Казино в Монако, от 17:00 ч.

2020 MON Deividas Jocius FB

снимка: официална фейсбук страница на дейвидас йоациус
ТОЙ ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДЖЕНТЪЛМЕНИ ЛИ Е… Дали името на литовеца няма да едно от тези, които попълват все по-свиващият списък на аматьорите, даващи допълнителния цвят на световните серии?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев