• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Втора нула за Танак, Нювил пред победата

Неделя, 20 Септември 2020 | Мармарис, Вальо Колев, RallyXpress
Втора нула за Танак, Нювил пред победата

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 WRC Results
РЕЗУЛТАТИТЕ в скоростните отсечки и лидерството след всеки един от дванадесетте теста може да средите на живо ТУК

ПИЛОТЪТ на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил може да се окажа състезателят от корейския тим, който ще изтегли печелившия билет от макадамовата лотария в рали Турция, а Андреа Адамо да получи възможно най-добрата компенсация за отпадането на Танак.

Не е ясно, дали италианецът е можел да очаква такива възможности от това кораво рали с потенциални две първи места на подиума днес.

Но ако сеньор Адамо може да се надява Тиери Нювил да спечели, то притеснението му е повече дали намиращите се с еднакви времена на 2-а и 3-а позиция двама Себастияновци – Льоб и Ажие (двамата по 1.37:11.8 ч след осем изпитания!) няма да разменят местата си до финала.

От една страна това би нарушило статуквото в ралито, ат друга – ще увеличи неимоверно много (без да броим точките) възможностите Ожие да си върне онова, което загуби миналата година в Испания – световната титла.

До тази ситуация се стигна, след като действащият шампион – Отт Танак, записа втората си нула за годината, като този път причината бе повреда в управлението на автомобила.

„Ясно е, че трябва да бъдем бързи, но същото време трябва да бъдем внимателни, за да опазим гумите (от спукване), а автомобила от повреда+, обясни след края на този етап от рали Турция белгиецът.

Не е нужно да бъдеш в Мармарис и край етапите, за да разбереш, че написаните прогнози за трудно и горещо рали са меко казано банални – тук горещината и прахоляка могат да уплашат дори и виделите всичко в световните серии механици.

Оставащите 4 скоростни етапа ще са най-драматичната и тежка част от Рали Турция, а малките разлики влизат в остро противоречие с бързината, на която всеки ще разчита. За скоростта, която тук е относително понятие – няма да говора.

Разместванията в челото станаха, след като първо Ожие „се залепи“ за проблемите и потъна надолу, последван от забавянето на Льоб (износени гуми и риск от спукване – ниска скорост), но продължили с пренареждане на позиции и надежди с отпадналия рано-рано Танак и върналият се в челото Льоб.

„Денят ни мина добре“, казва той в един от медия бюлетините, разпространени в пресцентъра. Какъв ще е края на уикенда – това е по-интересния въпрос, на който най-добър отговор се надява да получи Андреа Адамо с едно злато и едно сребро от Мармарис.

Втора нула за Танак, Нювил пред победата

снимка: валентин кълев/rallyxpress
НЕОЧАКВАНА ВЪЗМОЖНОСТ... Докато Танак регистрира втора нула, Тиери Нювил е на прага да запише втората си победа след Монте Карло

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев