• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

Четвъртък, 25 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

ТЪРСЕНЕТО на четири състезания от програмата на световните серии до края на пандемо-шампионата продължава с пълна сила от промотора на WRC. В офиса на фирмата са готови и на нетрадиционни решения, след като отпадат големите надежди, че латвийското Лиепая (14/16 август), отпада, пише днес авторитетният германски сайт rallye-magazin.de (виж ТУК). Плановете за общо провеждане на кръг от световните серии и кръг от еврошампионата се провалиха. Не се сочат точните причини за отпадането на тази възможност след края на разговорите.

Но ФИА и промоторът на сериите очевидно са
намерили нови начини да направят целевия брой от поне четири състезания на шампионата след задължителната почивка в Корона.

В балтийските държави акцентът е изцяло върху ралито на Естония, който можеше да получи желания статут на кръг от световните серии, макар и за съвсем кратък срок.

Друг важен кандидат продължава да е Ипър Рали, заедно с два състезания в Италия, второто от които – след Сардини, да е Рали Монца.

То е подкрепяно от италианската автомобилна асоциация, но също и от бъдещия доставчик на гуми за WRC – италиянските Пирели. Това трябва да има най-добри шансове.

Без Лиепая и финал на сериите в Монца?
Дори Монца Рали може да послужи и за финал на сезона през декември. В Сардиния обаче се появяват тъмни облаци. Твърди се, че туристическата асоциация, която действа като основен спонсор, логично няма пари след проваления туристически сезон.

Ралито Барум (28 до 30 август) също има финансови затруднения, а състезанието също беше смятано от мнозина за евентуален кандидат за Световната купа.

Сега организаторите стартираха програма за дарения от феновете и искат да съберат €140 000 в най-кратки срокове. В противен случай мястото на чехите в ERC може да бъде отменено.

Ралито нна Германия може да последва същата тази съдба. След като забраната за основни събития беше удължена до края на октомври, пробегът на Световната купа в Германия също е под голям и тежък въпрос, какъвто отдавна виси и над стартовете в Турция и Япония.

Така че едва ли все има някой, който още да очаква, че някое от трите събития ще се проведе по програмата  си…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев