• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Ал Атиях планира старт в Сафари плюс бонус още едно рали

Понеделник, 30 Март 2020 | Доха, Катар, RallyXpress
Ал Атиях планира старт в Сафари плюс бонус още едно рали

СТАРТ ВЪВ ПОДНОВЕНОТО кенийско рали Сафари 2020 (16/19 юли) планира за момента катарският атлет Насер Ал Атиях (на снимката), за когото с отмяната на Олимпийските игри в Токио, подготовката за турнира в скейтовата стрелба отпада и отваря повече време за автомобилни състезания. Катарецът, който е бронзов медалист от ХХХ Олипийските игри в Лондон през 2012 г. имаше спечелена квота, гарантираща му участието в турнира в Токио през това лято и за това Ал Атиях се готвеше сериозно да атакува титлата.  

Така сега за 15-кратният шампион по рали в регионалното първенство на ФИА за Близкия изток се отваря възможност, макар и на късен и не особено ясен етап от календара на световните серии, да запише името си в списъка на пилотите.

След като през последните четири години, карайки в състезанията по издръжливост, в които катарецът залагаше на Тойота, неговото разбираемо решение за участията в WRC (Кения и още едно рали като бонус), той се е насочил към Тойота Газоо Рейсинг, тима, който го обслужваше в дакараските му авантюри.

„Говорих с Томи [Макинен] за една [Тойота Ярис] като тези на отбора му – обяви пилотът пред местният спортен сайт Пенинсула, след като за 7-и пореден път спечели крос-кънтри ралито на своята страна. – Готов съм за Сафари, защото зная какво мога да очаквам там, знам и какво мога да взема от Ярис WRC.“


Ал Атиях планира старт в Сафари плюс бонус още едно рали

снимка: лична фейсбук страница на пилота
САМО НАЙ-НОВОТО И НАЙ-ДОБРОТО ЗА КАТАРЕЦА… За да продължи автомобилната си програма през 2020 г., след като спечели седмото си крос-кънтри рали у дома, в Найроби Ал Атиях ще се появи като част от екипа на Томи Макинен и Тойота Газоо Рейсинг. 


:: В шампионатите на Близкия изток, в които до този момент Ал Атиях има 15 титли и за когото поръчката и поддръжката на заводски автомобил не представлява финансов проблем, през последните години пилотът последователно караше Мини, Ситроен, Форд Фиеста, за да се спре последно върху всепобеждаващата Шкода Фабия R5.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев