• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

WRC

ФИА РЕШИ: СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОНАТ – ПО РАЛИ ОБРАТНО КЪМ РОТАЦИЯТА

Четвъртък, 22 Юни 2006 |
 RallyXpress

КОМИСИЯТА на ФИА за рали (WRCC) взе твърдото решение да препоръча на Световния съвет на Международната федерация по автомобилизъм в световното първенство да бъде прилагана системата на ротацията за кръговете от следващите шампионати.

Идеята е, че с ротационната система ще бъде преодоляна кризата в календара на световното първенство, но в същото време ще се запазят възможностите да бъде разширен календара на WRC.

Това е позитивно решение за всички състезания, които тази година играеха ролята на “кандидати” за място в световното първенство, но поради броят им (шест) и поради определения...

РАЛИ АКРОПОЛИС: ПРОФИЛ НА СТАРТ №8 В СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

Петък, 02 Юни 2006 |
РАЛИ АКРОПОЛИС: ПРОФИЛ НА СТАРТ №8 В СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

КЛАСИЧЕСКОТО ГРЪЦКО Акрополис, което започна днес, е възлов старт от шампионата на планетата по рали. Неговият финал ще отбележи средата на тазгодишното първенство, изпълнено с толкова много нови елементи и отново белязано от победния ход на световния първенец Себастиян Льоб и Ситроен Ксара WRC.

Ето какъв е профилът на рали Акрополис:

Обща дължина: 1129.29 км;
Брой на СЕ: 18;
Покритие на СЕ: макадам;
Дължина на СЕ: 355.62 км;
Най-дълъг СЕ: 37.33 км (СЕ 9/12);
Най-голяма денивелация: 930 м (етапи 15/17).
СЕ в тъмната част на деня: 2 (етапи 7 и 14).

Сеуперспециални етапа: 2 (1/18)
Перманентен сервизен парк: Олимпийския стадион в Атина.

СПОРТНИЯТ ДИРЕКТОР НА ПЕЖО ЖАН-ПИЕР НИКОЛА НАПУСКА ПОСТА

Сряда, 31 Май 2006 |
СПОРТНИЯТ ДИРЕКТОР НА ПЕЖО ЖАН-ПИЕР НИКОЛА НАПУСКА ПОСТА

НА 61 ГОДИНИ директорът на Пежо-Спорт Жан-Пиер Никола (на снимката) е влез решение да напусне активната спортна дейност, след като компанията е взела решение да започне подготовката си за участие в проект, който е посветен на 24-часовата надпревара в Льо Ман. Никола е в спорта в продължение на 20 години, с малкото прекъсване, когато начело на спортната програма бе Корадо Провера.

Никола е в основата на новия търговски проект на Пежо за автомобилите Супер 2000, както беше и душата на шампионата на ФИА за 2-литвората купа (т. нар. Формула 2) през 1995 г., както и хеттрикът на Пежо в световния шампионат от 2000-2002...

ПИРЕЛИ ОБМИСЛЯ НАПУСКАНЕТО НА WRC , МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ ВЪВ Ф1?

Събота, 27 Май 2006 |
ПИРЕЛИ ОБМИСЛЯ НАПУСКАНЕТО НА WRC , МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ ВЪВ Ф1?

ИТАЛИЯНСКИЯТ производител на гуми Пирели, чието представяне в световното първенство по рали (с малки прекъсвания през 90-те години) е пред прага на радикално решение. Решението за бъдещето ще се знае най-вероятно на 23 юни, когато Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще назове марката, която ще е единствено доставчик на гуми за Ф1 от 2007 г.

Подобно решение за един-единствен доставчик се очаква и в бъдещето световно първенство по рали през 2008 г.

Два са факторите, които са предопредели преценката на сегашната ситуация. Първо, че вместо да работи с два отбора през 2006 г. – Субару и Мицубиши,...

МИЦУБИШИ ПРЕОСМИСЛЯ ПРОГРАМАТА ЩЕ РЕШАВА ЗА S1600

Събота, 27 Май 2006 |
МИЦУБИШИ ПРЕОСМИСЛЯ ПРОГРАМАТА ЩЕ РЕШАВА ЗА S1600

СЛЕД объркани месеци, в които бъдещето на отборът на Мицубиши в световното първенство изглеждаше крайно неясно, шефът на тима MMSP Исао Тори обясни какви са плановете на компанията в близка перспектива.

Бъдещето на отбора зависи изцяло от следващия автомобил модел на Мицубиши Лансър Ево - версия 10, чиято концептуална кола вече е напълно готова.

Тори уточнява, че вече се мисли за 2008 г., защото дотогава „десетката” ще бъде произведена в необходимите 25 000 бройки, което ще позволи да се обмисля варианта му WRC. За момента няма окончателно решение дали този модел ще бъде вкаран в спорта във варианта му...

«  531 532 533 534 535 536 537  » 
Автобои Неделчев