• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

WRC

МОРИ ЧАНДЛЪР: „16 КРЪГА В СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО И В 2008”

Четвъртък, 21 Септември 2006 |
МОРИ ЧАНДЛЪР: „16 КРЪГА В СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО И В 2008”

СЛЕД ПОСЛЕДНАТА среща на Комисията на Световния рали шампионат (WRCC), нейният президент Мори Чандлър (на снимката) обяви намеренията на ръководното тяло в световния шампионат, през сезон 2008 г. първенството да бъде с досегашният формат от шестнадесет старта.

Това решение подсказва, че „революционните” промени, които бяха планирани от управителното тяло на ФИА в областта на ралитата, изглежда временно се отменят поне до 2009 г.

„Всичко на този етап е въпрос на промени, но трябва да се отбележи, че трите кандидатски ралита не са включени в календара. Но ние очакваме, че трите състезания, които не са...

ПОПОВИ С ПОКАНА ЗА РАЛИ АВСТРАЛИЯ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Петък, 15 Септември 2006 |
ПОПОВИ С ПОКАНА ЗА РАЛИ АВСТРАЛИЯ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

ЕИКИПАЖЪТ на OMV Рали Тим - братята Ясен и Дилян Попови (на снимката) са получили покана за участие във второ рали от световния шампионат, съобщи днес Българската телеграфна агенция. Двамата ще стартират в рали Австралия (27/29 октомври, Пърт) като участници в РС WRC .

Това участие на шампионите за 2005 г. е част от програмата за Централна и Източна Европа (СЕЕ), която австрийския петролен гигант изпълнява в автомобилния спорт.

„Вчера получихме поканите и всички необходими документи за участието си в най-популярното автомобилно рали извън Европа”, каза Ясен Попов пред БТА.

Когато на 6 януари виенският...

ПРЕДСТАВЯТ СИТРОЕН С4 WRC И ОТБОРЪТ ЗА 2007 ГОДИНА В ПАРИЖ

Сряда, 30 Август 2006 |
ПРЕДСТАВЯТ СИТРОЕН С4 WRC И ОТБОРЪТ ЗА 2007 ГОДИНА В ПАРИЖ

НОВИЯТ Ситроен С4 WRC и отборът на Ситроен Спорт за 2007 г. ще бъдат официално представени във вторник в Париж, когато ще бъде отбелязано завръщането на френската фирма с световното първенство през новия сезон. Очаква се по времето на Парижкото Моторшоу да бъдат обявени имената на Себастиян Льоб и испанеца Даниел Сордо като екипът, с който “шевроните” започват битката за титлата.

Фактически това ще е второто появяване на Ситроен С4 WRC пред публика, след като Льоб направи демонстрация на автомобила по време на леденото състезание Андрос Трофи на пистата на Стад дьо Франс през февруари, за което...

ЯПОНИЯ: ПРОФИЛ НА СТАРТ №11 ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО РАЛИ

Сряда, 30 Август 2006 |
 RallyXpress

ЗА ПЪРВИ път от края на април керванът на световното първенство ще напусне Европа, за да се отправи на японската си макадамова авантюра на другия край на света. С рали Япония тази събота и неделя започва поредицата от последните шест състезания до края на шампионата за 2006 г.

Ето какъв е профилът на рали Япония:

Обща дължина: 1586.28 км;
Брой на СЕ: 27;
Покритие на СЕ: макадам;
Дължина на СЕ: 345.72 км;
Най-дълъг СЕ: 34.96 км (СЕ 4/8);
Най-голяма денивелация: 920 м (етап 24).
СЕ в тъмната част на деня: 4 (етапи 9/10/20/21)
Перманентен сервизен парк: Кита Айкоку, на 6 км от Обихиро;
Суперспециални етапи: 9/10/20/21/27.

Програмата

Петък, 1...

КАКВО ПОДГОТВИХА ОТБОРИТЕ ЗА ЯПОНСКИЯ СТАРТ ОТ ШАМПИОНАТА

Сряда, 30 Август 2006 |
КАКВО ПОДГОТВИХА ОТБОРИТЕ ЗА ЯПОНСКИЯ СТАРТ ОТ ШАМПИОНАТА

ПЪРВЕНСТВОТО на рали-пилотите навлиза в решителната си фаза и Япония се очаква като състезание, което трябва да внесе известна яснота в класирането на тимовете и състезателите преди керванът да се завърне в Европа за кипърския старт от WRC (22-24 септември).

Ето какво са направили отборите в подготовката си за далекоизточната експедиция:

Кронос Тотал Ситроен Световен Рали Тим (М1): Три автомобила на тима ще стартират със сините цветове на екипа – Льоб и Понс със спонсорството на “Галоуаз”, маркирани като “Go!!!”, докато върху синия Ситроен на Даниел Сордо ще бъдат неговите персонални спонсори....

«  528 529 530 531 532 533 534 535 536 537  » 
Автобои Неделчев