• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Незапомнен успех на Танак и Тойота Газоо

Неделя, 25 Август 2019 | от Мартин Холмс, Босталзее
Незапомнен успех на Танак и Тойота Газоо

ЛИДЕРЪТ в първенство на ФИА за 2019 г. Отт Танак (на снимката) спечели битката в ралито на спуканите ADAC Рали Германия, което е петата му победа в сериите за годината и хеттрик от първи места в това състезание. Екипът му на Тойота Газоо Рейсинг завърши надпреварата без „да загуби“ колело, вземайки всички места на подиума. Но Танак бе притиснат от Тиери Нювил (Хюндай) преди да спука гума в коварния етап на танковия полигон в събота следобед, след което се върна доста назад в класирането. Стопроцентовия подиум за екипажите на Томи Макинен е първият троен резултат на Тойота в WRC от 26 години насам.

...

Нювил се бори за старата инерция от сезона

Петък, 23 Август 2019 | от Мартин Холмс, Босталзее
Нювил се бори за старата инерция от сезона

ПИЛОТЪТ на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката), както всъщност и действащият световен шампион Себ Ожие, пристигнаха за ADAC Рали Германия с нарастващ дефицит на шампионските точки зад Отт Танак. Нювил има две последователни шести места с нисък резултат в последните две събития и няма резултат от подиума след Португалия в началото на юни. Последното му разочарование беше във Финландия, когато силен дъжд попречи на пилота за всеки смислен тест на настройките или да научи повече за нови части на автомобила.

По-рано в Чили пилотската му грешка в момента на повеждане в шампионата имаше...

Лозята и полигонът ще решат за победителя

Сряда, 21 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Лозята и полигонът ще решат за победителя

ДЕСЕТОТО състезание от световния шампионат на ФИА през 2019 г. – ADAC Рали Германия, тази година е базиран в комплекс за отдих в северната част на провинция Саарланд, на брега на езерото Босталзее. Там ще е разположена и централата на събитието, и старта, и сервизния парк, и нощуването на екипажите, и церемониалния финал. Състезанието е с четиридневен формат, като в четвъртък вечерта СЕ1 ще се проведе на същото трасе, на което се прави и шейкдауна. След това, в петък и неделя надпреварата се премества на етапите в лозарски масиви близо до река Мозел, а събота се прекарва до голяма степен в границите...

31 заявени екипажи за Турция Мармарис

Вторник, 20 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
31 заявени екипажи за Турция Мармарис

ТРИДЕСЕ И ЕДИН са автомобилите, които са регистрирани за старта на Рали Турция Мармарис, единадесети кръг на Световното първенство по рали 2019 (13/15 септември). Тази година събитието не е валидно за световното първенството за юниорите, така че без тези екипажи, равнището на заявките е сравнимо с това през миналата година. 27 участника са претенденти за шампиона от световните серии на Международната автомобилна федерация (ФИА), само четирима са състезатели, които не играят в шампионата първенство, включително лидерът на Шкода Николай Грязин.

Има единадесет световни рали автомобила, включително...

Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

Неделя, 11 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

ОТ ПУБЛИКУВАНИЯ неотдавна списък със заявките за АDAC Рали Германия се вижда, че младият японски пилот Такамото Катсута (на снимката) ще направи своя дебют в световните серии зад волана на Тойота Ярис WRC. За 26 годишният пилот е определен стартов №17 и практически е четвъртия автомобил на Тойота Газоо Рейсинг, който е заявен от томи Макинен за десетото рали от сериите за 2019 г. Приема се, че след досегашните участия 43 участия, Катсута има достатъчно опит, за да му поверят WRCar в състезание от шампионата.

Най-големият успех на пилота е победата му в WRC2 през миналата година, когато той успя да изведе...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев