• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

WRC

Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

Петък, 29 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Плановете на WRC за 2020 г. се разгадават

НОВИНАТА, че Чили е решила да не провежда определения им от ФИА кръг от световното първенство рали, насрочено за 16/19 април 2020 г., е допълнително разочарование за плановете на промоторите на световните серии за следващия сезон. Особено след отмяната на програмата на Ситроен Рейсинг за WRC, влязла в сила с незабавно действие преди седмица. Това закъсняло решение от Чили не оставя шанс за провеждане на друго жизнеспособно събитие. През 2020 г. не само броят на екипите от сериите намаля от четири на три, но и броят на събитията от 14 се връща на 13.

Основен проблем за Чили е, че митингът ще дойде в...

Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

Сряда, 27 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Мартин: Решението не бе мотивирано от пари

ЧЕТИРИДЕСЕТ и четири годишният Марко Марин (на снимката), собственик на базираният в Естония екип на ММ-Моторспорт, който в предишни години бе пилот от екипите на Субару, Форд и Пежо и има пет победи в световните серии наскоро открито говори за уебсайт на Естония за сътресенията, резултат от преминаването на неговия приятел Отт Танак от Тойота Газоо Рейсин към Хюндай Моторспорт. „Въобще не съм съгласен, че имам статут на мениджър с Отт. Правим нещата заедно от десет години. Ролята ми беше различна и променяща се. Ние обсъждаме нещата заедно, но той решава“, категоричен е Мартин.
 
Разривът...

Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

Сряда, 20 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

НЕПРКЪСНАТО увеличаващите се слухове около напускането на Ситроен от световните серии по рали днес поучиха своето официално потвърждение, дошло като декларация от Ситроен Рейсинг (виж факсимилето по-долу). Това стана, след като внезапно бе отменен планиран през тази седмица тест за развитието на автомобила за Есапека Лапи, а по-късно и за Себастиян Ожие. Забележителни са първите два абзаца на прес-комюникето (виж ТУК), които са и мотивировката за излизане от сериите не в края 2020, а още на момента и с незабавен ефект:

„След решението на Себастиян Ожие да напусне Ситроен Рейсинг след сезон WRC...

Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

Петък, 15 Ноември 2019 | Лондон/Париж, RallyXpress
Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

ЧЕТИРИ ГОДИНИ, след като се завърна в световното първенство, бъдещето на Ситроен Спорт отново е ориентирано към напускане на сериите WRC. За такава възможност след края на идния сезон пишат едновременно няколко специализирани сайта. Излизането на заводския отбор от шампионата се смята като най-вероятното решение в края календара за 2020 година.

Така че след връщането на „шевроните“ в световните серии от 2017 г. след едногодишната работа по тогава напълно новия Ситроен C3 WRC, новото сбогуване май е предрешено.

Точно този модел се оказа най-малко успешния от предишните четири варианта на Ситроен.

...

Отменените кръгове от WRC са една дузина

Сряда, 13 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Отменените кръгове от WRC са една дузина

ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ са отменените по различни причини кръгове от WRC по рали за 46-годишното съществуването на световните серии. Последното по дата е австралийското рали, за което все по-депресиращата новина за горящите на храсти по източното крайбрежие на Австралия логично водеше до предварителното усещане за неизбежно прекратяване на състезанието. Което логично решение беше взето в крайна сметка и, че последният кръг на световния рали шампионат на ФИА през 2019 г. не бе проведен.

Точно 24 часа преди да стартира финалът бе отменен, един малко изненадващ пропуск за 47-те години история на това...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев