• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Предпоследно: календар 2020-след 4 октомври

Понеделник, 23 Септември 2019 | Париж, RallyXpress
Предпоследно: календар 2020-след 4 октомври

ЗАРАДИ ТЕЖКИТЕ преговори, които в момента вървят по високите етажи на автомобилния спорт за ралитата в световните серии, публикуването на календара за следващия сезон е отложен за четвърти пореден път.

След като в средата на юли от ФИА обявиха, че бъдещите състезания не трябва да бъдат чакани преди август (виж ТУК), сега за нова предполагаема дата се сочи 4 октомври.
Така невижданото от десетилетия забавяне в яснотата за идния сезон, продължава вече точно 16 седмици.

Според авторитетното издание Моторспорт Мънди се очаква новият списък да стане известен, след като на 4 октомври в Кьолн ще се...

Надеждите на Ситроен възродени от Ожие

Понеделник, 16 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Надеждите на Ситроен възродени от Ожие

НЕОЧАКВАНА, но важна победа на Себастиен Ожие (на снимката) в Турция запази надеждите на пилота и отбора за световния шампионат. Това е 47-ата победа на действащия световен шампион в неговата кариера в WRC.

Но тя дойде благодарение на проблемите на основния съперник на французина в световните серии Отт Танак, провалените етапи заради повреда в електрониката, както и заради изпуснато трасе от Тиери Нювил, заради което той загуби време извън пътя.

Това бе демонстрация на надеждността в Ситроен C3 WRC в тежки условия, независимо че темпът на „шевроните“ по време на цялото състезание бе разочароващ...

Чакат горещ и сух турски старт в сериите WRC

Вторник, 10 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Чакат горещ и сух турски старт в сериите WRC

ЕДИНАДЕСЕТИЯТ кръг на световния шампионат на ФИА по рали за 2019 г. е Рали Турция Мармарис, чийто старт е след два дни и ще запълни бензиновата седмица като най-важното събитие до края на уикенда. Този старт от сериите се провежда в сегашния си формат се устройва за втора поредна година и за осми път страната е част от квалификациите за титлата в шампионата на WRC. За втора година събитието е базирано в пристанищния град и туристическия курортен център Мармарис в провинция Мугла, в югозападната част на Анадола.

Очакват се изключително топли и сухи условия.

Ралито започва с асфалтова увертюра в...

Слухове за несигурност за кенийското рали

Неделя, 08 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Слухове за несигурност за кенийското рали

СЛУХОВЕ, появили се по време на шампионатния кръг от програмата на кенийските серии за 2019  миналия уикенд в Нанюки Рали подсказват, че продължава да съществува пълна несигурност по отношение на аспектите на предложеното от Кения световно първенство през 2020 г. Сафари Рали. С това би могло да бъде обяснено защо е налице такова нетипично дългосрочното забавяне от страна на ФИА в пускането на календара на световните серии за следващата година. Изглежда има два въпроса, най-вече засягащи и отнасящи се до датата.

Както изглежда, ФИА настоява събитието да се проведе от средата до края на юли, което...

Списъкът за рали Турция намаля с още един

Неделя, 01 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Списъкът за рали Турция намаля с още един

ОЩЕ ЕДНА разочароваща новина: две от големите имена на участниците в 11-ия кръг от световните серии – Рали Турция Мармарис (12/15 септември) официално са оттеглили своите регистрации от списъка на състезанието. Естествено на първо място това е пилотът на М-Спорт Елфин Евънс, за когото турското състезание ще е третото поредно събитие от програмата му за сезона в световния шампионат за 2019 г. Както вече е известно, причината за това е контузията, която пилотът от Уелс претърпя по време на Рали Естония през юли.

Това наложи в М-Спорт спешно да се правят промени в схемите за участията на пилотите, като...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев