• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

WRC

Ожие вписва първата си победа за японците

Понеделник, 16 Март 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Ожие вписва първата си победа за японците

ТОЧНО ШЕСТ месеца след последната си победа, видях Себастиен Ожие да поеме водеща роля при пилотите в световните серии по рали. Като при това французинът не само записа първата си за Тойота Газоо Рейсинг, но и влезе в историята на японския отбор, спечелил за първи път състезанието на Мексико.

Тойота Газоо Рейсинг разшири преднината си в серията на производителите над Хюндай, след като двамата нови пилоти в състава на Томи Макинен спечелиха две победи в три събития.

Скоростните етапи на Гуанахуато Рали Мексико се оказаха предизвикателни събития за Хюндай Моторспорт и М-Спорт Форд, като всеки...

Отрязаха неделята на ралито в Мексико

Неделя, 15 Март 2020 | София, RallyXpress
Отрязаха неделята на ралито в Мексико

ТРЕТОТО РАЛИ от програмата на световните серии – Гуанахуато Рали Мексико няма да завърши утре, неделя, 15 март, така както предвиждаше неговият график. Това се налага заради бързо променящите се ограничения за пътуване, свързани с глобалната пандемия на вируса COVID-19. С единодушната подкрепа на промотора на WRC както и всички екипи на производителите, мексиканците поискаха от ФИА да бъде пренасочен финала от неделя за събота вечерта, около 21 ч. местно време, веднага след финала на специалния етап Рали и Рок (1.62 км).

Церемонията, както вече е традицията, ще бъде направо край финала на етапа.

С много...

COVID-19 спря първото от световните ралита

Петък, 13 Март 2020 | София, RallyXpress
COVID-19 спря първото от световните ралита

ПО-РАНО днес на официалния сайт на световното първенство по рали се появи съобщение, допълнено от обширна информация (виж по-долу), че четвъртият кръг от шампионата на ФИА в WRC – рали Аржентина, е отказано. Ето пълният текст на мотивите за отказа: „Правителството на Аржентинската република днес обяви мерки за предотвратяване на разпространението на вируса. Следвайки указанието на правителството на провинция Кордоба, решението беше взето с единодушното съгласие на промотора на WRC, ФИА и организатор на събития – Автомобилният клуб на Аржентина (ACA).

Управляващият директор на WRC Promoter Оливър...

Мексико: началото на макадамовата рулетка

Вторник, 10 Март 2020 | от Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Мексико: началото на макадамовата рулетка

НЯМА ЕДНОЗНАЧНО обяснение, което да е валидно за резкия скок в регистрациите на пилотите и отборите в Гуанахуато Рали Мексико тази година. Първоначално, в хода на заявките този процент бе 50, спадайки до 30 на сто, ако се направи сравнение с предишната година.

Изказва се мнение, че това е заради първото истинско изпитание на направеното през годината за макадамовите настилки. То се допълва с твърдение, че вече 17 години Мексико е изключителна дестинация в световните серии и като останалите, освен чисто състезателните възможности, предоставяни на отборите.

С две думи мексиканският кръг е много...

Мексико: 50 процента увеличение от 2019 г.

Неделя, 01 Март 2020 | от Мартин Холмс, Лондон
Мексико: 50 процента увеличение от 2019 г.

ДОМАКИНИТЕ на третото състезание от световните серии за 2020 г. – Гуанахуато Рали Мексико (12/15 март) отбелязват изненадващо увеличение на регистрациите за тази година, сочейки, че има увеличение на броя на участващите екипажи от петдесет процента в сравнение с миналата година. В официалния списък на заявките за 2020 година са изброени имената и автомобилите на 40 екипажа, включително десет автомобила WRCars, три автомобила WRC2, десет WRC3 автомобила и 10 автомобила от национална категория.

Към нея трябва да се добави и специалната Форд Ескорт RS Косуърт на шоумена янки Кен Блок, който прави завръщане в...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев