• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

WRC

Монте отваря сезона с №611 в WRC-историята

Сряда, 22 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Монте отваря сезона с №611 в WRC-историята

И ТАЗИ ГОДИНА сезонът на световния рали шампионат се отваря както обикновено с ралито в Монте Карло, протичащо в познат формат.

Това ще бъде 611-ото състезание, броено за световните серии на WRC, откакто шампионатът започна своето летоброене през 1973 г.

Сервизната зона отново ще бъде в Гап, но стартът е в четвъртък вечерта в Монако, преди колоната да се върне обратно в Гап за две нощни скоростни отсечки.

Етапите в петък и събота ще се провеждат близо до „пропастите“ във Френските Алпи, а неделните изпитания отново ще бъдат в района на средиземноморските склонове на Алпите, които са северно от...

Сбогом, Чили! Кое ще е 5-о рали за юниорите?

Неделя, 19 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Сбогом, Чили! Кое ще е 5-о рали за юниорите?

СБОГОМ НА ЧИЛИ!, след като ФИА вече и официално отказа Рали Чили като квалификационен кръг на Световното първенство по рали през 2020 г. Това стана известно месец,  след като организаторите обявиха, че не могат да продължат своите планове за събитието. Това означава, че Световният рали шампионат и през 2020 трябва да се проведе с 13, а не 14 кръга, како това стана и миналия сезон, след като пожарите в Австралия не позволиха провеждането на ралито. На пръв поглед ситуацията не драматична.

Това обаче не означава, че няма проблем за решаване, а той е около ситуацията първенството на юниорите, тъй като сега...

В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

Понеделник, 13 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

НАЙ-НАКРАЯ в Париж Международната автомобилна федерация (ФИА) одобри предложения списък на състезателите за стартиращият първи кръг от световните серии по рали за 2020 г. – Монте Карло (22/26 януари). Списъкът се появи днес, точно според планираното време и както беше обявено. В него обаче отсъстват отборите на Ситроен и Шкода, които не са направили официални регистрации. Първото четене на листата показва, че общо на старта ще застанат 88 екипажа, с 4 повече от миналия януари месец. Общо заявките съдържат единадесет автомобила от категорията WRC.

Тази непълна дузина включва и литовският пилот...

Остберг е последният останал за Ситроен RT

Петък, 10 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Остберг е последният останал за Ситроен RT

НЕЗАВИСИМО от преждевременно сложения край на активното участие на Ситроен Рейсинг Тим в пълния вариант на световен рали шампионат, Мадс Остберг ще се разпише като последният останал водач на тима в световните серии на ФИА за 2020 г. През два последователни сезона (2013 и 2014 г.), когато норвежецът беше пилот на пълен работен ден за френския тим,  Остберг бе състезателят на Ситроен с най-висока оценка на участията му в WRC. В новия сезон той трябва да се състезава в предвидените осем кръга от серията WRC2 в C3 R5.

Автомобилът ще бъде управляван от PH Sport, докато в същото време Ситроен Рейсинг ще подкрепя...

Четвъртият Макрий: два фронта в два материка

Сряда, 01 Януари 2020 | Ларнак, Шотландия, RallyXpress
Четвъртият Макрий: два фронта в два материка

МАЛКО ПРЕДИ новата година се появи информацията, че 15-годишният Макс Макрий (на снимката), племенникът световният шампион Колин Макрий и син на неговия брат Алистър, ще направи своя дебют в състезанията на Ф1000 в Западна Австралия. Хлапето живее в Пърт, а успехът в австралийската пистова серия е резултат на спечелената селекция на Изгряваща състезателна звезда. Дебютът ще е през тази година и по този повод се написа достатъчно. Кое обаче е важното? То е, че хлапето ще започне с пистовите състезания, но като типичен член от великия рали-клан Макрий, очите му още отсега гледат към скоростните...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев