• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

WRC

Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

Петък, 22 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ откриващите три скоростни етапа в първия от двата дълги дни на рали Монте Карло и поведе в класирането, на действащия световен шампион Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) се наложи да се раздели в лидерството.

След два последователни спина по време на 19-кирометровия етап Аспремон-Де Фон, първият от които заради спукана предна лява гума, първият пилот на Тойота Газоо Рейсинг изостана от съотборника си Елфин Евънс с 25.0 сек и завърши отсечката едва на 11-о място.

Пред него на 2.8 сек. от победителя е Тиери Нювил (Хюндай i20 WRC), а на 9.7 от Евънс е другия пилот на корейския тим – Отт Танак, на...

Танак повежда, Сунинен прави зверска катастрофа

Четвъртък, 21 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Танак повежда, Сунинен прави зверска катастрофа

БИВШИЯТ световен шампион Отт Танак (на снимката) поведе безапелационно в класирането на Монте Карло, първи старт от шампионата на ФИА за рали за 2021 г., след като днес като на шега спечели откриващите състезанието две скоростни отсечки.

Този авантаж, който Танак и неговият навигатор Марти Ярвеоя успяха да вземат в Старата госпожа обаче е твърде крехък, след като каралият изключително точно и силно на 20-кирометровите Сен Дисдие-Корс и Сен Маурис-Сен Боне екипаж на Тойота Кале Рованпера/Юха Халтунен се дължеше амбициозно близко до лидерите.

Преди утрешните 5 скоростни етапа те са разделени от...

Забравете за публиката, забравете и за фойерверките

Сряда, 20 Януари 2021 | София, RallyXpress
Забравете за публиката, забравете и за фойерверките

В ЦЯЛАТА си 89-годишна история, Старата госпожа не помни нито един подобен старт! Рали Монте Карло без хилядната публика край етапите в Алпите, без неописуемата атмосфера на Турини или край скоростните на Ардеш?

Ако някой бе казал, че великото автомобилно състезание, най-желаната победа в кариерата на всеки пилот, би минало на закрити врати, едва ли щеше да има такъв, който да го повярва.

Но ковид-пандемията промени всичко и нямаше начин Монте не се размина с ударите й, които поразиха и спорта не по-малко силно, отколкото всичко останало.

И все пак Монте Карло оцеля!

Оцеля в най-краткия си...

Себ Ожие започва сезона с краш в тестовете

Сряда, 13 Януари 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Себ Ожие започва сезона с краш в тестовете

НОВИЯТ сезон започна лошо за действащият световен шампион Себастиян Ожие (на снимката), който тази сутрин направи катастрофа по време на втория от двата дни за тестове преди рали Монте Карло. За това първи съобщи сайтът autosport.bg, само час, след като е станал инцидента. Малко по-късно катастрофата бе потвърдена от отбора на Тойота Газоо Рейсинг с публикация в Туитър (на факсимилето най-долу). Според информациите до момента, екипажът е окей, като и за двамата се правят задължителните след такива случаи рутинни медицински контроли.  

:: Тестовете на екипажа през
първия ден от подготовката
за Монте...

Обявени са 84 заявки в листа за Монте Карло

Понеделник, 11 Януари 2021 | Монако, RallyXpress
Обявени са 84 заявки в листа за Монте Карло

СПИСЪКЪТ със заявените екипажи за старта на първото от състезанията в сезон 2021 – 89-ото рали Монте Карло, днес бе публикуван на официалния електронен портал на автомобилния клуб на Княжеството. Неговият предварителен вариант включваше 90 екипажа, най-дългият за последните 5 години, които е бил регистриран от подавали състезателите заявки за участието в Старата госпожа. В окончателният си вариант, година преди Монте да отбележи своето 90-о състезание, листът стига до стартов номер 84 (виж ТУК). Имената в него са най-доброто от най-доброто, което може да се види в световните ралита.

Това ще е 110-ата...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев