• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

Събота, 09 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

ПЕТ ДНИ ПРЕДИ старта на Рали Австралия (14/17 ноември) има сериозни опасения дали ще се проведе последният кръг от Световното първенство по рали през 2019 г. Опустошителните пожари в Нов Южен Уелс вече са създали големи щети, както и са дадени и човешки жертви (виж ТУК). Все още не е взето решение от организаторите, които са изправени пред опциите за отмяна, обширни промени в маршрута или съкращаване на маршрута. Най-новите идеи, които се обсъждат, е дали да се откажат част от етапите.

Става дума за скоростните отсечки в крайната южна част на базата на ралито в Кофс Харбър, които се намират и най-близо...

Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

Понеделник, 04 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

СЛЕД ДВЕ УЧАСТИЯ с отбора на Хюндай Моторспорт тази година (Финландия и Уелс), ирландският пилот Крейг Брийн ще замени третият основен състезател на Андреа Адамо – Андреас Микелсен за финала на световните серии тази година в Австралия след десет дни.

За това първи съобщи самият ирландец, публикувайки на своята фейсбук страница пост с графика на корейците за Австралия и текстовата добавка:

„…още един път с Хюндай Моторспорт, нека да донесем титлата на производителите у дома в Авл“ (виж графиката от неговата страница по-долу).

Замяната е повече от шокова, като се има предвид, че преди финала...

Танак шампион, слага край на френската ера

Неделя, 27 Октомври 2019 | Салоу, Испания, RallyXpress
Танак шампион, слага край на френската ера

В ЕДНА ТРИДНЕВНА драма, началото на която бе написана от Мистър Мърфи още в петък преди обед и точно след четвърт век, след като Тойота за последно имаше световен шампион (1994 г., Дидие Ориол), японският отбор има своя първи шампион при пилотите – Отт Танак (на снимката).

32-годишният естонец не само спечели титлата за 2019 г. един старт предсрочно, но и в най-драматичното от всички свои 105 състезания в кариерата, успя да сложи точката на продължилата 15 години френска диктатура на Льоб и Ожие.

Успехът на Танак го прави 20-ият шампион във вечната листа на световните серии, като той вписа родината си като...

За последно в Европа, за последно смесено

Четвъртък, 24 Октомври 2019 | Мартин Холмс, Салоу, Испания
За последно в Европа, за последно смесено

ПРЕДПОСЛЕДНОТО състезание от световния шампионат за 2019 г. – испанското Каталуня-Коста Даурада реално започна днес с последния шейкдаун на последния старт в Европа. Това състезание обаче съдържа и още едно „последно“ в своята програма.

Сегашното събитие и неговия формат са съсредоточени върху чакълести повърхности през петъчния ден и асфалтирана настилка за събота и неделя, с централа и сервизния парк, разположени в Порт Авентура в Салоу, недалеч до Тарагона.

Това обаче ще е последното рали от световните серии, когато се планира състезание, в което се използват смесени повърхностно...

Британското Ралито ще бележи своя старт 75

Сряда, 02 Октомври 2019 | Мартин Холмс Рали, Лаландно
Британското Ралито ще бележи своя старт 75

ДВАНАДЕСЕТИЯТ кръг на WRC за 2019 г., британският кръг на поредицата, тази година отбелязва 75-годишнината от началото на събитието. Сегашният формат на надпреварата е съсредоточен върху конкуренцията в горските етапи в Северен и Централен Уелс, продължава да е от познатите варианти, но беше решено да се премести базата на ралито от Дийсайд по на север в Уелс, в Лаландно. Първоначалното планиране на събитията е извършено в несигурни времена, когато бъдещето на уелския патронаж и бъдещото състояние на събитието в WRC са несигурни и беше решено събитието да започне в Англия за първи път от 1999 г. насам...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев