• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

WRC

Обратно към играта, но сега… всичко е ново

Сряда, 02 Септември 2020 | Тарту, Естония, RallyXpress
Обратно към играта, но сега… всичко е ново

НАЙ-ПОСЛЕ КРАЙ на принудителните 25  пандемични уикенда без състезания от световните серии по рали! Шампионатът на ФИА се завръща на терена, при това с напълно ново събитие, влизащо в силно деформираната и непрекъснато променящата се програма на WRC тази година.

По тази причина и връщането към играта е чакан момент, но в Рали Естония този уикенд всичко предстои да е ново, независимо, че екипите още през 2019 г. изпратиха свои „съгледвачи“ в европейското издание на ралито, за да са наясно какви са условията там.

А това е бърза настилка, с гладък макадам, трасета, по които има много превали и гребени,...

Промоторът официално обяви дати за Италия

Сряда, 26 Август 2020 | Мюнхен, Промотор на WRC
Промоторът официално обяви дати за Италия

ИТАЛИАНСКИЯТ кръг от световните серии на ФИА 2020 в Рали Сардиния ще бъде преместено напред във времето с три седмици, като новите дати са 8/11 октомври.

Искането за това разсрочване дойде от организатора Автомобилен Клуб на Италия (ACI) и беше одобрено от международната федерация, ръководния орган на моторния спорт и Промотортът на WRC.

Това стана след принудителното отпадане на ADAC Рали Германия, след увеличаването на случаите на зараза във федералната република.

С тази промяна се избягва конфликта с GР на Емилио Романа от Ф1, който ще се проведе на италианската Имола в същия уикенд в края на...

Ипър се присъединява към ФИА WRC 2020!

Сряда, 19 Август 2020 | Лондон, Мартин Холмс Пресофис
Ипър се присъединява към ФИА WRC 2020!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ в историята на Белгия, в страната ще се проведе кръг от Световния рали шампионат на ФИА. Международната федерация постави Рентиес Ипър Рали Белгия (19/22 ноември) в календара като последно събитие на тазгодишното първенство.

В него ще се представят някои от най-добрите световни пилоти, участващи във великолепната тридневна белгийска класика - истински Финале гранде на Световното първенство.

„За мен беше голяма чест да получим тази молба и веднага трябваше да работим“, заяви Ян Хюге, член на борда на Клуб Суперстейдж.

„Ние адаптирахме етапите в петък и събота с добре известни...

Ако искате напредък, мързелът няма място

Неделя, 05 Юли 2020 | Мартин Холмс†, Лондон, 2019
Ако искате напредък, мързелът няма място

В продължение на пет години (2003 - 2007) Урмо Аава беше редовен и успешен пилот в Световния рали шампионат на ФИА.

През 2008 г. той се радва на обширна програма в WRC със Ситроен C4 WRC, всичко това в момент, когато ралита се развиват като успешен спорт в родната му Естония.

Сега неговите спортни дейности са в нова посока - промотор на Рали Естония.

На 41 години и един месец след тазгодишното рали Естония, на което се състезаваха и четирите регистрирани отбора на WRC, Аава пътува на север над Финския залив и за нас това беше шанс да научим повече за събитието, на което WRC промоторът на световните серии...

Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

Четвъртък, 25 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

ТЪРСЕНЕТО на четири състезания от програмата на световните серии до края на пандемо-шампионата продължава с пълна сила от промотора на WRC. В офиса на фирмата са готови и на нетрадиционни решения, след като отпадат големите надежди, че латвийското Лиепая (14/16 август), отпада, пише днес авторитетният германски сайт rallye-magazin.de (виж ТУК). Плановете за общо провеждане на кръг от световните серии и кръг от еврошампионата се провалиха. Не се сочат точните причини за отпадането на тази възможност след края на разговорите.

Но ФИА и промоторът на сериите очевидно са
намерили нови начини да направят...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев