• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

Сряда, 20 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Ситроен напуска WRC, „виновният“ им е Ожие

НЕПРКЪСНАТО увеличаващите се слухове около напускането на Ситроен от световните серии по рали днес поучиха своето официално потвърждение, дошло като декларация от Ситроен Рейсинг (виж факсимилето по-долу). Това стана, след като внезапно бе отменен планиран през тази седмица тест за развитието на автомобила за Есапека Лапи, а по-късно и за Себастиян Ожие. Забележителни са първите два абзаца на прес-комюникето (виж ТУК), които са и мотивировката за излизане от сериите не в края 2020, а още на момента и с незабавен ефект:

„След решението на Себастиян Ожие да напусне Ситроен Рейсинг след сезон WRC...

Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

Петък, 15 Ноември 2019 | Лондон/Париж, RallyXpress
Слух: Ситроен е аут в края на шампионат 2020

ЧЕТИРИ ГОДИНИ, след като се завърна в световното първенство, бъдещето на Ситроен Спорт отново е ориентирано към напускане на сериите WRC. За такава възможност след края на идния сезон пишат едновременно няколко специализирани сайта. Излизането на заводския отбор от шампионата се смята като най-вероятното решение в края календара за 2020 година.

Така че след връщането на „шевроните“ в световните серии от 2017 г. след едногодишната работа по тогава напълно новия Ситроен C3 WRC, новото сбогуване май е предрешено.

Точно този модел се оказа най-малко успешния от предишните четири варианта на Ситроен.

...

Отменените кръгове от WRC са една дузина

Сряда, 13 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Отменените кръгове от WRC са една дузина

ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ са отменените по различни причини кръгове от WRC по рали за 46-годишното съществуването на световните серии. Последното по дата е австралийското рали, за което все по-депресиращата новина за горящите на храсти по източното крайбрежие на Австралия логично водеше до предварителното усещане за неизбежно прекратяване на състезанието. Което логично решение беше взето в крайна сметка и, че последният кръг на световния рали шампионат на ФИА през 2019 г. не бе проведен.

Точно 24 часа преди да стартира финалът бе отменен, един малко изненадващ пропуск за 47-те години история на това...

Австралия отменено, Хюндай са шампиони

Вторник, 12 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Австралия отменено, Хюндай са шампиони

ТАЗИ СУТРИН, със специално заявление от организаторите на финалния кръг от световните серии по рали за 2019 г. бе обявено, че Рали Австралия е отменено. Като първи резултат от това следва, че Хюндай Моторспорт, който беше начело на серията преди четиринадесетото рали от календара, е шампион при производителите, надпреварата за която титла приключва с тринадесет от планираните четиринадесет ралита. Отменени са и празничната церемония на WRC в края на сезона, планирани за края на събитието в Сидни.

Тази тъжна новина беше с предизвестени елементи на неизбежността от такова решение, предвид...

Катсута печели у дома, ще замества Танак?

Понеделник, 11 Ноември 2019 | Накагуте, Япония, RallyXpress
Катсута печели у дома, ще замества Танак?

27-ГОДИШНИЯТ японец Такамото Катсута (Тойота Ярис WRC) спечели изцяло асфалтовото тестово Сентрал Рали Аичи, което е тестовото състезание, преди провеждането на японския кръг от WRC догодина. Каралият за отбора на Томи Макинен пилот завърши близо 4 мин. пред водача на Ситроен C3 R5 Хироки Араи. На трето място се класира Шкода Фабия R5 на Осаму Футунага, а при автомобилите о 2WD победител е Toyota 86 на Хейки Ковалайнен. Финландецът е четвърти от седмината пилоти на финала.

Сентрал Рали Аичи се проведе в две японски префектури - Аичи и Гифу, недалеч от мястото, където миналата година беше проведен...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев