• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

WRC

Блокаж за WRC, остава надеждата Турция

Четвъртък, 04 Юни 2020 | София, RallyXpress
Блокаж за WRC, остава надеждата Турция

СВЕТОВНОТО първенство по рали очевидно е в ситуация на блокаж, след като и Нова Зеландия бе препратена в календара на 2021 с мястото си от това очаквано, но несъстояло се завръщане в световните серии през сезон 2020 г.

Преди два дни RallyXpress написа (виж ТУК), че няма розови надежди нито за кивитата, нито за японците в сегашния развой на пост-пандемичната ситуация в спорта.

Така че в Окланд трябва да са търпеливи, за да изчакат… тринадесетата си година, преди отново да стартират класическото рали Нова Зеландия.

Преди ден бе обявено отпадането на друга европейска класика – Несте Рали Финландия, така...

Няма розови опции за Н. Зеландия и Япония

Вторник, 02 Юни 2020 | София, RallyXpress
Няма розови опции за Н. Зеландия и Япония

СЕГАШНИТЕ възможности за двете най-далечни ралита от световните серии – завърналите се в календара Нова Зеландия (9-и кръг от сериите, 3/6 септември) и Япония (финал, 19/22 ноември) изобщо не са розови. Най-малкото заради динамиката на развоя с предпазните мерки около развоя на COVID-19 и най-много заради невъзможността за твърди дати на двете (засега) отложени състезания – Аржентина и Италия-Сардиния. Две други ралита – Португалия и Кения отпаднаха категорично, така че до момента от листата са обърнати само три от останалите 11 страници от общо планирани 13 за 2020 г.

Кризисната ситуация в световните...

И Сафари мина в другия сезон, стартът е отменен

Петък, 15 Май 2020 | Найроби, RallyXpress
И Сафари мина в другия сезон, стартът е отменен

КОРОНАВИСУРЪТ удари второ от състезанията в световния шампионат на рали за 2020 г., след като и Кения Рали Сафари бе отменено и изпратено в чакалнята за следващия сезон. Точно както обявиха неговите организатори, точно на 15 май, 61 дни преди обявените стартови дати 16/19 юли, решението бе обявено.

Информацията за отказа дойде от най-авторитетния сайт в бензиновите спортове – autosport.com (виж ТУК).

Накратко – случи се онова, което беше и най-логичното: никой не хранеше каквито и да е надежди, че африканското състезание, за разлика от Поругалия, ще удържи на крайно усложнената здравна и обърканата именно...

Финландците оптимисти за юбилея в Несте Рали

Неделя, 10 Май 2020 | Юваскийла, RallyXpress
Финландците оптимисти за юбилея в Несте Рали

В ЩАБА НА Несте рали Финландия, осмо състезание от световните серии за 2020 г. продължават да поддържат висок оптимизъм за това, че юбилейното издание на класическата макадамова надпревара ще се проведе в предвидените ѝ от календара дати – между 6 и 9 август.

:: КАК изглежда шампионатът
за 2020 година до този момент
вижте в таблицата по-долу.


Организаторите от AKK Спорт ОДД продължават с подготовката на 70-ото издание на финландското рали, без при това да спират мониторинга на ситуацията около вирусната пандемия.

Директорът на ралито Кай Таркиайнен смята и се надява, че до края на следващия месец и...

Тимове за Кения Сафари: Няма да отидем там

Петък, 24 Април 2020 | Найроби, RallyXpress
Тимове за Кения Сафари: Няма да отидем там

ДО ДНИ СЕ ОЧАКВА решението дали Кения Рали Сафари ще бъде отложено или датата на неговия старт (16 юли) в календара на световните серии ще бъде потвърдена. До началото на завърналото се след 18 години африканско приключение остават точно 80 дни, но не е ясно какво ще бъде решението. Както се вижда от публикуваното на официалния портал на ралито изявление на министъра на спорта в Туитър д-р Алина Мохамед (на малката снимка в колажа), трите възможностите продължават да бъдат дискутирани между промоторът на WRC, ФИА, министерството и Финеас Кимати, който е директор на проекта Сафари WRC.

В същото време...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев