• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

WRC

Хюндай трескаво тества армада за Арктик Рали

Неделя, 07 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Хюндай трескаво тества армада за Арктик Рали

ПЕТТЕ ЕКИПАЖА, които ще представят Хюндай Моторспорт във второто състезание от световните серии – Арктик Финландия (25/28 февруари), при строга анонимност, са ангажирани с трескави тестове и подготовка на тима. За това пишат както специализираните в информацията за WRC информационни сайтове, така и 19-годишният Оливър Солберг, който не се стърпя, без да се похвали със свои пост (виж факсимилето по-долу) в социалната мрежа Туитър, където помести и снимки от първото си каране на Хюндай i20 WRC.

Както вече бе съобщено, при първия си опит с автомобил от категорията WRCar, синът на рали-легендата Петер...

Голямата котка сигурно се връща от 2022

Сряда, 03 Февруари 2021 | Империя, Италия, RallyXpress
Голямата котка сигурно се връща от 2022

ПРЕДИ ДЕН авторитетният портал за автомобилен спорт rallye-magazin.de публикува информацията, че въпреки всички опровержения от миналата година, новото поколение хибридни състезателни автомобили за догодина на М-Спорт ще бъде базирано не на познатия Форд Фиеста, а на Форд Пума.

Тази промяна бе предвидена от д-р инж. Марко Пасторино (на снимката), който в продължение на няколко сезона бе един от мениджърите на поделението на Форд в Борехам, Англия.

Италианецът бе и отговорният инженер в развитието на Форд Пума S1600 и участието ѝ в световните серии в началото на века.

„Рано или късно за основния...

Сезон 2021 започва със СуперСеб Монте победа

Неделя, 24 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Сезон 2021 започва със СуперСеб Монте победа

СЕДЕМКРАТНИЯТ световен шампион Себастиян Ожие (на снимката) и навигаторът му Жулиен Инграсия взеха рекордната осма победа в рали Монте Карло и спечелиха задочния мач срещу сънародниците си Себ Льоб/Даниел Елена с 8:7 за времето от 2014 г. насам.

Екипажът на Тойота Газоо откри сезона си с пълен актив от точки, при това в състезание, в което Ожие демонстрира най-ярко и накуп всичките свои качества, довели го до тази стратегическа в последния шампионат на французина победа.

„Няма кой да ме спре, за да спечеля това рали!“, със самочувствието, но и с мотивацията на пилот от най-високата класа, заяви...

Латвала се цели в подиум само от Ярис

Събота, 23 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Латвала се цели в подиум само от Ярис

ПРИ ВАРИАНТ, при който утрешният финал в Монако запаси днешното класиране от рали Монке Карло, то Яри-Мати Латвала (на снимката) може да се окаже най-успешният тимов мениджър в историята на световните серии, започнал кариерата си в Тойота Газоо Рейсинг не само с победа, но и с подиум, на който са стъпили само пилоти от негови тим.

„Но преди всичко трябва да стигнеш финала – коментира видимо доволен пред wrc+ бившия пилот на японците, а сега шеф на екипа. – Така че утре ще е много важен ден…“

Ако позициите останат непроменени и в неделя след обед, то това ще е повторение на първия троен подиум за...

Евънс нощува на върха, Ожие сви разликата

Петък, 22 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Евънс нощува на върха, Ожие сви разликата

ВИЦЕШАМПИОНЪТ на световните серии за 2020 г. Улфин Евънс (на снимката) и действащият първенец на планетата – Себастиян Ожие (двамата с Тойота Ярис WRC) ще нощуват на върха на класирането в рали Монте Карло, разделени само от 7.4 сек, след като в последния скоростен за петъчния ден французинът успя да съкрати разликата с 16 сек.

Един етап преди това, заради спуканата лява предна гума в колата на Ожие, напред излезе уелсецът, който стана четвъртият лидер на колоната след старта на ралито вчера след обед.

Преди това и трите откриващи деня отсечки последователно бяха записани на сметката на Ожие, като...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев