• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

WRC

Ако искате напредък, мързелът няма място

Неделя, 05 Юли 2020 | Мартин Холмс†, Лондон, 2019
Ако искате напредък, мързелът няма място

В продължение на пет години (2003 - 2007) Урмо Аава беше редовен и успешен пилот в Световния рали шампионат на ФИА.

През 2008 г. той се радва на обширна програма в WRC със Ситроен C4 WRC, всичко това в момент, когато ралита се развиват като успешен спорт в родната му Естония.

Сега неговите спортни дейности са в нова посока - промотор на Рали Естония.

На 41 години и един месец след тазгодишното рали Естония, на което се състезаваха и четирите регистрирани отбора на WRC, Аава пътува на север над Финския залив и за нас това беше шанс да научим повече за събитието, на което WRC промоторът на световните серии...

Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

Четвъртък, 25 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Без Лиепая и финал на сериите в Монца?

ТЪРСЕНЕТО на четири състезания от програмата на световните серии до края на пандемо-шампионата продължава с пълна сила от промотора на WRC. В офиса на фирмата са готови и на нетрадиционни решения, след като отпадат големите надежди, че латвийското Лиепая (14/16 август), отпада, пише днес авторитетният германски сайт rallye-magazin.de (виж ТУК). Плановете за общо провеждане на кръг от световните серии и кръг от еврошампионата се провалиха. Не се сочат точните причини за отпадането на тази възможност след края на разговорите.

Но ФИА и промоторът на сериите очевидно са
намерили нови начини да направят...

ФИА постна последен вариант на календара

Понеделник, 22 Юни 2020 | Париж, RallyXpress
ФИА постна последен вариант на календара

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА) днес публикува пълния списък на общо 70 състезания от световните серии (виж инфо-графиката най-долу)и регионалните шампионати, за които предстои да бъдат организиране в реализиране на кризисните варианти от отделните първенства. Това обаче става на фона на новите рекорди от заразени от COVID-19, което означава, че нова преработка на датите, съкращаване на стартовете и изменение на поредността, съвсем не трябва да бъдат изключвани.

От една страна са силно отслабените противо-епидeмиологични мерки в Европа, от друга – високият брой на заразени в Южна и...

Аварийният WRC лист известен до три дни?

Сряда, 17 Юни 2020 | Париж, RallyXpress
Аварийният WRC лист известен до три дни?

АВАРИЙНИЯТ вариант на календара на световните серии по рали трябва да стане известен до три дни. Поне такива са очакванията за него, след като приключи Срещата на световния съвет по моторспорта (WMSC) на Международната автомобилна федерация (ФИА), планирана за петък в Тайланд, където довършването на съкратения календар на WRC ще бъде сред основните теми. В WMSC влизат Президентът на ФИА Жан Тот, неговият заместник по спорта, 7 заместник-председатели, 14 титулярни членове и 5 членове по право.

След 3 завършени състезания (Монте Карло, пролетната Швеция и Мексико) и последователно отпадналите Нова...

Европейските ралита останаха само две

Вторник, 09 Юни 2020 | Лондон, RallyXpress
Европейските ралита останаха само две

И УЕЛС Рали Великобритания бе белязано днес с „корона-клеймо“ и само часове, след като министърът на образованието на Борис Джонсън обяви, че училищата няма да отворят за децата в следващите 4 седмици, от щаба на британския кръг поставиха начело на своя информационен информационен портал, че състезанието се отменя заради безпрецедентната глобална пандемия на корона-вирус по света. По програма състезанието бе планирано за 29 октомври и 1 ноември и бе последното от планираните надпревари от европрограмата на световните серии по рали.

Така единствените състезания, които остават - но също с...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев