• ...ВАСКО ВЪЖАРОВ ОТНОВО ДИСКВАЛИФИЦИРАН ЗА ГОРИВО, НО ГО ПУСКАТ НА СТАРТ ЗАРАДИ ПРАВИЛАТА В НАРЕДБАТА ЗА СЕЗОНА...

     

  • ...КАКВИ ШАНСОВЕ ИМАТ 20 ПИЛОТИ ДА СПЕЧЕЛЯТ СЕДЕМ ОТ ТИТЛИТЕ В ПЪРВЕНСТВОТО НА ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ 2020...

  • ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

WRC

Евънс: До края всичко може да се случи…

Сряда, 21 Октомври 2020 | от Тодор Христов, Англия
Евънс: До края всичко може да се случи…

ДАЛИ В НАЧАЛОТО на сезона някой се осмелявал да си представи, че първо в рамките на половин година (разбира се заради пандемията – бел. ред.), а след това в 9 последователни седмици 31-годишният Елфин Евънс (на снимката) ще е лидер в шампионата на пилотите два кръга преди края на ужасния сезон?

В момента той води на съотборника си в Тойота Газоо Рейсинг Себастиян Ожие, а това е един от общо 22 случая за 84 старта от 2013 г. насам, в който французинът не контролира класирането в шампионата.

Той е на мнение, че най-доброто представяне на Италия Сардиния е било точно това, което той е очаквал да се получи.

...

Сордо вади Хюндай на върха, Евънс е №1 при пилотите

Неделя, 11 Октомври 2020 | Алхеро, Италия, RallyXpress
Сордо вади Хюндай на върха, Евънс е №1 при пилотите

УСПЕХЪТ НА испанския пилот на Хюндай Моторспорт Дани Сордо (на снимката), който той за втора поредна година записа на средиземноморския остров Сардиния върна корейският тим на върха на класирането в шампионата на производителите.

Обаче успехът на испанецът имаше далече по-важната задача, за която сайтът с новините в българския автомобилен спорт предположи вчера както за италианския кръг, така и за предстоящото белгийско състезание – Андреа Адамо има достатъчно качествен резерв от пилоти, които да постави на вярната позиция за точното състезание.

Ако аналогията бъде продължена, то...

Сордо води колоната, Ожие усилва пресата

Събота, 10 Октомври 2020 | Алгеро, Сардиния, RallyXpress
Сордо води колоната, Ожие усилва пресата

НАИСТИНА СХЕМАТА работи, при това работи добре! Смяната на пилотите от Андреа Адамо вътре в екипа на Хюндай Моторспорт, очевидно дава добър резултат и доказателството за това е втория ден на Сардиния.

За италианското надбягване шефът на тима заложи на Дани Сордо (на снимката) и опитът му от тесните, хлъзгави и извънредно бързи скоростни отсечки, върху които испанския ветеран има неповторим от друг пилот опит за контрола и скоростно водене на автомобила.

В него испанецът, спечелил победата на средиземноморския остров и година преди това, а  сега, след 15, състезателни силометра, е лидер на...

Рали Монца ще затвори световните серии 2020

Петък, 09 Октомври 2020 | Мюнхен, WRC-прес-сървиз
Рали Монца ще затвори световните серии 2020

ИТАЛИАНСКОТО Монца ще бъде домакинът на финалния кръг на Световния шампионат на ФИА по рали, след като днес състезанието беше добавен в календара. Асфалтовото събитие ще се проведе на 4/6 декември и ще се базира на известната състезателна писта Аутодромо Национале де Монца, недалеч от Милано в Северна Италия. Това беше оповестено със специален прес-релийз. Състезанието ще приеме краткия календар на ФИА за WRC, включващ около 220 км специални етапи, като по-голямата част от първия и последния ден ще бъдат на легендарната италианска писта.

Основен организатор на финала ще бъде Автомобилния клуб...

В италианското рали: трудно по презумпция

Четвъртък, 08 Октомври 2020 | София, RallyXpress
  • обновена
В италианското рали: трудно по презумпция

СЛАВА БОГУ, в този изпълнен с несигурност сезон, световният шампионат на рали успя да стигне до шестия си кръг – Рали Италия Сардиния. Макар никой и да не го казваше, гласно, всеки е имал своите съмнения, че пандемията може пак да пренапише календара.

Или в по-неприятен вариант да го промени така, че да подреже възможностите за състезанията. Но отборите от  WRC са на италианския остров Сардиния за шестия кръг от сезон 2020 като стартът е особено важен най-вече за Тойота Газоо WRT, за защита и разширяване на лидерството си както в шампионата на пилотите, така и на производителите.
 
От 64-те екипажа,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев