• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

WRC

Гръцката рали икона пак е в сериите WRC

Петък, 26 Март 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Гръцката рали икона пак е в сериите WRC

ДНЕШНОТО съобщение за пресата, разпространено от Световния шампионат на ФИА за рали сочи, че емблематичното рали Акрополис е добавено към календара на световните серии за 2021 г. За него са определени датите между 9 и 12 септември.

Завръщането на гръцката макадамова класика става след отсъствие от 8 години, а стартовата церемония, в духа на ралито, отново ще бъде организирана в подножието на Акропола.

Обвеяният с древни легенди и символи хълм в грацката столица от десетилетия се е превърнал в символ на това най-драматично рали от световните шампионати на пилотите и производителите.

Така днес се...

Хюндай-ите в Сан Ремо: още един старт под пара

Сряда, 24 Март 2021 | Сан Ремо, RallyXpress
Хюндай-ите в Сан Ремо: още един старт под пара

ПОДГОТОВКАТА на Хюндай Моторспорт за третото рали от световните серии – Хърватска WRC (22/25 април), продължава с пълна сила. Шефът на корейската конюшня Андреа Адамо увеличава „парата“, пращайки основния си ударен отряд от шампионата във второ италианско рали с една-едничка цел: „потта“ на екипажите не трябва да изстива.

Това участие, като цяло, не е изненада нито за този сезон, нито през годините, защото екипът на Хюндай Моторспорт редовно стартира в националните събития от Шампионата на Италия (CIR).

Експертизата на Андреа Адамо за CIR е достатъчно голяма, за да знае, че пилотите му ще са...

Ил Чоко: рали с още натоварване на екипа

Неделя, 21 Март 2021 | София, RallyXpress
Ил Чоко: рали с още натоварване на екипа

СЛЕД КАТО се събраха като екипаж през този сезон, за Тиери Нювил и Мартен Видаег (на снимката, Хюндай i20 R5) трябваше да минат четири старта, преди двамата да стъпят на най-високо стъпало като победители.

Двамата белгийци направиха това в италианското Ил Чоко, състезанието, което открива шампионата на Италия (CIR)и едно от коварните изпитания на Апенините.

Самата поява на екипажа на Андреа Адамо в CIR бе планирана не толкова като част от планирано участие в CIR, а по-скоро като допълнително натоварване на екипа със състезателни асфалтови километри преди старта на третия кръг от световните серии, а...

Новата Фиеста излезе от халето Довънби Хол

Сряда, 17 Март 2021 | от Тодор Христов/Лондон
Новата Фиеста излезе от халето Довънби Хол

ВЪПРЕКИ ОЧЕВИДНОТО забавяне в строителството на бъдещите хибридни коли за категорията Рали1, с които екипът ще се пусне в първия старт от новата ера на WRC, базиращият се в Довънби парк М-Спорт направи преди три дни първата проверка на своя болид.

Както предвижда практиката, това е била единствено контрола за работите на системите на колата, което е увертюрата за началото на интензивната програма за тестове на терена.

Традицията за всеки нов ново построен автомобил на отбора от екипа Малкълм Уилсън е била спазена.

Първите опознавателни турове на бъдещата бегачка на тима с Форд Фиеста, са...

WADA забрани руския флаг и в сериите WRC

Събота, 13 Март 2021 | София, RallyXpress
WADA забрани руския флаг и в сериите WRC

РУСКИЯТ ФЛАГ, под чиято националната принадлежност екипажът на Мовистарт Николай Грязин/Константин Александров (Фолксваген GТi R5) участваше във втория кръг от световните серии – Арктик Рали Финландия, в края на февруари, е свален от всички официални документи на състезанието.

Руският трицвет не фигурира и на резултатите в официални сайт на ФИА, след като Световната антидопингова агенция (WADА) забрани на руските спортисти да участват в международните надпревари под националното си знаме или използвайки други официални символи на Руската Федерация.

Така че, ако в края на този сезон Грязин и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев