• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

WRC

Австралия отменено, Хюндай са шампиони

Вторник, 12 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Австралия отменено, Хюндай са шампиони

ТАЗИ СУТРИН, със специално заявление от организаторите на финалния кръг от световните серии по рали за 2019 г. бе обявено, че Рали Австралия е отменено. Като първи резултат от това следва, че Хюндай Моторспорт, който беше начело на серията преди четиринадесетото рали от календара, е шампион при производителите, надпреварата за която титла приключва с тринадесет от планираните четиринадесет ралита. Отменени са и празничната церемония на WRC в края на сезона, планирани за края на събитието в Сидни.

Тази тъжна новина беше с предизвестени елементи на неизбежността от такова решение, предвид...

Катсута печели у дома, ще замества Танак?

Понеделник, 11 Ноември 2019 | Накагуте, Япония, RallyXpress
Катсута печели у дома, ще замества Танак?

27-ГОДИШНИЯТ японец Такамото Катсута (Тойота Ярис WRC) спечели изцяло асфалтовото тестово Сентрал Рали Аичи, което е тестовото състезание, преди провеждането на японския кръг от WRC догодина. Каралият за отбора на Томи Макинен пилот завърши близо 4 мин. пред водача на Ситроен C3 R5 Хироки Араи. На трето място се класира Шкода Фабия R5 на Осаму Футунага, а при автомобилите о 2WD победител е Toyota 86 на Хейки Ковалайнен. Финландецът е четвърти от седмината пилоти на финала.

Сентрал Рали Аичи се проведе в две японски префектури - Аичи и Гифу, недалеч от мястото, където миналата година беше проведен...

Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

Събота, 09 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Диви пожари заплашват финала на сериите 2019

ПЕТ ДНИ ПРЕДИ старта на Рали Австралия (14/17 ноември) има сериозни опасения дали ще се проведе последният кръг от Световното първенство по рали през 2019 г. Опустошителните пожари в Нов Южен Уелс вече са създали големи щети, както и са дадени и човешки жертви (виж ТУК). Все още не е взето решение от организаторите, които са изправени пред опциите за отмяна, обширни промени в маршрута или съкращаване на маршрута. Най-новите идеи, които се обсъждат, е дали да се откажат част от етапите.

Става дума за скоростните отсечки в крайната южна част на базата на ралито в Кофс Харбър, които се намират и най-близо...

Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

Понеделник, 04 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Шоково: Брийн заменя Микелсен. И за 2020 ли?

СЛЕД ДВЕ УЧАСТИЯ с отбора на Хюндай Моторспорт тази година (Финландия и Уелс), ирландският пилот Крейг Брийн ще замени третият основен състезател на Андреа Адамо – Андреас Микелсен за финала на световните серии тази година в Австралия след десет дни.

За това първи съобщи самият ирландец, публикувайки на своята фейсбук страница пост с графика на корейците за Австралия и текстовата добавка:

„…още един път с Хюндай Моторспорт, нека да донесем титлата на производителите у дома в Авл“ (виж графиката от неговата страница по-долу).

Замяната е повече от шокова, като се има предвид, че преди финала...

Танак шампион, слага край на френската ера

Неделя, 27 Октомври 2019 | Салоу, Испания, RallyXpress
Танак шампион, слага край на френската ера

В ЕДНА ТРИДНЕВНА драма, началото на която бе написана от Мистър Мърфи още в петък преди обед и точно след четвърт век, след като Тойота за последно имаше световен шампион (1994 г., Дидие Ориол), японският отбор има своя първи шампион при пилотите – Отт Танак (на снимката).

32-годишният естонец не само спечели титлата за 2019 г. един старт предсрочно, но и в най-драматичното от всички свои 105 състезания в кариерата, успя да сложи точката на продължилата 15 години френска диктатура на Льоб и Ожие.

Успехът на Танак го прави 20-ият шампион във вечната листа на световните серии, като той вписа родината си като...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев