• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

WRC

Целта за колите Рали1: зрелищни, но не скъпи

Неделя, 17 Май 2020 | София, RallyXpress
Целта за колите Рали1: зрелищни, но не скъпи

КАК ТОЧНО изглежда философията на ФИА за следващото поколение автомобили в световното първенство по рали, тези които трябва да заместят действащите в момента и края на 2021 г. WRCar? (виж по-долу схемата на rallyxpress-инфограф, направена по информации на ФИА).

Така както това е декларирано от управителното тяло на алианса, бъдещите автомобили с хибридно задвижване, получили новото име Рали 1, трябва да продължат сегашната си зрелищност, но със силен акцент върху възможността за управление на разходите и устойчивостта.

Обаче към това намерение се поставя и изискването спортът да е по-достъпен за...

И Сафари мина в другия сезон, стартът е отменен

Петък, 15 Май 2020 | Найроби, RallyXpress
И Сафари мина в другия сезон, стартът е отменен

КОРОНАВИСУРЪТ удари второ от състезанията в световния шампионат на рали за 2020 г., след като и Кения Рали Сафари бе отменено и изпратено в чакалнята за следващия сезон. Точно както обявиха неговите организатори, точно на 15 май, 61 дни преди обявените стартови дати 16/19 юли, решението бе обявено.

Информацията за отказа дойде от най-авторитетния сайт в бензиновите спортове – autosport.com (виж ТУК).

Накратко – случи се онова, което беше и най-логичното: никой не хранеше каквито и да е надежди, че африканското състезание, за разлика от Поругалия, ще удържи на крайно усложнената здравна и обърканата именно...

Финландците оптимисти за юбилея в Несте Рали

Неделя, 10 Май 2020 | Юваскийла, RallyXpress
Финландците оптимисти за юбилея в Несте Рали

В ЩАБА НА Несте рали Финландия, осмо състезание от световните серии за 2020 г. продължават да поддържат висок оптимизъм за това, че юбилейното издание на класическата макадамова надпревара ще се проведе в предвидените ѝ от календара дати – между 6 и 9 август.

:: КАК изглежда шампионатът
за 2020 година до този момент
вижте в таблицата по-долу.


Организаторите от AKK Спорт ОДД продължават с подготовката на 70-ото издание на финландското рали, без при това да спират мониторинга на ситуацията около вирусната пандемия.

Директорът на ралито Кай Таркиайнен смята и се надява, че до края на следващия месец и...

Тимове за Кения Сафари: Няма да отидем там

Петък, 24 Април 2020 | Найроби, RallyXpress
Тимове за Кения Сафари: Няма да отидем там

ДО ДНИ СЕ ОЧАКВА решението дали Кения Рали Сафари ще бъде отложено или датата на неговия старт (16 юли) в календара на световните серии ще бъде потвърдена. До началото на завърналото се след 18 години африканско приключение остават точно 80 дни, но не е ясно какво ще бъде решението. Както се вижда от публикуваното на официалния портал на ралито изявление на министъра на спорта в Туитър д-р Алина Мохамед (на малката снимка в колажа), трите възможностите продължават да бъдат дискутирани между промоторът на WRC, ФИА, министерството и Финеас Кимати, който е директор на проекта Сафари WRC.

В същото време...

В М-Спорт работи само „скелета“ на Уилсън

Неделя, 12 Април 2020 | Довънби Парк, RallyXpress
В М-Спорт работи само „скелета“ на Уилсън

ЕДИНСТВЕНО „скелетът“ в екипа на М-Спорт и Малкълм Уилсън продължават да са на работните места, след като коронарната пандемия стопира всякакви прояви на спорта и съпътстващите го дейности.

В огромният фабричен комплекс в Довънби Парк, Кумбрия каунти, сега, при спазването на всички антивирусни мерки, работят само около 200 души.

Това са онези от хората на Уилсън, без които работата във фабриката би трябвало напълно да спре заради COVID-19.

Голямата част от работещите в отбора на М-Спорт са били освободени, като онази част от инженерния и проектантски екип, които могат да работя виртуално,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев