• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

WRC

Сезон 2021 започва със СуперСеб Монте победа

Неделя, 24 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Сезон 2021 започва със СуперСеб Монте победа

СЕДЕМКРАТНИЯТ световен шампион Себастиян Ожие (на снимката) и навигаторът му Жулиен Инграсия взеха рекордната осма победа в рали Монте Карло и спечелиха задочния мач срещу сънародниците си Себ Льоб/Даниел Елена с 8:7 за времето от 2014 г. насам.

Екипажът на Тойота Газоо откри сезона си с пълен актив от точки, при това в състезание, в което Ожие демонстрира най-ярко и накуп всичките свои качества, довели го до тази стратегическа в последния шампионат на французина победа.

„Няма кой да ме спре, за да спечеля това рали!“, със самочувствието, но и с мотивацията на пилот от най-високата класа, заяви...

Латвала се цели в подиум само от Ярис

Събота, 23 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Латвала се цели в подиум само от Ярис

ПРИ ВАРИАНТ, при който утрешният финал в Монако запаси днешното класиране от рали Монке Карло, то Яри-Мати Латвала (на снимката) може да се окаже най-успешният тимов мениджър в историята на световните серии, започнал кариерата си в Тойота Газоо Рейсинг не само с победа, но и с подиум, на който са стъпили само пилоти от негови тим.

„Но преди всичко трябва да стигнеш финала – коментира видимо доволен пред wrc+ бившия пилот на японците, а сега шеф на екипа. – Така че утре ще е много важен ден…“

Ако позициите останат непроменени и в неделя след обед, то това ще е повторение на първия троен подиум за...

Евънс нощува на върха, Ожие сви разликата

Петък, 22 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Евънс нощува на върха, Ожие сви разликата

ВИЦЕШАМПИОНЪТ на световните серии за 2020 г. Улфин Евънс (на снимката) и действащият първенец на планетата – Себастиян Ожие (двамата с Тойота Ярис WRC) ще нощуват на върха на класирането в рали Монте Карло, разделени само от 7.4 сек, след като в последния скоростен за петъчния ден французинът успя да съкрати разликата с 16 сек.

Един етап преди това, заради спуканата лява предна гума в колата на Ожие, напред излезе уелсецът, който стана четвъртият лидер на колоната след старта на ралито вчера след обед.

Преди това и трите откриващи деня отсечки последователно бяха записани на сметката на Ожие, като...

Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

Петък, 22 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ откриващите три скоростни етапа в първия от двата дълги дни на рали Монте Карло и поведе в класирането, на действащия световен шампион Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) се наложи да се раздели в лидерството.

След два последователни спина по време на 19-кирометровия етап Аспремон-Де Фон, първият от които заради спукана предна лява гума, първият пилот на Тойота Газоо Рейсинг изостана от съотборника си Елфин Евънс с 25.0 сек и завърши отсечката едва на 11-о място.

Пред него на 2.8 сек. от победителя е Тиери Нювил (Хюндай i20 WRC), а на 9.7 от Евънс е другия пилот на корейския тим – Отт Танак, на...

Танак повежда, Сунинен прави зверска катастрофа

Четвъртък, 21 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Танак повежда, Сунинен прави зверска катастрофа

БИВШИЯТ световен шампион Отт Танак (на снимката) поведе безапелационно в класирането на Монте Карло, първи старт от шампионата на ФИА за рали за 2021 г., след като днес като на шега спечели откриващите състезанието две скоростни отсечки.

Този авантаж, който Танак и неговият навигатор Марти Ярвеоя успяха да вземат в Старата госпожа обаче е твърде крехък, след като каралият изключително точно и силно на 20-кирометровите Сен Дисдие-Корс и Сен Маурис-Сен Боне екипаж на Тойота Кале Рованпера/Юха Халтунен се дължеше амбициозно близко до лидерите.

Преди утрешните 5 скоростни етапа те са разделени от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев