• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

WRC

Ожие и Нювил си делят нощната увертюра

Петък, 24 Януари 2020 | Монте Карло, RallyXpress
Ожие и Нювил си делят нощната увертюра

ФРЕНСКИЯТ пилот на Тойота Газоо Рейсинг Себастиян Ожие откри сметката на етапните си победи за новия си тим, печелейки първото от двете скоростни изпитания на Монте Карло. Ярис-а на Ожие пресече финалната линия на отсечката 9:53.2 мин след старта, като подобри преди това записаното време на стартиралия първи в състезанието действащ световен шампион Отт Танак (Хюндай i20 WRC) с 1.8 сек и с 1.9 сек от втория пилот на корейския тим Тиери Нювил.

Във втората, наричана отсечка „за оцеляване“ (най-дългият скоростен етап – 25.49 км), победата взе Тиери Нювил (Хюндай i20, на снимката горе) – 16:23.7 мин. Впечатляващото...

Монте отваря сезона с №611 в WRC-историята

Сряда, 22 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
  • обновена
Монте отваря сезона с №611 в WRC-историята

И ТАЗИ ГОДИНА сезонът на световния рали шампионат се отваря както обикновено с ралито в Монте Карло, протичащо в познат формат.

Това ще бъде 611-ото състезание, броено за световните серии на WRC, откакто шампионатът започна своето летоброене през 1973 г.

Сервизната зона отново ще бъде в Гап, но стартът е в четвъртък вечерта в Монако, преди колоната да се върне обратно в Гап за две нощни скоростни отсечки.

Етапите в петък и събота ще се провеждат близо до „пропастите“ във Френските Алпи, а неделните изпитания отново ще бъдат в района на средиземноморските склонове на Алпите, които са северно от...

Сбогом, Чили! Кое ще е 5-о рали за юниорите?

Неделя, 19 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Сбогом, Чили! Кое ще е 5-о рали за юниорите?

СБОГОМ НА ЧИЛИ!, след като ФИА вече и официално отказа Рали Чили като квалификационен кръг на Световното първенство по рали през 2020 г. Това стана известно месец,  след като организаторите обявиха, че не могат да продължат своите планове за събитието. Това означава, че Световният рали шампионат и през 2020 трябва да се проведе с 13, а не 14 кръга, како това стана и миналия сезон, след като пожарите в Австралия не позволиха провеждането на ралито. На пръв поглед ситуацията не драматична.

Това обаче не означава, че няма проблем за решаване, а той е около ситуацията първенството на юниорите, тъй като сега...

В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

Понеделник, 13 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
В Монте Карло: каре от екипажи повече от 2019

НАЙ-НАКРАЯ в Париж Международната автомобилна федерация (ФИА) одобри предложения списък на състезателите за стартиращият първи кръг от световните серии по рали за 2020 г. – Монте Карло (22/26 януари). Списъкът се появи днес, точно според планираното време и както беше обявено. В него обаче отсъстват отборите на Ситроен и Шкода, които не са направили официални регистрации. Първото четене на листата показва, че общо на старта ще застанат 88 екипажа, с 4 повече от миналия януари месец. Общо заявките съдържат единадесет автомобила от категорията WRC.

Тази непълна дузина включва и литовският пилот...

Остберг е последният останал за Ситроен RT

Петък, 10 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Остберг е последният останал за Ситроен RT

НЕЗАВИСИМО от преждевременно сложения край на активното участие на Ситроен Рейсинг Тим в пълния вариант на световен рали шампионат, Мадс Остберг ще се разпише като последният останал водач на тима в световните серии на ФИА за 2020 г. През два последователни сезона (2013 и 2014 г.), когато норвежецът беше пилот на пълен работен ден за френския тим,  Остберг бе състезателят на Ситроен с най-висока оценка на участията му в WRC. В новия сезон той трябва да се състезава в предвидените осем кръга от серията WRC2 в C3 R5.

Автомобилът ще бъде управляван от PH Sport, докато в същото време Ситроен Рейсинг ще подкрепя...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев