• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Краят на 100-годишна и уважавана традиция

Сряда, 26 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Краят на 100-годишна и уважавана традиция

ИМА ОГРОМНА промяна в отразяването на автомобилните състезания от спортните медии във Великобритания, която с течение на годините се бе превърнала в източник на новини и слухове за бензиновите спортове. Без преувеличение може да се твърди, че историята за отразяването на медиите в британските автомобилни спортове си е легендарна. В средата на 60-те години на миналия век имаше четири седмични издания, посветени на информационните услуги: Мотор, Аутокар, издание, което преустанови публикуването си, след когато заглавието беше продадено (след 100 години!!!), Аутоспорт и Моторинг Нюз, което допълни в заглавието си „спорт“ и сега е Моторспорт Нюз.

Междувременно дойдоха и излязоха други заглавия, като всички те се борят един с друг за ексклузивни новини, както и за цялостно отразяване на събитията.

Последната разработка бе обявена на 12 февруари в Моторспорт Нюз , последното останало заглавие в някога впечатляващата британска медийна линия в автомобилните спортове. Да припомним, че мотото на това най-авторитетно издание е „Гласът на британския моторспорт“!

Редакцията обяви, че новите собственици на списания са преместили срока за печат до петък следобед, като преди това същото се правеше във ранните часове на вторник рано сутринта.
 
Обясненията: „Противоречивият момент на нашия план е изместване на срока за печат до петък следобед, което по този начин ни пречи да публикуваме резултатите от състезанието през изминалия уикенд в репортажите, който реално ще получите следващата сряда.

„Причините са многобройни и, поне според нас, непреодолими: отпечатването по-рано и консолидирането на доставките с другите ни седмичници е полезно и за цената, и е полезно за планетата, тъй като означава по-малко товари от камиони.

„Това също означава, че нашият редакторски и дизайнерски екип не трябва да прекарате по 15 часа в понеделник, събирайки резултати, които много от вас вече биха прочели другаде, било то в социалните медии или онлайн.

„Премахването на този фокус върху резултатите, които вече са остарели до сряда, освобождава страници за друго съдържание, за което се надяваме, че ще намерите по-ангажиращо.“

Изключително разочарование, звучащо почти като нападение срещу целостта и устоите на британския автомобилен спорт.

Краят на 100-годишна и уважавана традиция

колаж: rallyxpress
РЕФРЕШ НА 100-ГОДИШЕН МЕДИЕН АВТОРИТЕТ… Първите страници на двата броя на Моторспорт Нюз (вляво) - този, който напечатан преди финала в Швеция и (вдясно) броят на изданието, в чийто десен горен ъгъл е закачено карето с информацията за победата на Елфин Евънс


:: Краят на тази 100-годишна отдадена и уважавана
медийна традиция, за най-голямо съжаление, дойде в
първата седмица, през която новите издатели на
Моторспорт Нюз решиха да изтеглят графика по
процеса на предаване на вълнуващи новини за ралито,
съвпадна точно с момента, в който… Елфин Евънс
блестящо спечели ужасаващото ралито на Швеция.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев