• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Интервю

Как в М-Спорт виждат сезона в началото му

Четвъртък, 23 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Как в М-Спорт виждат сезона в началото му

ПРЕДИ НАЧАЛОТО на сезон 2020 в световните серии, от М-Спорт накратко изложиха своите виждания, как помените, направени в регулациите ще се отразят на отбора от Довънби парк? За увертюра към новия шампионат обаче тимът прави крачка назад, обяснявайки каква е била процедурата и логистиката около отменения финал на първенството за 2019 г. в Кофс Харбър, заради началото на бушуващата в Австралия огнена стихия. Отмененият финал на сериите в шампионата бе без прецедент в историята на WRC.

Да отбележим факта, че 2019 г. бе кръгла годишнина от създаването на М-Спорт, отбелязващ първите 40 години от...

Титлата на Англия от шест различни държави

Неделя, 08 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Титлата на Англия от шест различни държави

ОБЯВЕН Е календарът на британския шампионат за рали (MS-BRC) за 2020 г., като в него отново са предвидени да има кръгове в шест различни държави - Уелс, Ирландия, Англия, Белгия, Северна Ирландия и Шотландия.

Белгийското Ипър Рали, което влезе в рамките на най-старите европейски национални надпревари преди три години, отново е със запазено място и през идния шампионат.

То е и единственото състезание, заради което на екипажите ще се наложи да напуснат Острова.

Както си му е редът, програмата за новото първенство е обявена преди 6 месеца преди началото на новото първенство, достатъчно дълго време,...

Бивш пловдивски навигатор поема техническата комисия

Понеделник, 03 Февруари 2014 | София, RallyXpress
Бивш пловдивски навигатор поема техническата комисия

45-ГОДИШНИЯТ бивш навигатор от Пловдив Никола Попов (на снимката) е новият председател на техническата комисия в бензиновите дисциплини на спорт.

Това става известно от решението на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) от 31 януари 2014 г., с което ко-пилотът в отбора на Булгартабак е назначен на овакантеното място.

Попов ще наследи позицията, от която в продължение на близо шест години и половина педантично и особено успешно работеше инж. Камен Михайлов.

Никола Попов е третият човек, оглавяващ най-тежката за работа и важна в спорта комисия след Михайлов и...

МОРИ ЧАНДЛЪР ПРЕЗИДЕНТ НА WRC : ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ В БЪДЕЩЕТО

Понеделник, 05 Май 2008 | Мартин Холмс, RallyXpress
 RallyXpress

ДЪЛГОСРОЧНИТЕ решения, които са взети в комисията по рали на ФИА в последните месеци, дават основания на производителите да бъдат сигурни в развитието на спорта през следващите години. Такава е основната мисъл на интервюто на с МОРИ ЧАНДЛЪР, президент на WRC .УВЕРЕН: Мори Чандлър е сигурен в бъдещето на рали спорта

СНИМКА: Мартин Холмс, Англия

- Сигурен съм в развитието на ралитата. Взехме дългосрочни решения и хората разбират, че плановете ни са много точни. А това означава, че спонсорите и производителите могат да бъдат сигурни какво точно ще се случи в бъдеще.

- Във връзка със стабилността на...

И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА

Сряда, 12 Март 2008 |
И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА
20-ГОДИШНИЯТ италиански пилот Джорджо Бакко (на снимката) ще стартира в рали Аржентина в края на месеца. Така към все по-нарастващата групата на тийнейджърите в световните ралито се присъединява и един италианец. Зад волана на Субару Импреза WRX N11 в Аржентина Бакко ще се включи в състезанието на PCWRC.

В края на месеца тийейджъра ще е с номер 47 и ще замести Флавио Фрисиеро, който отпада от аржентинския кръг поради семейни причини. Замяната е станала с изричното разрешение на ФИА.

Бакко замества Фрисиеро като пилот на италианския Моторинг Клуб, който в Аржентина ще бъде представен от спонсорирания...

1 2  » 
Автобои Неделчев