• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

ФИА адресира въпроси за рали безопасност

Четвъртък, 07 Март 2019 | Женева-Париж, RallyXpress
ФИА адресира въпроси за рали безопасност

СКОРО ВРЕМЕ след издаването на ръководството за организаторите за препоръчителните процедури за безопасност, за което са отделени 108 страници, от централата на Международната автомобилна федерация (ФИА) в Париж обявиха назначаването на американска компания Сименс за предоставяне на високотехнологични решения, насочени към подобряване на безопасността на зрителите и пилоти по време на рали събития. И по-специално - за подобряване на откриването на зрители в опасни места край скоростните етапи.

Обявлението на този факт стана по време на Международното автомобилно изложение в Женева, когато ФИА обещава да „използва експертния опит на Сименс в областта на „инженеринг от чипа до града“ в реални автономни и свързани приложения за превозни средства”.

ФИА адресира въпроси за рали безопасност

колаж от страницата на фиа: rallyxpress
НАЧЕЛО В ИНФО-ПОТОКА… Съобщението на официалния сайт на международната федерация оглавяваше новините, след като в Женева президентът Тот обяви за намеренията за допълнителна сигурност в ралитата.


Работата ще обхване „бързото сливане на данни от сензорите на автомобилите чрез потребителски невронни мрежи и AI, за да добави слой за безопасност около превозните средства, управлявани от човека, интелигентна инфраструктурна технология, включително X2X комуникации, които ще създадат мрежа за активиране на безопасността в събитията на ралито и свързващи пилоти, служебни лица и зрители“.

От Сименс PLM казват: „Очакваме с нетърпение да работим с ФИА, за да определим как автоматизираните и свързани технологии на превозните средства могат да бъдат използвани, за да направят рали водачите и зрителите по-безопасни и да прилагат това, което научаваме, за да подобрим интелигентната инфраструктура и безопасността на пешеходците в градската мобилност.“

2017 MON Paddon accs

снимка: вестник л'екип, франция
ПОСЛЕДНИЯТ ЧЕРЕН СПОМЕН… Рали Монте Карло 2017 г., при инцидент на Хейдън Падън, автомобилът на новозеландеца помита маскиралият се в тъмнината анонимен зрител (видеото ТУК).

:: Няма никакво съмнение, че след
информацията от този текст вие
вече стопроцентово сте наясно…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев