• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Мийки: Колата наистина е впечатляваща!

Понеделник, 14 Януари 2019 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Мийки: Колата наистина е впечатляваща!

ОЩЕ ПЪРВИТЕ впечатления, когато изпробвах Ярис WRC във Финландия, няколко дни след като подписах [за Тойота Газоо Рейсинг], бяха, че колата е наистина впечатляваща – обяснява усещането си от първия тест Крис Мийки. - Трябва да кажа това, независимо че очаквах да е добре точно там [Финландия], тъй като беше разработена във Финландия и спечели последните две издания на събитието. Това ми даде увереност. Досега съм провел два дни тестове за Монте Карло и всичко е силно. Пакетът [от аеродинамиката] се усеща, с всяка една част се допълва, което е нов опит за мен.“

Британецът е радостен да бъде част от екип, който е сто процента ангажиран.

- Тяхната единствена цел е да продължат да подобряват автомобила и да го правят възможно най-бързо. Видяхме, че представянето на Отт Танак в последната част на миналия сезон беше просто невероятно, скоростта му беше феноменална.

Това ми дава увереност да знам, че автомобилът работи навсякъде. Аз съм развълнуван и заинтригуван да започна сезона. Мога да се доверя на всичко, което беше под мен. Просто искам сезонът ми да работи.

В изпитване, автомобилът го чувстващ различно, различно отколкото в конкуренцията. Със сигурност обаче първоначалните ми чувства за Ярис ми дават много доверие. Както казвам, ако мога просто да се насладя на шофирането, съм сигурен, че резултатите ще дойдат.

- Томи (Макинен) каза в края на миналата година, че е впечатлен от опита ви в разработването на рали автомобили.

- Имам много опит в разработването на автомобили, дори коли в R5 и R2 и всичко. Но в определени моменти можете да се развивате само с това, което имате. Когато се занимавах с проекта Ситроен C3 WRC, можеше да научиш много повече в по-трудните времена, отколкото в добрите времена.

Ако се случи да получите всичко веднага, знаете, че сте свършили добра работа. Но ако грешим и трябва да потърсите отговорите, започвате да научавате много повече. Има някои неща, за които научих много. Тойота изглежда доста добре подредена.


Мийки: Колата наистина е впечатляваща!

снимка: мартин холмс, англия
ОТ ПЪРВИЯ ТЕСТ УВЕРЕН В ЯРИС… Такова е било усещането на Крис Мийки още след първите няколко километра, които той прави с новия за него автомобил след финландското рали.


Все още трябва да тествам върху всички различни терени и със сигурност с ангажимента на Тойота, с влиянието на Томи и всичко, което съм сигурен, че можем да продължим да подобряваме автомобила. Договорът ми е за една година.

- Ще се разделите със стария си приятел Пол Нагъл, който седи до вас?

- Да. Трябва да му изкажа голяма благодарност. Пол беше с мен 11 години. Прекарах повече време с Пол, отколкото с жена си през последните 10 години. Раздялата не беше лесно решение, но исках нов старт, ако имам възможност.

От средата на миналия сезон имах поглед върху Себ (Себастиан Маршал). Можах да видя неговите способности в колата и когато успях да то убедя, той с радост прие. Нова атмосфера в колата. Вече направих няколко теста с него, практикувахме да правим някои бележки и той наистина е ангажиран, умен човек, мотивиран. Просто искам да започна. Сигурен съм, че ще свърши добра работа.

2018 FIN Meeke Test

снимка: мартин холмс, англия
ЩЕ СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА… Крис Мийки е на мнение, че автомобила на Тойота Газоо Рейсинг ще позволи по-успешно от 2018 г. да се атакуват и двете титли.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев