• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

GB-шампионът тръгва с първата победа за 2019

Понеделник, 18 Февруари 2019 | Единбург, RallyXpress
GB-шампионът тръгва с първата победа за 2019

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на Великобритания в ралитата – Мат Едуардс (Форд Фиеста R5, на снимката) започна сезона си с победа в еднодневното Ландундо Конви Камбриън Рали, състезанието което на практика стартират седемте кръга от BRC първенството за 2019 г. Мат Едуардс, който е от Северен Уелс, спечели девет от десетте скоростни етапа и на финала завърши с аванс 26.5 сек пред шотландския състезател и бивш шампион на Острова Дейвид Боги (Шкода Фабия R5), който имаше дълга битка до финала.

Боги, който е от града на най-известният шотландски поет – Робърт Бърнс, трябваше да води тежка битка с Том Кейв (Хюндай i20 R5), изходът на която едва ли можеше да се предвиди.

GB-шампионът тръгва с първата победа за 2019

снимка: мартин холмс рали
ДЕВЕТ ОТ ДЕСЕТ… Такъв е актива от победи на Мат Едуардс в Ландундо Конви Камбриън Рали, с което се открива шампионата на Великобритания.


Така бе до момента, в който Кейв не напусна състезанието в самия финал – последната скоростна отсечка - заради две последователно спукани гуми и това в момент, в който корейската машина заемаше второто място в генералното класиране.

Пилотите от Ирландия заеха 3-о, 4-о и 5-о места.

Победителят в юниорската група (автомобили с две предавателни колела) бе спечелена от Джеймс Уилсън, чието Пежо 208 R2 бе най-бързо измежду цялата конкуренция в тази категория.

Но и тук, както и в „голямата“ група, победата на лидера дойде като резултат от спукана гума в автомобила на Джеймс Уилсън (също с Пежо 208 R2).

2019 Tom Cave

снимка: мартин холмс рали
КАКЪВ МАЛШАНС… Класирането в първото рали можеше и да не е в полза на шампиона Мат Едуардс, ако Том Кейв не бе спукал на два пъти гуми в последния специален етап.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев