• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Интервю

Чешки подиум в първия старт в еврошампионата

Неделя, 24 Март 2019 | Понта Делгада, Азорски острови
Чешки подиум в първия старт в еврошампионата

ДРАМАТИЧЕН завършек на рали Азорските острови, първия кръг от новия сезон на най-големия регионален шампионат под егидата на Международната автомобилна федерация (ФИА)  - първенството на Стария континент.

До предпоследния етап Алексей Лукянук се бе устремил към успеха още в старта на сезона при първото му  участие тази година със Ситроен C3 R5.

:: Пълните резултати от
рали Азорес можете да
видите на този линк

Три от четирите автомобили на Млада Болеслав окупираха подиума, а четвъртият – 5-ото място (виж класирането вдясно, след Португалия).

Точно, когато победата изглеждаше най-постижима,...

ФИА адресира въпроси за рали безопасност

Четвъртък, 07 Март 2019 | Женева-Париж, RallyXpress
ФИА адресира въпроси за рали безопасност

СКОРО ВРЕМЕ след издаването на ръководството за организаторите за препоръчителните процедури за безопасност, за което са отделени 108 страници, от централата на Международната автомобилна федерация (ФИА) в Париж обявиха назначаването на американска компания Сименс за предоставяне на високотехнологични решения, насочени към подобряване на безопасността на зрителите и пилоти по време на рали събития. И по-специално - за подобряване на откриването на зрители в опасни места край скоростните етапи.

Обявлението на този факт стана по време на Международното автомобилно изложение в Женева,...

GB-шампионът тръгва с първата победа за 2019

Понеделник, 18 Февруари 2019 | Единбург, RallyXpress
GB-шампионът тръгва с първата победа за 2019

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на Великобритания в ралитата – Мат Едуардс (Форд Фиеста R5, на снимката) започна сезона си с победа в еднодневното Ландундо Конви Камбриън Рали, състезанието което на практика стартират седемте кръга от BRC първенството за 2019 г. Мат Едуардс, който е от Северен Уелс, спечели девет от десетте скоростни етапа и на финала завърши с аванс 26.5 сек пред шотландския състезател и бивш шампион на Острова Дейвид Боги (Шкода Фабия R5), който имаше дълга битка до финала.

Боги, който е от града на най-известният шотландски поет – Робърт Бърнс, трябваше да води тежка битка с Том Кейв (Хюндай i20...

Мийки: Колата наистина е впечатляваща!

Понеделник, 14 Януари 2019 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Мийки: Колата наистина е впечатляваща!

ОЩЕ ПЪРВИТЕ впечатления, когато изпробвах Ярис WRC във Финландия, няколко дни след като подписах [за Тойота Газоо Рейсинг], бяха, че колата е наистина впечатляваща – обяснява усещането си от първия тест Крис Мийки. - Трябва да кажа това, независимо че очаквах да е добре точно там [Финландия], тъй като беше разработена във Финландия и спечели последните две издания на събитието. Това ми даде увереност. Досега съм провел два дни тестове за Монте Карло и всичко е силно. Пакетът [от аеродинамиката] се усеща, с всяка една част се допълва, което е нов опит за мен.“

Британецът е радостен да бъде част от...

Натискат Катсута да порасне по-бързо

Събота, 12 Януари 2019 | Хелзинки, RallyXpress
Натискат Катсута да порасне по-бързо

В ТОЙОТА Газоо Рейсинг са нетърпеливи! Освен двете титли от световните серии през 2019 г. на куп, екипът на Томи Макинен все повече притиска младия Катсута Такамото (на снимката) да порасне по-бързо, за да могат японците да се похвалят с първия си национален победител в шампионата след 27-годишна пауза. За това „световно производство“ Тойота ще даде пълна програма на Така[мото] за годината, като той ще кара Форд Фиеста R5 в 13 от 14-те събития на WRC2, с цел да спечели категорията.

В едно от ралитата 26-годишният японец ще направи и дебюта си в сериите с Ярис WRC.

Всичко това е резултат от двугодишната...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев