• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

500 думи

Петер Солберг слиза от коня, застава зад гърба на Оливър

Вторник, 16 Април 2019 | Осло, RallyXpress
Петер Солберг слиза от коня, застава зад гърба на Оливър

БИВШИЯТ световен шампион в сериите на WRC през 2003 г. и по-късно два пъти шампионът на Световния рали-крос Петер Солберг (на снимката) обяви, че се оттегля от редовната си кариера на пилот. От първата си поява в WRC през 1998 г. в ралито на Швеция, той се състезава в общо 189 WRC събития, печели 13 победи и 37 пъти е на подиума. Всичко това носещо особено специална забава и вълнение на спорта и феновете на най-земния и лъчезарен пилот от сериите, бройката на чиито почитатели трудно мога да бъде определена точно.

Неговата кариера е дългогодишната здрава връзка със Субару и Форд, дейност, която приключи в Болоня...

Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

Неделя, 14 Април 2019 | Сан Ремо, RallyXpress
Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

ИРЛАНДСКИЯТ пилот Крейг Брийн (на снимката, Шкода Фабия R5) грабна последната победа на италианския шампионат Санремо Рали, завършвайки 4.3 сек. пред пилота на Фиеста R5 Симоне Кампедели, който бе лидера на колоната през по-голямата част от дистанцията! Кампедели  стартира последния, 34-километров финален етап на мокро трасе, 11 сек. пред Брийн, без очевидни идеални възможности за избор на гуми за този етап. Първоначално той започна да изсъхва, а след това бе овлажнен с участъци от много гъста мъгла.

Брийн имаше предчувствието за неочакваните промени на условия в ралито още преди неговото начало.

...

Гуиндаф Евънс: С Форд Елфин е на правилното място

Петък, 12 Април 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Гуиндаф Евънс: С Форд Елфин е на правилното място

АКО Е ИМАЛО каквито и да е съмнения относно позицията на Елфин Евънс в топ-листата на WRC отборите, то това категорично беше разсеяно от представянето на пилота тази година в Корсика. Силен поддръжник на Елфин е баща му Гуиндаф, бивш британски национален шампион по рали и самият рали пилот на Форд. Днес Евънс-баща работи като пилот на бележките за безопасност на своя син и след финала тазгодишната Обиколка на Корсика ни даде известна представа за кариерата на Елфин.
  
- Той е на правилното място. Неговите перспективи са потенциално много добри, въпреки че тези нива са толкова високи, границите са...

С края на рилското заточение, за варненци започва трудното

Сряда, 25 Май 2016 | Варна, RallyXpress
С края на рилското заточение, за варненци започва трудното

НЯМА НАЧИН в морската столица да не са доволни, че с края на рилското заточение на най-популярното българско рали, стартът се връща към своите корени и във Варна ще се почувства като у дома си. Такова е и самочувствието на неговите организатори, които обаче със сигурност знаят и това, че нищо няма да е същото както до 2002 г. Не само заради изцяло променения формат на бившето Златни или заради това, че класическите етапи в Шумен и край Сливен бяха изключени от неговата схема. Причината, без да го коментират, си знаят в дирекцията на рали България.

Но дали Слави Славов и екипът му разбират, че...

Обидното е за хората в спорт като автомобилизма

Събота, 11 Април 2015 | Драго Петров, гр. Суворово
Обидното е за хората в спорт като автомобилизма

НАПОСЛЕДЪК все по-често започва да ме преследва мисълта, че почитателите на автомобилния спорт в България май са поразени от бацила на футболните „запалянковци“. Чета коментари във форумите, чета и коментарите за събитията, за които пише RallyXpress и не мога да повярвам, че могат да бъдат казани такива слова.
 
Дори се стряскам – не започват ли привържениците на автомобилният спорт да се доближават до футболните агитки и колко остава да се появят летящите камъни, димките и побоищата, както по стадионите?

Не мога да си обясня тези епитети, откровената простащина, хулите и нападките на хора, които...

Автобои Неделчев