• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

63 екипажа са готови за снежния тест в Талве

Петък, 12 Февруари 2021 | Отепаа, Естония, RallyXpress
63 екипажа са готови за снежния тест в Талве

ВСИЧКИТЕ ЕКИПАЖИ И
КОЛИ НА ЕДНО МЯСТО

TV
ИМЕНАТА на всички 63 екипажа и техните автомобили за ТалвеРали 2021 може да видите ТУК. Според фейсбук страницата на състезанието, надпреварата може да се наблюдава на адреса на DelfiTV.

ВНУШИТЕЛЕН СТАРТОВ списък демонстрира ТалвеРали, започващо след броени часове в зимната столица на Естония Отепаа.

Общо 63 екипажа, сред които са и привличащите главното внимание в този снежния тест преди Арктик Финландия двама пилоти на Хюндай МС – Отт Танак (№8) и Тиери Нювил (№11).

Още повече от дузина са машините от категорията на R5 и Рали 2 – по 4 Шкода Фабия, Форд Фиеста и Фолксваген Пол, Ситроен е представен с 2 автомобила.

Стартът в Отепаа надали би имал сегашния фокус, ако не беше разбъркването на картите в календара на световните серии – отпадането на Швеция и включената направо от скамейката на финландската резерва отвъд Полярния кръг (25/28 февруари).

Otepaa Rally

снимка: интернет
КАРТАТА на скоростните етапи на най-важния тест преди старта на Арктик Рали Финландия.

Определят скоростните етапи около Отепаа (8 отсечки, 84 км) се определят като фантастична зимна класика, каквато очаква горната част от стартовия лист (от №1 до 20 – бел. ред.), за които ТалвеРали е възможно най-добрият тест, преди да се пренесат до Рованиеми във Финландия.

Това рали ще е особено важно за 32-годишният саудитския пилот Ракан ал-Рашед (Фолксваген Поло R5), чието участие в Арктик Рали ще е общо петият случай, в който ще спринтира върху сняг.

За разлика от него, полякът Адриан Цвиечук, който в ТалвеРали, ще кара Шкода Фабия R5 на Холовчик Рейсинг, напрежението падна едва вчера сутринта, когато успя да се пусне в опознаването на етапите.

Пет дни преди това, по време на тестовете, младият пилот направи зрелищна катастрофа, отваряйки много работа за техниците от Холовчик Рейсинг.

63 екипажа са готови за снежния тест в Талве

снимка: личен сайт на адриан цвиечук
ВЪЗСТАНОВЕНА 100 НА 100… Полският пилот Адриан Цвиечук (на малката снимка, негов навигатор е бившия навигатор на Холовчик – Ярослав Баран – бел. ред.) кара на макс своята „ер-петица“ по време на опознавателните турове в ТалвеРали (на голямата снимка) и разбитата по време на тестовете Фабия (на горната снимка)

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев