• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Ясен предварителният календар за 2021 год.

Вторник, 23 Юни 2020 | Париж, RallyXpress
Ясен предварителният календар за 2021 год.

ЗА ДА БЪДЕ улеснено рестартирането на кризисния сезон 2020 и заради поставянето на приоритетите за мерките за икономия на разходите, Световният съвет за моторните спортове (WMSC) на Международната автомобилна федерация (ФИА) направи редица промени в спортните регламенти по време на своето събиране в Тайланд в края на миналата седмица. За някои от очакваните промени и решения, сайтът с новините в българския автомобилен спорт вече писа в дните преди събирането на „старейшините“.

От предварително планираните теми, в комюникето на федерацията, публикувано на официалния портал обаче не се споменава нищо за евентуалните бъдещи регулации, касаещи WRC в начаото на хибридната ера от 2022.

Сред промените най-важната изглежда тази, която включва намаляването на броя на двигателите, използвани от екипите на WRC от три на два. Това обаче при положение, че има осем или по-малко стартове през 2020 г.

Тази условност подсказва, че публикуваният календар за рестарта на шампионата в неговата втора версия, също предполага още промени в бъдеще, които ще са в зависимост от развитието на ситуацията с корона-вируса.

Ще бъде въведено и ограничаването на тестовете преди събитията до един ден за всеки пилот на заводски отбор, регистриран за участие в европейски кръг на WRC, тест, който да бъде използван непосредствено преди съответното състезание.

Предложението на заводските тимове бе за 3-дневни изпитания (де факто – по един за всеки състезател), като и едното предложение, и другото са били вече са одобрени от участниците, регистрирани в WRC 2020. Това, според комюникето е в съответствие с член 18.2.4 от Международния кодекс за спорта.

:: Докато календарът за сезон 2020 бе преразглеждан
в резултат на COVID-19, беше одобрено предложение
за календара за 2021 г., като първите девет старта
са готови за включване, 6 от които са ратифицирани
от Световния съвет по мотоспорта  още през 2019 г.

Дати за всички кръгове за сезон 2021, както и оставащите събития трябва да бъдат потвърдени.

Ясен предварителният календар за 2021 год.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев