• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Хюндай МС: Още няма яснота за сезон 2022

Вторник, 16 Февруари 2021 | София, RallyXpress
Хюндай МС: Още няма яснота за сезон 2022

АДАМО: НЯМА ПОТВЪРЖДЕНИЕТО,
ЧЕ ЩЕ УЧАСТВАМЕ В НОВАТА ЕРА

2021 Adamo 244
НА ИТАЛИАНСКИЯ бос не остава нищо друго, освен да чака какво ще е решението на борда на директорите на Хюндай за следващата година. „Все още не сме получили такава зелена светлина, независимо, че сме предоставили цялата необходима информация и сега трябва да се изчака отговор, който не знаем кога ще получим. Нямаме споразумение или потвърждение, че ще участваме в новата ера на WRC от 2022 г.“, заяви Адамо (на снимката) пред Motorsport.com в понеделник.

ДАЛИ ОПТИМИЗМЪТ на шефа на ралитата във ФИА Ив Матон, че от сезон 2022 в световните серии се очаква още една марка няма да се окаже напразен? Тази възможност изглежда все по-реална, като се има предвид, че за момента корейският Хюндай Мотоспрот все още няма „зелена улица“, за да започне разработката на своя автомобил за догодина.

За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт писа преди десет дни (виж ТУК), цитирайки изказване на големия шеф Андреа Адамо, направено пред специализираните сайтове за рали-спорт.

До моментът бордът на корейския производител тепърва трябва да потвърди дали ще се състезава през следващата година в световните серии, като в същото време основният съперник – Тойота Газоо Рейсинг и М-Спорт Форд са все по-близо до първите тестове на своите „мулета“  на терен.

Намаля и видимия до момента интензитет на информациите около новия модел на Хюндай, който се очаква екипът да използва до края на този сезон.

Както вече е писано нееднократно, от 2022 г. топ-автомобилите в световното първенство не само пременят названието си от WRCar на Рали1, но и ще бъда построени върху базата на новите правила, предвиждащи хибридните технологии.

Хюндай МС: Още няма яснота за сезон 2022

снимка: официален сайт на хюндай мс
САМО НА ЕДНАТА ОТ „ПИСТИТЕ“ ИЛИ… В Корея тепърва ще решават дали марката ще бъде представяна едновременно на две „писти“ – скоростните шампионати и сериите по рали


ВТОРАТА КОРЕЙСКА СЕСИЯ:
ЗАСЕГА, ДВОЙНО ПО-ДЪЛГА

ДО МОМЕНТА Хюндай МС е записал точно 8 сезона, в които играе в най-популярния от всички рали-шампионати. Корейците станаха отново част от елита, прекратявайки през 2014 г. паузата от 11 сезона, след представянето на Хюндай Аксент WRC (на снимката долу) между 2000 и 2003 г. с Алистър Макрий, Армин Шварц и Фреди Лоикс.

Am2 hyundai


Независимо от огромния принос на компанията, който бе вложен в световното първенство от корейците, въпросът за участието в световното първенство по рали занапред остава нерешен.

В момента двете направления, по които Хюндай МС развива спорта, са пистовите състезания (електрическите автомобили, световната купа на туристическите коли, както и световната надпревара на същите) и ралитата в WRC.

Дали световните серии са посоката, която искат да следват в Сеул или залогът ще е на пистовите надпревари е въпрос, но който е много трудно да се отговори.

До момента разработката на бъдещата корейска „пушка“ още не е започнало, а началото му ще е тогава, когато от централата в Корея кажат „да“.

Въпреки приноса от Hyundai, компанията изглежда остава нерешена относно пътя през следващата година, първата за четвъртото поколение на ралитата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев