• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

Вторник, 16 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

ДАЛИ ДА НЕ ОТПИШЕМ
НЯКОЕ ОТ ОСТАВАЩИТЕ
РАЛИТА В КАЛЕНДАРА?

WRI Promotor Logo
ОПЦИЯТА „две в едно“ с рали Лиепая подсказва недвусмислено, че ФИА и Промотора на сериите лекичко са паникьосани от възможността правените на ангро планове за минимум още 4 европейски ралита да не се изпълнят и по спешност обикалят, търсейки още резерви. Аржентина и Италия са в листите на чакащите, предстоят Турция и Германия, преди евентуално кошмарната година да приключи в Япония. Като се има предвид информация за „резервата Ипър“, то може сравнително обосновано да се предположат три неща:
:: няма сигурност за Турция и Промотора иска да си върже гащите;
:: от Аржентина и Италия може да се чакат откази и/или
:: преговорите за Ипър са се провалили толкова, колкото могат да пропаднат и тези с латвийците.

ДЕЙСТВИЯТА на ФИА и Промотора на WRC в кризисната обстановка може да доведат до безпрецедентен случай, в който един исъщи кръг да бъде зачетен едновременно и за световните серии, и за континенталната надпревара.

Става дума за рали Лиепая, което може да извлече огромни дивиденти от корона-паузата, ако приеме някои от отпадналите или чакащите в листата състезания от WRC.

Такава информация се появи първо на портала на самото състезание, а после моментално бе цитирана от германския сайт rallye-magazin.de.

„Първите разговори с организатора на WRC се състояха в понеделник“, разкри организаторът на рали Раймондс Строкс.

„Обсъдихме множество организационни аспекти, условия и други въпроси, които трябва да бъдат изяснени за Латвия, така че тя да може да бъде домакин на едно от Световните рали шампионати, както и едно от Световните рали шампионати.“

Ралито в Лиепая е предвидено за 14/16 август и може да запълни празнината, причинена от отмяната на рали Финландия.

Остават обаче едва два месеца за комбиниране на WRC и ERC в един рали. Преди всичко въпросът е дали Юропиън Ивентс, промотор на европейското първенство и един от „бащите основатели“ на ралито Лиепая, ще иска да плати добре за стъпката, състезанието да влезе „във втория ред“?

Раймондс Строкс подчертава, че това в понеделник е било само първи кръг от преговори и никоя от страните не е близо до окончателно решение, допълвайки, че също знае за трудностите, които все още стоят пред него и екипа му.


Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

колаж от информацията на страницата на лиепая рали

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев