• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Новият GB-щам оставя М-Спорт на Острова?

Сряда, 13 Януари 2021 | от Тодор Христов, Лондон
Новият GB-щам оставя М-Спорт на Острова?

НОВИЯТ британски щам на COVID-19, както и драконовските мерки, с които Франция се стреми да ограничи в страната разпространението на пандемията, могат да блокират ва Острова, както целия екип на М-Спорт така и поне още хора, ангажирани с WRC-програмата. Много е вероятно, те да не могат да пресекат Ламанш за своето участие в рали Монте Карло след седмица. Присъствието, както на екипа на Малкълм Уилсън, така и на ангажираните с първенството представители на Промотора на WRC от Великобритания, зависи от шефовете на шампионата.

По тази причина в момента от ФИА и ангажираните с WRC се опитват да намерят възможностите, с които, намиращите се в Англия да стигнат до откриването на сезона в Монако и Франция.

Целта е да бъде постигнато споразумение с френското правителство за проправяне на пътя за преминаването до Монте Карло.

Правителството на Франция въведе драконовски ограничения за влизане на граждани на Обединеното кралство, след като във Великобритания беше открита новата, по-бързо разпространяваща се мутация на коронавируса в страната.


Новият GB-щам оставя М-Спорт на Острова?

снимка: архив на rallyxpress
БЕЗ ФОРД В МОНАКО ИЛИ БЕЗ МОНАКО В WRC... Мерките на френското правителство срещу британската мутацията на COVID-19 се превърнаха в неочаквана заплаха и за М-Спорт, и за старта на световното първенство.

Ако французите задържат и не разрешат контингента на WRC, базиран в Обединеното кралство, това би поставило под въпрос и стартирането на рали Монте Карло. Дори се говори, че това би довело до отмяна на френската алпийска класика.

Но нито ФИА, нито организаторът на WRC са коментирали ситуацията, като отмяната на ралито не е решение, което едната от тези две страна би могла да вземе.

Такова решение зависи и може да бъде взето единствено от организатора - Автомобилен клуб в Монако (АМС).

Хора, близки до промотора на сериите, както и до клуба в Монако казват, че има голяма увереност, проблемът да бъде решен. Но те също са цитирани и с изказването, че „...това [пандемията] се превърна в кошмар!“

Надеждите са, че френското правителство ще даде своевременно изявление по този въпрос в много скоро време.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев