• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Николай Грязин прави една стъпка нагоре

Четвъртък, 14 Януари 2021 | София, RallyXpress
Николай Грязин прави една стъпка нагоре

23-ГОДИШНИЯТ руснак Николай Грязин (на снимката) ще започне своя втори пореден пълен сезон като пилот на престижната италианската конюшня Мовистар, която ще осигури на пилота Фолксваген Поло R5. С този автомобил Грязин ще играе в категорията WRC2, а негов нов навигатор и партньор в тандема ще бъде Константин Александров, с когото имат едно-единствено участие през миналата година. Това ще е вторият опит на Грязин с този италиански тим, с който пре 2018 г. той стана европейски шампион в категорията под 28 години.

Тогава негов навигатор бе Ярослав Федоров, като двамата записаха 154 т., изпреварвайки Крис Инграм и Фабиан Крейм.

Вторият пилот и съекипник на Грязин в италианския Мовистар тази година ще бъде местният състезател - Енрико Бразоли, който обаче в надпреварата ще се пусне с Шкода Фабия R5.

Макар да започва годината идната седмица със старта в Монако, Грязин все още не е определил, кои от състезанията ще номинира в шампионата на WRC2.

„Когато ме запиха за новината от wrc.com, единственото, което можах да се сетя беше „От Русия с любов!“, обяснява на своята фейсбук страница младежът.

Да припомним, че през миналата година, като пилот на РедГрей Тим и Хюндай i20 R5), Грязин завърши на напълно подобаващото 5-о място (51 т., два подиума) в края на сезона, разделяйки го с Оле Кристиян Вейби.

Николай Грязин прави една стъпка нагоре

снимка: лична фейсбук страница на николай грязин
ПАТРИОТИЧНО ИЗДЪРЖАН СКИН… Бяло-червено-синьо – точно като тези на флага на Русия, са цветовете върху новия автомобил на бившия европейски шампион, с който Грязин се пуска идната седмица в Монте Карло.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев