• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Микелсен кара Унгария, крои планове за 2021 г.

Вторник, 27 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Микелсен кара Унгария, крои планове за 2021 г.

173 СЕКУНДИ ОТ ТЕСТОВЕТЕ
В 1400 КМ С ГУМИТЕ ПИРЕЛИ

СЛЕД КАТО беше „заточен“ на остров Сардиния и навъртя над 1400 км тестове с новия продукт на Пирели-Скорпион, Андреас Микелсен ще бъде пилотът, който поне още една година ще знае повече за италианското „черно злато“, от който и да е друг състезател в сериите. Вижте ТУК един 173-сикунден клип, който норвежецът е качил на своята фейсбук страница.

Pirelli Tyres Scorpions

ВНМАНИЕТО, което специализираните сайтове за рали отделят на тестовете на гуменият гигант Пирели е напълно оправдано, като се има предвид завръщането на италианците в световните серии догодина като официален доставчик за отборите.

Но заедно с това трябва да се отбележи и акцентът, който се появява през последните три седмици, който е поставен върху участието на Андреас Микелсен (на снимката) във унгарския кръг от европейското първенство (6/8 ноември).

Два кръга преди края на евросериите, бившият пилот на Стобарт Форд, Шкода Моторспорт, Фолксваген, а след това и на Хюндай Моторспорт ще се пусне зад волана на Шкода Фабия R5 Ево, собственост на чешкия екипа Топ-Карс Рали Тим.

Микелсен казва, че чака с нетърпение участието си в унгарския Ниегиехаза и не крие амбицията си да спечели в това състезание.

Това ще е първото участие на 31-годишния пилот, след като през миналата година с Хюндай i20 WRC завърши 6-и в Уелс Рали Великобритания.

Наемането на Микелсен от шефа на тима Марек Фукс, който се надява, че норвежецът ще допринесе директно за класирането на екипа в ЕRC, става малко, след като бе обявено, че пилотът е приключил своята програма по тестването на гумите Пирели на остров Сардиния.

Микелсен кара Унгария, крои планове за 2021 г.

снимка: официален сайт на топ-карс рали тим
СПЕЦ-РАЗЦВЕТКА ЗА ПИЛОТА… За старта на унгарското рали от европейското първенство, „ево-то“ на норвежецът ще бъде брандирано по проекта на Керн Дизайн.


По-интересното е, че освен в Унгария, норвежецът има планове да е в колоната и за последните две ралита от шампионата (ако Ипър не отпадне – бел. ред.). Така че той гарантирано ще се върне на пистата Монца, 10 месеца, след като участва в шоуто през миналия декември.

Според белгийски източници, ангажиментът с Шкода за Ипър и Монца е бил резултат, преди Микелсен да подпише с миланската фирма за тестовете на Пирели със Ситроен С3 WRC.

2020 Mikelsen Test 001

снимка: лична фейсбук страница на андреас микелсен
ДЪЛГИ, ТЕЖКИ, НО ПОЛЕЗНИ… На средиземноморския остров Андреас Микелсен е навъртял толкова тестови километри за Пирели, колкото той няма за последния си пълен сезон в световните серии.

„Говорих с Шкода за Ипър - казва Микелсен. - Наистина бих искал да го направя. Наистина бих искал да направя и Монца, но още нищо не е решено. Неотдавна карах Шкода като част от тест за разработка. Искаха да дам отзивите си за колата, те са много добри за много добра кола.“

Състезателят определено е позитивно настроен за възможността „да направя Монца с Пирели, нещо, за което говорихме, че би имало много голям смисъл, тъй като това е Домашното рали на Пирели“.

Микелсен вижда в подобна възможност нещо много повече от това „…да се кара тази кола с тези гуми в последния кръг на тазгодишния шампионат.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев