• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Кале взима първия тест, Тойота със 100% успех

Четвъртък, 13 Февруари 2020 | Карлщад, RallyXpress
Кале взима първия тест, Тойота със 100% успех

19-ГОДИШНИЯТ пилот на Тойота Газоо Рейсинг Кале Рованпера (на снимката, Тойота Ярис WRC), завърши с най-добре време предстартовите тестове на 7.21-километровата отсечка Скала – 3:57.1 мин и след четири излизания изпревари двамата световни шампиони, които са в колоната на 68-ото Швеция Рали. Тийнейджърът бе по-бърз с 3.5 сек от съотборника си Себастиян Ожие (2-и) и беше със 7.0 сек. от действащия първенец на планетата Отт Танак (Хюндай i20 WRC, 5-и). С това сметката с успехите на младежът в световните серии на ФИА по рали фактически бе открита още във второто състезание от сезона.

„Първо преминаване през шейкдауна и сме втория най-бърз екипаж! Както можете да видите от видеото, няма сняг и голямото предизвикателство за уикенда е управлението на гумите, когато няма сняг или лед“, написа във своя Туитър пилота на Томи Макинен.

:: От видеото (виж ТУК), което е
е качено в Ю-туб, може да видите
какво е имал предвид пилота.Кале Рованпера е и единственият пилот, който след четири последователни тура по трасето на Скала, успя да слез под 3:00 мин., което направи при последния опит днес преди обед (виж таблицата по-долу).

Кале взима първия тест, Тойота със 100% успех

снимка: страница на кале рованпера в туитър
ПОВЕЧЕ ПРАХОЛЯК, ОТКОЛКОТО СНЕЖИНКИ… Кале Рованпера е постнал снимката от своето второ преминаване през трасето Скала.


За отбелязване е, че Ожие успя на два пъти да вземе преднина пред Рованпера (втори и трети опит), след което финландецът направи своето най-бързо преминаване.

Днешните предстартови тестове са най-необичайните, на които пилотите в Швеция Рали се е налагало да карат.

„Скоростта е това, което винаги търсим, но имаше един важен урок, който да научим в шейкдаун за гумите, защото никога не сме използвали тези гуми на чист чакъл. Опитах се да науча нивата на сцепление и колко те траят, така че в тази перспектива беше интересно“, заяви пред официалния сайт на световното първенство Себ Ожие, смятан за един от експертите в Швеция Рали.

Французинът, заедно с Нювил и Евънс са пилотите, записали трите най-добри времена от шейкдауна на предишното състезание – Монте Карло.

Заместникът на Себастиян Льоб в екипа на Хюндай Моторспорт за Швеция - Крейг Брийн, вероятно може да се определи като най-ефективният пилот в пролога, след като с времената само от два тура зае четвъртата позиция в ранкинга.

2020 SWE Shakedown Resu


колаж: rallyxpress

При това Брийн успя да се наложи и над своя партньор и световен шампион за 2019 г. Отт Танак с впечатляващата 1.6 сек.

При разпределението на позициите в първата десетка, екипът на Томи Макинен може да се поздрави със 100-процентова успеваемост, след като петте Ярис-а заемат съответно 1-2-3 място, като в същото време Катсута и Латвала са 6-о и 9-о най-добро време.

Трите автомобила на Андреа Адамо (4-5-8) също са в десетката, както там са и двамата основни пилота на М-Спорт.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев