• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Евънс: залог и на байк по склоновете в Дъфи

Понеделник, 11 Май 2020 | Долгела, Уелс, RallyXpress
Евънс: залог и на байк по склоновете в Дъфи

ТАКЪВ КЪСМЕТЛИЯ съм, че имам такава провинция точно на вратата ми, за да си помогна с едно упражнение на ден. Не си мислете, че ще бъда толкова бърз като Гии Атертън (английско „профи“ в колоезденето) на слизане обаче... пазете се, стойте си вкъщи и бъдете във форма всички“, това е написал на своята фейсбук страница вторият пилотът на Тойота Ярис WRC Елфин Евънс (на снимката). След извъртените три от планираните 13 ралита в шампионата за 2020 г. уелсецът (54 т.) е на второто място в класирането, на 8 т. от своя партньор при Томи Макинен Себ Ожие.

Заедно с планинското колоездене, всеки ден 31-годишният състезател прави и здрави упражнения, за да поддържа физическата форма във време, в което спортът по света е сведен до нула заради пандемията от короновируса.

Но Елфин има едно неоценимо предимство пред своите колеги: той живее в подножието на националния парк Сноудония (Северен Уелс) и има много повече опции за личната си подготовка.

„Наистина странни времена, но аз наистина имам късмет там, където живея“, признава Евънс, пояснявайки, че във Великобритания, е позволено да се излиза от къщата веднъж на ден за упражнения.

„Но точно пред входната врата ми, в края на града имам страхотни маршрути за бягане и колоездене, които ме водят право нагоре по хълмовете на долината Дъфи.“

Само на няколко километра от върха над долината се намира мястото на годишното спускане на Ред Бул Хардлайн.

Евънс: залог и на байк по склоновете в Дъфи

колаж от фейсбук страницата на евънс: rallyxpress
СТАРТЪТ НА „ТРУДНАТА ЛИНИЯ“… Пилотът е заснел и показва стартът на традиционното британско спускане с маунтин-байк, а заедно с това и своя велосипед за планинско колоездене.


Елфин казва, че маршрутът не е за непрофесионалисти и е твърде екстремен дори за него. Но той въпреки това настоява, че наистина обича да бъде на две колела в страхотното открито на Уелс.

„Планинското колоездене е чудесно упражнение и една от частите от тренировъчната ми програма, която наистина ми харесва. Получавате както физическата умора плюс необходимостта от поддържане на концентрацията. Избирането на пътя ви по офроуд трасе също включва елемент, подобен на случващото се в кокпита на автомобила. Местното трасе е затворено, но има много добър естествен терен в близост до дома ми, а напоследък топло време беше голям, голям бонус.“

Всъщност Евънс, който е комбинирал велосипедните си занимания с редовни фитнес и сесии с тежести в градината, вярва, че моментът сега е дори по-подходящ, отколкото обикновено е на този етап при един обичаен сезон на WRC.

2020 Elfin Fitn

снимка: интернет
В ДОБРОТО ВРЕМЕ - НЕ САМО КОЛЕЛА, НО И ЖЕЛЕЗА… На поляната пред къщата си в Долгела, Елфин Евънс поддържа формата с тежка, но важна за издръжливостта на пилота обща физическа подготовка.

„Обикновено всички са заети с много пътувания, докато всеки ден вкъщи ми позволява да се съсредоточа по отношение на фитнеса“, обяснява той.

Въпреки че прави най-доброто за сегашното карантинно-спортно блокиране, принудителната пауза в календара все пак е крайно смущаващо прекъсване за тихия уелсец.

Най-малкото, защото той направи най-добрия си старт в кампания на световните серии от тази година.

След трите кръга, които се организират до този момент, той, заедно със Скот Мартин, заемат второто място в класирането, най-добрата позиция, до която двамата са стигали в толкова ранен етап от световното първенство.

„Със сигурност това беше добър старт на годината – съгласен е Евънс.  - Винаги се обръщаш назад, за да видиш какво би могъл да направиш по-добре – и, поглеждайки, виждаш, че имаше няколко разочарования. Но като цяло, това е най-силният старт, който съм правил в първенство. Надяваме се, че ще има още, въпреки че в тези странни времена е очевидно много трудно да планирате каквото и да е занапред.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев