• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Днес правителство в Белгия решава Ипър

Петък, 30 Октомври 2020 | Брюксел, RallyXpress
Днес правителство в Белгия решава Ипър

ШАНСОВЕТЕ на Ипър Рали (20-22 ноември) до остане предпоследен старт от световните серии за сезона намаляват с всеки изминат ден. Белгия продължава да е държавата с най-много инфектирани хора в Европа, а разделената на две страна в посока север и юг (валонци и фламандци – бел. ред) не може да стигне до консенсус около мерките, които да са общи за държавата. До момента Белгия регистрирала най-висок ръст от 900 заразени на 100 000, а сайтът wordometers.info сочи стряскащи цифри отпреди два дни.

Пикът беше преди седмица, когато за един ден са регистрирани 10 000 случая на COVID-19.

По-късно днес премиерът Александер де Кроо (на снимката горе) ще има среща с регионалните правителства, за ликвидира пререканията и да бъдат уеднаквени мерките срещу пандемията в Южна и Северна Белгия.

Де Кроо вече заяви, че Белгия ще бъде частично затворена поради ограничения, докато в същото време експерти призовават за пълно затваряне на страната.

Днес правителство в Белгия решава Ипър

ФАКСИМИЛЕ от сайта wordometers.info, показващ шокиращите цифри за заразените в Белгия


Изглежда, че именно от резултатите от тази среща и очакваните нови и по-строги мерки и ограничения в противоепидемичната борба ще зависи и решението около провеждането на Ипър Рали.

„Последното нещо, от което се нуждаем, е да продължим напред в разпръснат ред. Единствената битка, която трябва да се води, е срещу коронавируса - каза Де Кроо вчера. - Просто няма място за разправии между различни правителства.“

Очевидно е, че в Париж и Женева чакат края на тази среща, за да обявят окончателно каква ще е съдбата на първото белгийско рали от WRC.

Първоначално бе ясно, че публика за състезанието няма да се допуска. Сега вече въпросът е дали изобщо да не бъде отказано ралито, след като регионално повечето от новите случаи са именно в южната част на страната, където е Ипър.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев