• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

Горещо в Швеция: супер етапа Карлщад отменен

Сряда, 12 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Карлщад
Горещо в Швеция: супер етапа Карлщад отменен

ДНЕС СТАНА ясно, че първият скоростен тест е отпаднал от програмата на 68-ото Швеция Рали. Това трябваше да бъде етапът на Фарейстад Тротинг (1.90 км) в северните покрайнини на Карлщад, единственият етап, планиран в да бъде каран в тъмната част от денонощието. Развлеченията за публиката, които са предвидени за това място обаче остават в програмата, придружаваща шведския кръг в световните серии. Причината за това е, че недалеч от първия скоростен етап е шейкдауна (Скала, 7.21 км), в четвъртък преди автомобилите да бъдат транспортирани обратно до Торсби.

Те ще са готови за официалния старт в петък сутринта от сервизния парк на летището Торсби (в 07:00 часа на шведско време).

Междувременно стана ясно, че пилотите с Приоритет 1 трябва да направят минимум едно каране по секцията за предстартовите настройки на отсечката Скала, съвсем близо до сервизния парк.

Отмяната на етап 1 не засяга правилата за минимално общо разстояние на състезанието, по което за този старт ще бъдат присъждани на шампионски точки.

Междувременно започнаха да се появяват съобщения за падащ сняг по различни части от трасетата на Швеция Рали през последните 24 часа.

Горещо в Швеция: супер етапа Карлщад отменен

снимка: интернет
„БЯЛА“ НАДЕЖДА ЗА СНЕЖНО СПАСЕНИЕ… Едно от трасетата на първия ден на второто рали от сериите WRC, след като днес след обед е валял сняг.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев