• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Германия ’21: кяр или промяна от паузата

Четвъртък, 14 Май 2020 | Босталсее, Германия, RallyXpress
Германия ’21: кяр или промяна от паузата

РАЛИ БЪЛГАРИЯ: ПОСЛЕДНИЯТ
КРЪГ ОТ РОТАЦИИТЕ НА ФИА

В ХРОНИКИТЕ на WRC българското рали от сериите (на снимката на Цветомир Димов) е запазило за себе си три първи позиции: първото ново рали, което проби в консервативната рамка на първенството; първото асфалтово рали от шампионата на Балканите; първото рали, което докара кервана на звездите у нас и последното състезание, направено, преди схемата с ротациите на ФИА да спре да действа за 9 години. Така между април 2009 г. когато бе обявено включването на Боровец в шампионата и октомври 2018 г., когато бе обявено устройването на рали Чили, в шампионата нямаше нито едно ново състезание в продължение на малко повече от 9 години.

2010 BUL Zeremon WRC ZD

ВЪЗМОЖНО ли е сегашната коронавирусна ситуация да се окаже печелившата карта за ADAC Рали Германия през следващата година? Такава вероятност съществува и за това пише авторитетният германския сайт rallye-magazin.de.(колажът от публикацията виж по-долу)

Причините за това се крият както в сегашната несигурна и непрекъснато променяща се обстановка и картината около COVID-19, така и в неяснотата за това как ще се развие до края на годината сезонът за световните серии.

Отделно от това и неизбежните промени, до които сегашната обстановка и пандемията ще доведе за догодина.

Според последните промени в схемата на WRC, направени през септември 2019 г., ФИА отново реши да се възползва от системата на ротация на ралитата, целейки по този начин да обхване по-големи региони от всички континенти, да угоди на повече страни, които искат домакинство на кръг от WRC, но и да направи това, без да увеличава броят на кръговете, срещу което сериозно възразяват тимовете.

Очаква се, преди да излезе от схемата за година време, ADAC Рали Германия (15/18 октомври) да бъде направено както обичайно става това в досегашните сезони на шампионата. Това обаче изцяло е обусловено от пандемията и санитарно-епидемиологичните рестрикциите в страната.

Германия ’21: кяр или промяна от паузата

снимка: официален сайт на adac рали германия
НЕБОСКЛОН С ЧЕРНИ ОБЛАЦИ… Познатото с метеорологичните капризи германско рали, сега е в положението, да има над главата си също така надвиснали тъмни облаци около бъдещето решение за мястото на състезанието в световните серии през 2021 и в бъдеще.


След това ще е последва пауза за година (същото се отнася и за испанския кръг), както предвижда новата-стара ротационна система на федерацията.

И тук идва възможният бонус за германците: пандемията би могла да доведе до значителни промени, без да е ясно какви последици ще има кризата в световен мащаб и как отделните страни ще могат или могат да се справят с нея.

2020 GER Futer WRC
колаж: rallyxpress

Херман Томчик, президент на спорта в ADAC (на снимката горе) смята: „Променената глобална ситуация е на всеки два месеца и само по тази причина не е ясно дали ще кандидатстваме [за място в шампионата] през следващата година.“

Сайтът отбелязва мимоходом, че, възползвайки се „от почивката“, в условията на променените предизвикателства, на домакините въпреки всичко ще се наложи да флиртуват с ФИА.

Томчек обаче не изключва и още една възможност:

„Въпросът не е дали да кандидатстваме за идния сезон, а как ще изглеждат плановете на ADAC в през следващите три години. Важно е да се преосмисли дали има смисъл да се продължи по този начин или да се ползва от възможността за почивка и да се започне събитието отново.“

Сайтът съобщава, че през следващите седмици ще има интензивни дискусии в ADAC и решение трябва да бъде взето през юли.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев