• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

В Окланд са бесни на слуховете за отлагане

Вторник, 05 Май 2020 | Окланд, Нова Зеландия, RallyXpress
В Окланд са бесни на слуховете за отлагане

ШЕФОВЕТЕ на планираното за септември месец девети старт от календара на ФИА в световните серии по рали в Нова Зеландия (3/6 септември) са реагирали остро на все по-често появяващите се спекулации, че състезанието може да бъде отменено заради пандемията от коронавирус. И това, независимо от факта, че до старта в Окланд остават повече от четири месеца. Спекулациите се базират на информациите около решителната реакция на държавата срещу болестта, независимо, че е започнало облекчаване на блокиращите мерки в Нова Зеландия.

В същото време посетителите на островите са изправена пред задължителната двуседмична карантина, преди да бъда допуснати в общността на държавата.

Това е базирано на провежданата от премиер-министъра Джасиндра Арден политика „Върви трудно, върви сигурно“, която политика е ограничила смъртта до 13.

Но главният изпълнителен директор на Рали Нова Зеландия Майкъл Голдщейн заяви, че работата по подготовката на този кръг и работата ще продължи за планираните дати през септември.

Това рали трябва да върне Нова Зеландия мястото в световния шампионат на ФИА за първи път след 2012 г.

„Рали Нова Зеландия продължава да се подготвя за домакинство си в Окланд през септември - каза Голдщейн.  - Разбира се, в момента съществува голяма глобална несигурност, която засяга всички, включително световното първенство по рали 2020. През следващите седмици ще продължим да работим в тясно сътрудничество с местните и централните държавни органи и агенции, както и с промотора на шампионата и ФИА.“

Голдщейн също отрече слуховете за връщането, на финансирането за Рали Нова Зеландия: „Абсолютно не! Финансирането е осигурено е за провеждането на събитието и през септември 2021 г.“

В Окланд са бесни на слуховете за отлагане

снимка: архив на rallyxpress
НАДЕЖДИ СЕГА И СПОМЕНИТЕ ОТПРЕДИ 8 ГОДИНИ… Типичен кадър от последното в Нова Зеландия, за повторението на който в щаба на ралито продължават да работят въпреки слуховете.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев