• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Всички гледат метеото, чакат дъждове в уикенда

Вторник, 11 Февруари 2020 | София, RallyXpress
Всички гледат метеото, чакат дъждове в уикенда

НЯМА И ПОМЕН от снежна покривка два дни преди началото на рали Швеция! Не само това, но и всички погледи, скачащи от един метеорологичен сайт на друг откриват почти една и съща прогноза – през деня плюсови температури между 3 и 6º, под нулата само в петък през нощта (-1º). И като капак – …силен дъжд и в двата дни на уикенда! С четири думи – нищо успокояващо, нищо шведско… Снимката, разпространена от NEP Finlandia (виж на края на текста) показва шокираща и напълно нетипична картина за скоростен етап от шведското рали.

Това е кадър от трасето на СЕ3 и 6 – 20.7-киометровото Финскоген, която се кара в петък като първо преминаване (10:08 ч. местно време) и като второ каране - в събота (в същия час), която по-скоро наподобява етап от Несте Рали Финландия, а не от единственото снежно състезание в световните серии по рали.

Дори отвъд границата и на 4 часа с автомобил, в столицата на XXVI Зимни олимпийски игри – Лилехамер, Норвегия, има малко сняг и градусите са повече и по-близо или малко над нулата, отколкото под червената чертичка на живачния стълб.

Сакаш с всеки изминал час въпросите пред 68-ото Рали Швеция изникват все нови и нови въпроси.

„Това ще е най-трудните, но и най-бързите условия, които съм преживявал тук!“, категоричен е Теемо Сунинен, пилотът на М-Спорт, сравнявайки онова, което с което се е сблъсквал тук и това, което му предстои.

Макар според дългосрочната прогноза да се очаква спадане на температурите под нулата, нито един от метео-сайтовете не предвижда снеговалежи…

Всички гледат метеото, чакат дъждове в уикенда

снимка: nep finlandia
КЪДЕ ТОЧНО Е ТОВА… Така изглежда очертаната и маркирана от организаторите 20-километрова Финскоген. Къде обаче е тя – в Швеция или във Финландия?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев