• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Белгийското Ипър ще става част от WRC?

Петък, 12 Юни 2020 | София, RallyXpress
Белгийското Ипър ще става част от WRC?

СЛОЖНОТО УРАВНЕНИЕ ИМА
ТРИ ВЪПРОСИТЕЛНИ. МАТОН
ЛИ ПОДБУТНА БЕЛГИЙЦИТЕ?

ИМА НЕЩО, което изглежда остава неизвестно на широката рали-публика. Опитът на клуба Суперстейдж първо да откаже, а после да пренасрочи стартът на Ипър, последвано от инфото, че състезанието е гласено за „резерва“ няма начин да не се свърже с името на директора на департамент Рали във ФИА Ив Матон (на снимката). Добре известно е, че по произход той е валонец, както и един от привържениците за резервните стартове догодина. Подобно сложно уравнение, в което има три въпросителни, не изглежда напълно изключено. Още повече, че няма начин Матон да не иска по-голям престиж за една от световните рали-класики…

2020 Iv Maton BIG 244

АВТОРИТЕТНИЯТ германски портал за рали-спорт rallye-magazin.de публикува информация, според която една от опциите световните серии да имат своето логично европейско продължение, особено при опцията, че колоната може и да не стигне до Япония, е белгийското Ипър Рали.

:: Оригиналната информация
от германския сайт вижте ТУК

Първоначалните дати за Ипър по календар бяха насрочени за последния уикенд на този месец, преди първоначално организаторът – клубът Суперстейдж да обяви, че отказва състезанието, а малко по-късно да посочи нови дати – 1/3 октомври.

Това става в момент, в който световният шампионат, промоторът и самата международна федерация работят в кризисен режим от дълго време и след отмяната на многобройни състезания, се търсят подходящите заместващи стартове.

Листата на отпадналите ралита вече доближава половин дузина - Португалия, Сафари, Финландия, Нова Зеландия Уелс, а над Турция, Аржентина, Италия и Япония висят все същите въпроси около мерките за сигурността на населението, публиката и самите отбори.

„Ние разглеждаме всички възможни варианти“, цитира порталът изказване на шефът на Промотора Оливър Сиесла, направено пред шведския телевизионен канал SVT.

Подобна възможност за Ипър е идеално повишаване на рейтинга на състезанието във Фландрия.

Белгийското Ипър ще става част от WRC?

КОЛАЖ с информацията, публикувана от авторитетния германския рали-портал.


Белгийското рали, чиято история е една от най-впечатляващите в европейските и световни състезания, от четири години не е част от европървенството, но за сметка на това е задължителната спирка в Тур Юропиън Рали (ТЕR), както и европейския кръг от първенството на Великобритания.

По тази причина Ипър е колкото привлекателен, а в същото и достатъчно добър вариант за резерва в сериите, каквато идея за следващия сезон се изповядва едновременно и във ФИА, и от Промотора –три или четири състезания да са с опция за „първа резерва“, ако при екстраординарни причини отпадне някое т ралитата.

2019 Ypres Rally Arca

снимка: официален сайт на ипър рали
ВИСОК РЕЙТИНГ В СВЕТА НА РАЛИТАТА… и неизменно голям брой на фонове – това е марката на белгийското Ипър.

С новата дата за класическите асфалтови отсечки във Фландрия се получава и минималният луфт между кръговете, защото ADAC Рали Германия е следва две седмици по-късно, след което е очакването, че Сардиния може да бъде преместено в освободения уикенд на Уелс и префасонирания от COVID-19 сезон, да завърши като с нов финал.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев