• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Ожие: Защо трябваше да караме в Мексико?

Понеделник, 16 Март 2020 | София, RallyXpress
Ожие: Защо трябваше да караме в Мексико?

НЕЗАВИСИМО, че в личния си профил във фейсбук шесткратният световен шампион Себастиян Ожие изказва големите си и заслужени благодарности към организаторите и домакините на Гуанахуато Рали Мексико, пилотът на Тойота съвсем нескрито се отказа да обсъжда спортните аспекти на третия кръг от шампионата, предвид непрекъснато променящата се обстановка на планетата със пандемичното разрастване на  заразата с COVID-19.

„Ситуацията е трудна и аз не мога да спра да мисля за нея“, категорично обяви Ожие пред медиите по време на шейкдауна за Мексико.

Той допълни, че странното е екипите да се намират в...

Готвят важни промени в крилото на i20 WRC

Петък, 06 Март 2020 | София, RallyXpress
Готвят важни промени в крилото на i20 WRC

САЙТЪТ с новините в българския автомобилен спорт вече писа, че участието на Отт Танак и Дани Сордо извън класирането на португалското Рали Серас де Фафе е било посветено не само на последен тест върху макадам преди старта на Гуанахуато Рали Мексико, но и като част от промените в аеропакета на Хюндай i20 WRC. Очаква се, това което край Фафе е било изпитано от Сордо да бъде приложена идната седмица по време на първия за годината старт от световните серии върху чакълеста настилка. Първото от състезанията на далечна дистанция в календара стартира с 5.51-километровия шейкдаун следващия четвъртък.

...

Хърватия с оферта за кръг от сериите WRC

Понеделник, 02 Март 2020 | София, RallyXpress
Хърватия с оферта за кръг от сериите WRC

ОЩЕ В СРЕДАТА на септември миналата година, благодарение на колегата Бруно Пехар, сайтът с новините за българския автомобилен спорт бе наясно, че Хърватия е направила оферта, нейно рали да бъде кръг от световните серии по рали ФИА.

„До началото на март ще има повече информация, да не бързаме…“, каза тогава Пехар.

Но ето че времето дойде и сега вече се знае, че едно от състезанията тази година ще бъде организирано като кандидатско, с опцията да е в календара за 2021 г.

В момента преговори за такова домакин са в напреднала фаза, особено, след като единият от  генералните директори на промотора в WRC...

Кайто влиза в играта, втора серия за Понтус

Сряда, 26 Февруари 2020 | София, RallyXpress
Кайто влиза в играта, втора серия за Понтус

ДВЕ НОВИНИ, отнасящи се до категориите на WRC2 и WRC3 се появиха в последните два дни, като и едната, и другата се отнасят до автомобилите на Млада Болесав. Първата е, че бившият европейски шампион Кайетан Кайетанович (на снимката) влиза в играта на WRC3. Кайто, както наричат 40-годишният поляк от Шчечин, има намерение да атакува титлата в категорията. За това той отново се е върнал към познатата му чешка пушка, която обаче в първия му старт в Гуанахуато Рали Мексико ще е маркирана като Е2.

Преди два дни бе официалното представяне на екипажа и новият му тим, който замества досегашния партньор на поляка –...

Втората евро-дама с нови кола и кампания

Понеделник, 24 Февруари 2020 | Лондон, RallyXpesss
Втората евро-дама с нови кола и кампания

ДВУКРАТНАТА шампионка на Великобритания в ралитата – 26-годишната Навила Тежпар (на снимката, малайската ѝ фамилия се произнася Тейпар) слиза от досегашният си автомобил Пежо 208 R2, за да направи „една нагоре“ в този сезон, сядайки зад волана на Протон Ирис R5.

Това е британката, която през миналата година, въпреки лидерството си до последния старт в евросериите изгуби в Унгария от нашата Екатерина Стратиева с 66 т. и българката добави кристалния приз на ФИА в своята витрина със спортни трофеи.

Сега състезателката от Малдън, графство Есекс се връща на терена на британското първенство за...

«  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  » 
Автобои Неделчев