• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Оливър Сиесла остава на поста си до август

Вторник, 02 Юни 2020 | Мюнхен, RallyXpress
Оливър Сиесла остава на поста си до август

ОТ „КОРОНАТА“ и последвалата пандемична обстановка все пак може да се извади и нещо добро – шефът на фирмата WRC Промотор GmbH, ще остане на поста си и през следващите два месеца. Да припомним, че преди началото на пандемията и в самия водовъртеж на обърканото до крайност шведско рали, Сиесла обяви намерението си да напусне поста. Това пък стана причина (поводът неудачите на Швеция Рали – бел. ред.), президентът на ФИА Жан Тот по спешност да кацне в Карлщад за дълъг частен разговор с германеца.

„Нещата се промениха и заради това бе намерението ми да не оставам в офиса след април – обяви преди дни...

Германия ’21: кяр или промяна от паузата

Четвъртък, 14 Май 2020 | Босталсее, Германия, RallyXpress
Германия ’21: кяр или промяна от паузата

ВЪЗМОЖНО ли е сегашната коронавирусна ситуация да се окаже печелившата карта за ADAC Рали Германия през следващата година? Такава вероятност съществува и за това пише авторитетният германския сайт rallye-magazin.de.(колажът от публикацията виж по-долу)

Причините за това се крият както в сегашната несигурна и непрекъснато променяща се обстановка и картината около COVID-19, така и в неяснотата за това как ще се развие до края на годината сезонът за световните серии.

Отделно от това и неизбежните промени, до които сегашната обстановка и пандемията ще доведе за догодина.

Според последните промени в...

Евънс: залог и на байк по склоновете в Дъфи

Понеделник, 11 Май 2020 | Долгела, Уелс, RallyXpress
Евънс: залог и на байк по склоновете в Дъфи

ТАКЪВ КЪСМЕТЛИЯ съм, че имам такава провинция точно на вратата ми, за да си помогна с едно упражнение на ден. Не си мислете, че ще бъда толкова бърз като Гии Атертън (английско „профи“ в колоезденето) на слизане обаче... пазете се, стойте си вкъщи и бъдете във форма всички“, това е написал на своята фейсбук страница вторият пилотът на Тойота Ярис WRC Елфин Евънс (на снимката). След извъртените три от планираните 13 ралита в шампионата за 2020 г. уелсецът (54 т.) е на второто място в класирането, на 8 т. от своя партньор при Томи Макинен Себ Ожие.

Заедно с планинското колоездене, всеки ден 31-годишният...

В Окланд са бесни на слуховете за отлагане

Вторник, 05 Май 2020 | Окланд, Нова Зеландия, RallyXpress
В Окланд са бесни на слуховете за отлагане

ШЕФОВЕТЕ на планираното за септември месец девети старт от календара на ФИА в световните серии по рали в Нова Зеландия (3/6 септември) са реагирали остро на все по-често появяващите се спекулации, че състезанието може да бъде отменено заради пандемията от коронавирус. И това, независимо от факта, че до старта в Окланд остават повече от четири месеца. Спекулациите се базират на информациите около решителната реакция на държавата срещу болестта, независимо, че е започнало облекчаване на блокиращите мерки в Нова Зеландия.

В същото време посетителите на островите са изправена пред...

ФИА влиза в ролята на тимовия изравнител

Петък, 24 Април 2020 | Париж, RallyXpress
ФИА влиза в ролята на тимовия изравнител

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА), с решение на одобрено от Световния съвет, временно стопира тестовете на отборите от световния шампионат.

Базата за вземане на подобна мярка е чл. 68 от  регулациите за WRC през този сезон, се сочи м съобщението направено на официални портал на световната автомобилна власт и е предвидено като временна мярка.

Забраната за спирането на тестовете е продиктувано както от продължаващата пандемия, така и като гаранция, че равенството между отборите ще бъде запазено.

Засега мярката е предвидена да действа до 31 май, като уточнението, което правят от ФИА е: „...

«  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  » 
Автобои Неделчев