• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Ясен предварителният календар за 2021 год.

Вторник, 23 Юни 2020 | Париж, RallyXpress
Ясен предварителният календар за 2021 год.

ЗА ДА БЪДЕ улеснено рестартирането на кризисния сезон 2020 и заради поставянето на приоритетите за мерките за икономия на разходите, Световният съвет за моторните спортове (WMSC) на Международната автомобилна федерация (ФИА) направи редица промени в спортните регламенти по време на своето събиране в Тайланд в края на миналата седмица. За някои от очакваните промени и решения, сайтът с новините в българския автомобилен спорт вече писа в дните преди събирането на „старейшините“.

От предварително планираните теми, в комюникето на федерацията, публикувано на официалния портал обаче не се...

Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

Вторник, 16 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

ДЕЙСТВИЯТА на ФИА и Промотора на WRC в кризисната обстановка може да доведат до безпрецедентен случай, в който един исъщи кръг да бъде зачетен едновременно и за световните серии, и за континенталната надпревара.

Става дума за рали Лиепая, което може да извлече огромни дивиденти от корона-паузата, ако приеме някои от отпадналите или чакащите в листата състезания от WRC.

Такава информация се появи първо на портала на самото състезание, а после моментално бе цитирана от германския сайт rallye-magazin.de.

„Първите разговори с организатора на WRC се състояха в понеделник“, разкри организаторът на рали...

Белгийското Ипър ще става част от WRC?

Петък, 12 Юни 2020 | София, RallyXpress
Белгийското Ипър ще става част от WRC?

АВТОРИТЕТНИЯТ германски портал за рали-спорт rallye-magazin.de публикува информация, според която една от опциите световните серии да имат своето логично европейско продължение, особено при опцията, че колоната може и да не стигне до Япония, е белгийското Ипър Рали.

:: Оригиналната информация
от германския сайт вижте ТУК

Първоначалните дати за Ипър по календар бяха насрочени за последния уикенд на този месец, преди първоначално организаторът – клубът Суперстейдж да обяви, че отказва състезанието, а малко по-късно да посочи нови дати – 1/3 октомври.

Това става в момент, в който световният шампионат,...

Промоторът фокусиран за три евро-старта

Петък, 05 Юни 2020 | София, RallyXpress
Промоторът фокусиран за три евро-старта

ДОКАТО официалният сайт на световните серии изтупва от праха видео-записите от предишни сезони, за да запази интересът на своите читатели, календарът на световните серии все повече започва да наподобява на тесте карти, които непрекъснато се мешат преди раздаването.

Но с тази малка разлика, че тестето от 13 състезания в календара на WRC за 2020 е сведено едва до четири „твърди карти“ и два като джокера, които засега са оставени на масата – отложените ралита на Аржентина Италия.

Особено от вчера, след отпадането и на Нова Зеландия, процесът на разбъркването е много по забързан и, напълно...

Финландия: честити 70 години… догодина!

Сряда, 03 Юни 2020 | Юваскийла, RallyXpress
Финландия: честити 70 години… догодина!

НЕЗАВИСИМО от това, че ситуацията във Финландия, както и в международен план, се е подобрила значително, има твърде много текущи фактори по отношение на рисковете за здравето и безопасността, които са свързани с организирането на юбилейното издание на едно от най-емоционалните ралита в света – Несте Финландия. Трябва да се има предвид, че до старта на състезанието остават само 2 месеца, заяви организаторът AKK Спорт в изявление, публикувано днес (сряда, 3 юни – бел. ред) на челното място на официалния портал на Несте Рали Финландия.

:: Официалното заявление
на сайта на финландското
състезание...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев