• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

ERC

Какви са възможните варианти за шампиона?

Четвъртък, 03 Декември 2020 | София, RallyXpress
Какви са възможните варианти за шампиона?

ЧЕТИРИМА СА основните претенденти за най-обърканата, най-нестандартната и най-небивалата световна титла в шампионата на ФИА по рали за последните 47 години. Какъвто и да е сегашният финале гранде, той така или иначе влиза в историята на WRC и ще остане там с поредицата си от неизбежни пандемични, административни и регулаторни промени, варианти и опции, които сезон 2020 на практика обърна наопаки с хастара на този спорт. Така че докато се чака сняг или дъжд, а защо не и добавката за заледяване, да видим какви са шансовете на всеки един от четиримата потенциални претенденти – пилотите на Тойота Евънс...

Милано под блокада, обмислят нов локдаун

Четвъртък, 19 Ноември 2020 | Рим, RallyXpress
Милано под блокада, обмислят нов локдаун

ИТАЛИЯ ПОСТАВИ Милано под блокада, Гърция се готви за пълно затваряне от петък, мерките се затягат, като част от усилията на властите в двете страни за овладяване на разпространението на коронавируса.

Новите ограничения в Италия за овладяване на коронавируса включват частична блокада на най-богатата и най-гъстонаселена област в страната Ломбардия около финансовата столица Милано, съобщи премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Въпросът, който касае последиците за последвали за финала на  световния шампионат по рали, които е именно в Ломбардия – ACI Монца Рали.

По-рано правителството...

Евънс: Шампионатът още е отворена игра

Четвъртък, 12 Ноември 2020 | Лондон, RallyXpesss
Евънс: Шампионатът още е отворена игра

ЛИДЕРЪТ в класирането на световните серии за сезона – Елфин Евънс (на снимката) заяви в свое неотдавнашно интервю за местна радиостанция в Уелс, че целта му във финалния старт от ковид-редуцирания шампионат тази година е третата поредна победа.

Според уелсецът, в отбора на Тойота Газоо нещата са оставени да бъдат решени в края на сезона на митичното трасе в парка в Монца.

На никого дори и не му минава през ум за заповеди по екипа за последната в тази объркана година надпревара.

Преди старта в рали-шоуто в Италия, в самия храм на скоростта, Елфин Евънс има аванс от 14 т. пред съотборника си и...

Тих скандал се заражда заради хибридната WRC

Вторник, 03 Ноември 2020 | Брюксел, RallyXpress
Тих скандал се заражда заради хибридната WRC

БЪДЕЩИЯТ момент, в който с хибридните WRCars световните серии ще трябва да прекрачат в новата си четвърта по ред ера, заплашва от тихо противостоене да се превърне в скандал. За сега той е тих и е единствено на идейно ниво и планиране.

От кой сезон трябва да стартира голямата промяна?

Докато Директорът за Рали във ФИА и бивш успешен шеф на Ситроен Спорт Ив Матон е категоричен, че това трябва да стане според плановете, приети от Световния съвет на ФИА (от сезон 2022 г – бел. ред.), неговият опонент и шеф на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо е за отлагане на този момент поне с година.

Ако за Матон решението...

Днес правителство в Белгия решава Ипър

Петък, 30 Октомври 2020 | Брюксел, RallyXpress
Днес правителство в Белгия решава Ипър

ШАНСОВЕТЕ на Ипър Рали (20-22 ноември) до остане предпоследен старт от световните серии за сезона намаляват с всеки изминат ден. Белгия продължава да е държавата с най-много инфектирани хора в Европа, а разделената на две страна в посока север и юг (валонци и фламандци – бел. ред) не може да стигне до консенсус около мерките, които да са общи за държавата. До момента Белгия регистрирала най-висок ръст от 900 заразени на 100 000, а сайтът wordometers.info сочи стряскащи цифри отпреди два дни.

Пикът беше преди седмица, когато за един ден са регистрирани 10 000 случая на COVID-19.

По-късно днес премиерът Александер де...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев