• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Кале официално вписан в историята на WRC

Събота, 12 Септември 2020 | София, RallyXpress
Кале официално вписан в историята на WRC

ДВАДЕСЕТ и шест дни преди да изпълни 20 години, името на нарочения за бъдещата супер-звезда на световните ралита Кале Рованпера (на снимката), официално бе вписано в историята на световните серии по рали.

Това стана по време на първото рали Естония, което бе номинирано за WRC.

По едно съвпадение този стартът в Турку, се оказа състезание №600 в досегашната история на шампионата започнала през далечната 1973 г. Някъде около 7:03 ч. на 5 септември, Кале Рованпера и неговият навигатор Яне Халтунен (Тойота Ярис WRC) завършиха най-бързо 20.93-кирлометровата Прангли 1.

Младежът победи с 1.3 Крейг Брийн (Хюндай i20...

Елфин Евънс: Нямат място предишните тактики!

Понеделник, 17 Август 2020 | Долгелау, Уелс, RallyXprss
Елфин Евънс: Нямат място предишните тактики!

ПИЛОТЪТ на Тойота Газоо  Елфин Евънс (на снимката), който е сред основните претенденти за титлата в световния рали, казва, че в този шампионат вече няма да има място за никакви тактики, след като сезон 2020 на WRC бъде рестартира с рали Естония в началото на следващия месец. След три изиграни състезания от програмата за тази година, Евънс изостава с 8 т. от съотборника си Себастиен Ожие (двамата по една победа) и е категоричен, че ще фокусира всичко върху всяко предстоящо събитие, вместо да прави дългосрочни прогнози или изчисления.

Като се има предвид несигурността, свързана с коронавируса на COVID-19...

Ясен предварителният календар за 2021 год.

Вторник, 23 Юни 2020 | Париж, RallyXpress
Ясен предварителният календар за 2021 год.

ЗА ДА БЪДЕ улеснено рестартирането на кризисния сезон 2020 и заради поставянето на приоритетите за мерките за икономия на разходите, Световният съвет за моторните спортове (WMSC) на Международната автомобилна федерация (ФИА) направи редица промени в спортните регламенти по време на своето събиране в Тайланд в края на миналата седмица. За някои от очакваните промени и решения, сайтът с новините в българския автомобилен спорт вече писа в дните преди събирането на „старейшините“.

От предварително планираните теми, в комюникето на федерацията, публикувано на официалния портал обаче не се...

Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

Вторник, 16 Юни 2020 | Берлин, RallyXpress
Рали Лиепая: WRC и ERC в един и същи старт?

ДЕЙСТВИЯТА на ФИА и Промотора на WRC в кризисната обстановка може да доведат до безпрецедентен случай, в който един исъщи кръг да бъде зачетен едновременно и за световните серии, и за континенталната надпревара.

Става дума за рали Лиепая, което може да извлече огромни дивиденти от корона-паузата, ако приеме някои от отпадналите или чакащите в листата състезания от WRC.

Такава информация се появи първо на портала на самото състезание, а после моментално бе цитирана от германския сайт rallye-magazin.de.

„Първите разговори с организатора на WRC се състояха в понеделник“, разкри организаторът на рали...

Белгийското Ипър ще става част от WRC?

Петък, 12 Юни 2020 | София, RallyXpress
Белгийското Ипър ще става част от WRC?

АВТОРИТЕТНИЯТ германски портал за рали-спорт rallye-magazin.de публикува информация, според която една от опциите световните серии да имат своето логично европейско продължение, особено при опцията, че колоната може и да не стигне до Япония, е белгийското Ипър Рали.

:: Оригиналната информация
от германския сайт вижте ТУК

Първоначалните дати за Ипър по календар бяха насрочени за последния уикенд на този месец, преди първоначално организаторът – клубът Суперстейдж да обяви, че отказва състезанието, а малко по-късно да посочи нови дати – 1/3 октомври.

Това става в момент, в който световният шампионат,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев