• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

ERC

Николай Грязин прави една стъпка нагоре

Четвъртък, 14 Януари 2021 | София, RallyXpress
Николай Грязин прави една стъпка нагоре

23-ГОДИШНИЯТ руснак Николай Грязин (на снимката) ще започне своя втори пореден пълен сезон като пилот на престижната италианската конюшня Мовистар, която ще осигури на пилота Фолксваген Поло R5. С този автомобил Грязин ще играе в категорията WRC2, а негов нов навигатор и партньор в тандема ще бъде Константин Александров, с когото имат едно-единствено участие през миналата година. Това ще е вторият опит на Грязин с този италиански тим, с който пре 2018 г. той стана европейски шампион в категорията под 28 години.

Тогава негов навигатор бе Ярослав Федоров, като двамата записаха 154 т., изпреварвайки Крис...

Новият GB-щам оставя М-Спорт на Острова?

Сряда, 13 Януари 2021 | от Тодор Христов, Лондон
Новият GB-щам оставя М-Спорт на Острова?

НОВИЯТ британски щам на COVID-19, както и драконовските мерки, с които Франция се стреми да ограничи в страната разпространението на пандемията, могат да блокират ва Острова, както целия екип на М-Спорт така и поне още хора, ангажирани с WRC-програмата. Много е вероятно, те да не могат да пресекат Ламанш за своето участие в рали Монте Карло след седмица. Присъствието, както на екипа на Малкълм Уилсън, така и на ангажираните с първенството представители на Промотора на WRC от Великобритания, зависи от шефовете на шампионата.

По тази причина в момента от ФИА и ангажираните с WRC се опитват да намерят...

На Острова – стреснати, работят за идния сезон

Неделя, 10 Януари 2021 | от Тодор Христов, Лондон
На Острова – стреснати, работят за идния сезон

АВТОМОБИЛНАТА власт на Острова – Моторспорт UK, са силно стреснати за бъдещето на британския кръг от световните серии, след като най-старото от състезанията в първенството на планетата няма да се проведе за втора поредна година. През 2020 причина за това бе пандемията от Covid-19, но и намаленият интерес на Уелс като основен организатор на ралито. Тази година причината е повече икономическа, след като опитът да се измести центъра от Уелс в Северна Ирландия също опира във финансирането на британския кръг от първенството.

Времето на неопределеност и неяснота около Рали Великобритания минаха и...

Замислят и вариант за… "бял" финал в сезона

Събота, 02 Януари 2021 | Рим/Милано, RallyXpress
Замислят и вариант за…

ПОВЕЧЕ С НАДЕЖДИ, отколкото с гарантирана сигурност може да определи планираният календар на световните серии 2021. Причината е, че точно както целият минал шампионат бе обърнат с хастара навън от пандемията, така и сегашната подредба на датите е под условие на епидемиологидната несигурност. Спасителният пояс за финала бе италиански и в Монца Рали домакините си свършиха работата идеално. Отгоре на всичко в менящите се условия, при каквито през цялата година, префасонираният от кръг в кръг шампионат, екипажите не бяха поставяни.

„Освен всичко друго, финалът на Монца и по пътищата на...

Уикипедия първа обяви Ожие за нов шампион

Неделя, 06 Декември 2020 | от Страшо Димов, София
Уикипедия първа обяви Ожие за нов шампион

ТОЧНО В 03:07 тази сутрин, в сайта на Уикипедия, срещу името на Себастиян Ожие се появи коригираната справка за  пилота, която сочеше, че 36-годишният пилот от Високите френски Алпи е… седемкратен световен шампион, като последната по дата титла е тази за 2020 г.

Промените бяха направени близо 3 часа, преди да е започнала финалната гонка от последните 38.31 км хронометрирани километри на ACI Рали Монца, изключителният финал на едно извънредно световно първенство в ралитата, каквато историята на този спорт не помни, а и със сигурност за винаги ще остане записано като „корона-шампионатът“.

Можеха ли в...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев