• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

ERC

Компенсират Яри-Мати с още едно рали в 2020

Събота, 15 Февруари 2020 | Карлщад, RallyXpress
Компенсират Яри-Мати с още едно рали в 2020

СЛЕД КАТО завърналият се в сериите като частник бивш пилот на Тойота Газоо Рейсинг Яри-Мати Латвала (на снимката) реши да не продължи участието си в Швеция Рали заради електрическите проблеми в неговата Ярис WRC, резултат от погрешен монтаж на електрически кабел от механиците, се разбира, че четирикратният победител тук ще получи като компенсация от екипа на Томи Макинен допълнително участие в сериите.

Решението да не продължи по системата рестарт, е заради опита на Латвала да спести част от ограничения си бюджет, който е формирал за годината.

„Търсим начин замяна за него [Яри-Мати] и това...

Отт Танак в сандвич от три Тойота Ярис WRC

Петък, 14 Февруари 2020 | Карлщад, RallyXpress
Отт Танак в сандвич от три Тойота Ярис WRC

ЕЛФИН ЕВЪНС (Тойота Ярис WRC), новият пилот на Тойота Газоо Рейсинг (на снимката горе) подкара конкуренцията и спечели първите три от скоростни тестове по заснежения чакълест макадам на Швеция Рали.

Уелсецът (29:01.1 мин) вече води със 7.9 сек на съотборника си Кале Рованпера и с 8.7 сек. на новият световен шампион Отт Танака (Хюндай i20 WRC).

Засега незавидното положение на естонеца е, че той е поставен в троен „сандвич“ от Ярис-и, отделен на 7.7 сек от французина, на когото Танак и Фортуна отмъкнаха титлата в самото начало на испанското рали през миналия сезон.

Отпред са Евънс и Рованпера, отзад – Ожие....

Кале взима първия тест, Тойота със 100% успех

Четвъртък, 13 Февруари 2020 | Карлщад, RallyXpress
Кале взима първия тест, Тойота със 100% успех

19-ГОДИШНИЯТ пилот на Тойота Газоо Рейсинг Кале Рованпера (на снимката, Тойота Ярис WRC), завърши с най-добре време предстартовите тестове на 7.21-километровата отсечка Скала – 3:57.1 мин и след четири излизания изпревари двамата световни шампиони, които са в колоната на 68-ото Швеция Рали. Тийнейджърът бе по-бърз с 3.5 сек от съотборника си Себастиян Ожие (2-и) и беше със 7.0 сек. от действащия първенец на планетата Отт Танак (Хюндай i20 WRC, 5-и). С това сметката с успехите на младежът в световните серии на ФИА по рали фактически бе открита още във второто състезание от сезона.

„Първо преминаване през...

Горещо в Швеция: супер етапа Карлщад отменен

Сряда, 12 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Карлщад
Горещо в Швеция: супер етапа Карлщад отменен

ДНЕС СТАНА ясно, че първият скоростен тест е отпаднал от програмата на 68-ото Швеция Рали. Това трябваше да бъде етапът на Фарейстад Тротинг (1.90 км) в северните покрайнини на Карлщад, единственият етап, планиран в да бъде каран в тъмната част от денонощието. Развлеченията за публиката, които са предвидени за това място обаче остават в програмата, придружаваща шведския кръг в световните серии. Причината за това е, че недалеч от първия скоростен етап е шейкдауна (Скала, 7.21 км), в четвъртък преди автомобилите да бъдат транспортирани обратно до Торсби.

Те ще са готови за официалния старт в петък...

Всички гледат метеото, чакат дъждове в уикенда

Вторник, 11 Февруари 2020 | София, RallyXpress
Всички гледат метеото, чакат дъждове в уикенда

НЯМА И ПОМЕН от снежна покривка два дни преди началото на рали Швеция! Не само това, но и всички погледи, скачащи от един метеорологичен сайт на друг откриват почти една и съща прогноза – през деня плюсови температури между 3 и 6º, под нулата само в петък през нощта (-1º). И като капак – …силен дъжд и в двата дни на уикенда! С четири думи – нищо успокояващо, нищо шведско… Снимката, разпространена от NEP Finlandia (виж на края на текста) показва шокираща и напълно нетипична картина за скоростен етап от шведското рали.

Това е кадър от трасето на СЕ3 и 6 – 20.7-киометровото Финскоген, която се кара в петък като...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев