• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

ERC

К19 прогони публиката, Арктик без феновете

Петък, 05 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
К19 прогони публиката, Арктик без феновете

СНЕЖНИЯТ спектакъл за първия зимен финландски старт от световните серии – Арктик Рали, както предвиди сайтът с новините в българския автомобилен спорт преди 10 дни, ще се изиграе пред празна галерия.

К19 продължава да гони феновете и в бензиновите спортове, така че дебютът на това рали от WRC се разписва като шестия старт в шампионата от пандемичния сезон 2020 насам.

Малкото зрители, които ще бъдат превилигировани, ще са единствено служебните лица - съдии, радиопостове и комисари, телевизионните екипи и фотографите край трасето.

Доброто, което остава е, че – поне за момента - няма промени около...

„Другият“ уелски пилот с фокус Европа 2021

Вторник, 02 Февруари 2021 | от Тодор Христов/Англия
„Другият“ уелски пилот с фокус Европа 2021

СЛЕД ЕДИН изключително труден от бюджетна и пандемична гледна точка сезон, „другият“ уелски пилот – 29-годишният Том Кейв (на снимката) планира през 2021 да направи пълен състезателен сезон. Пилотът, който има няколко силни, но само отделни изяви на трасетата, завърши като вицешампион на Британия през 2019 г. И когато надеждите за по-добри условия в следващите шампионати и световното първенство бяха на прага, там се оказаха първо пандемията, а с нея и бюджетните проблеми за вицешампиона.

Така, наричаният от феновете пилот - „другия от Уелс“, се оказа само с едно участие през 2020 г. и за пълен сезон...

И за Арктик Рали ще „затворят“ вратите?

Вторник, 26 Януари 2021 | Хелзинки, RallyXpress
И за Арктик Рали ще „затворят“ вратите?

ВТОРОТО ОТ РАЛИТАТА в световните серии за тази година – новономинираното в календара Арктик Рали Финландия (26/28 февруари), най-вероятно също ще бъде при „затворени врати“, сочи информация на организаторите.

Причините са все същите – ограничителните антиепидемични мерки, които Финландия въвежда и които ще бъдат в сила един ден преди официалното начало на ралито.

Финландското правителство реши да въведе много по-строги правила за влизане в страната, които ще влязат в сила от утре и ще важат поне до 25 февруари.

До този момент Финландия е контролираше пандемията на коронавируса благодарение...

Ограничиха полети за хеликоптери в Монте

Сряда, 20 Януари 2021 | Монте Карло, RallyXpress
Ограничиха полети за хеликоптери в Монте

НЕБЕТО над започващото утре в Гап 89-о рали Монте Карло ще бъде чисто и без навалица от летящи като във военна акция вертолети. Заради ограниченията, наложени от корона-пандемията, организаторите на първото от ралитата в световните серии са ограничили до минимум и трафика на „чопъри“ в дните на надпреварата. След това ограничение, право да се намират във въздуха ще имат единствено машините на директора на рали Монте Карло, както и на въздушните тв-оператори, излъчващи директно състезанието.

Във въздуха няма да се вдига и винтокрил, който обичайно се отделяше и за отговарящият за сигурността...

Ханинен взима Арктик, Солберг-мл. е трети

Неделя, 17 Януари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Ханинен взима Арктик, Солберг-мл. е трети

ИСТИНСКИ РЕАЛНИЯТ тест на предстоящия втори кръг от започващите този четвъртък в Монако световни серии по рали – Арктик Лапландия (24/28 февруари), бе спечелен безапелационно от финландския екипаж Юхо Ханинен (на снимката) и неговият навигатор Мико Тейсконен (Тойота Ярис WRC), спечелили 6 от седемте специални етапа (общо 260 снежни километра) и завършили с авантаж от 2:29 мин. пред Теемо Асунмаа/Марку Салминен (Шкода Фабия Рали 2 Ево). Трети е екипажът на Оливър Солберг/Аарон Йохнстон (Хюндай i20 R5).

Спасителният кръг, който финландците хвърлиха на световните серии, след отказа на Швеция, бе колкото...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев