• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Тих скандал се заражда заради хибридната WRC

Вторник, 03 Ноември 2020 | Брюксел, RallyXpress
Тих скандал се заражда заради хибридната WRC

БЪДЕЩИЯТ момент, в който с хибридните WRCars световните серии ще трябва да прекрачат в новата си четвърта по ред ера, заплашва от тихо противостоене да се превърне в скандал. За сега той е тих и е единствено на идейно ниво и планиране.

От кой сезон трябва да стартира голямата промяна?

Докато Директорът за Рали във ФИА и бивш успешен шеф на Ситроен Спорт Ив Матон е категоричен, че това трябва да стане според плановете, приети от Световния съвет на ФИА (от сезон 2022 г – бел. ред.), неговият опонент и шеф на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо е за отлагане на този момент поне с година.

Ако за Матон решението...

Днес правителство в Белгия решава Ипър

Петък, 30 Октомври 2020 | Брюксел, RallyXpress
Днес правителство в Белгия решава Ипър

ШАНСОВЕТЕ на Ипър Рали (20-22 ноември) до остане предпоследен старт от световните серии за сезона намаляват с всеки изминат ден. Белгия продължава да е държавата с най-много инфектирани хора в Европа, а разделената на две страна в посока север и юг (валонци и фламандци – бел. ред) не може да стигне до консенсус около мерките, които да са общи за държавата. До момента Белгия регистрирала най-висок ръст от 900 заразени на 100 000, а сайтът wordometers.info сочи стряскащи цифри отпреди два дни.

Пикът беше преди седмица, когато за един ден са регистрирани 10 000 случая на COVID-19.

По-късно днес премиерът Александер де...

Микелсен кара Унгария, крои планове за 2021 г.

Вторник, 27 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Микелсен кара Унгария, крои планове за 2021 г.

ВНМАНИЕТО, което специализираните сайтове за рали отделят на тестовете на гуменият гигант Пирели е напълно оправдано, като се има предвид завръщането на италианците в световните серии догодина като официален доставчик за отборите.

Но заедно с това трябва да се отбележи и акцентът, който се появява през последните три седмици, който е поставен върху участието на Андреас Микелсен (на снимката) във унгарския кръг от европейското първенство (6/8 ноември).

Два кръга преди края на евросериите, бившият пилот на Стобарт Форд, Шкода Моторспорт, Фолксваген, а след това и на Хюндай Моторспорт ще се...

Защо залогът на Адамо в Белгия е за Брийн?

Петък, 09 Октомври 2020 | Уотърфорд, Англия, RallyXpress
Защо залогът на Адамо в Белгия е за Брийн?

EДНА ОТ ТЕМИТЕ, която около италианското рали се обсъжда сред посветените в тънкостите на световните серии колеги е, защо Андреа Адамо направи залог на 30-годишният ирландец Крейг Брийн (на снимката) за финала на шампионата в Белгия в края на идния месец? Разместването в екипа, което Адамо обяви отрано отвори мястото за Брийн, превръщайки от Рали Турция във фактически финал за кариерата на Себ Льоб в WRC. Така триото на Хюндай Моторспорт за последното от пандемичните ралита е Отт Танак, Тиери Нювил и Брийн.

Разбира се, основната идея на Адамо е, че Брийн успешно може да защити победата си в Ипър...

Падън показва Кона EV за рали на 15 ноември

Петък, 02 Октомври 2020 | Окланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Падън показва Кона EV за рали на 15 ноември

НОВИЯТ МОДЕЛ на Хюндай – Кона EV, построен от кивито Хейдън Падън бе представен преди дни, но неговата премиера ще бъде в средата на следващия месец по време на специални демонстрации в Джакс Ридж. Представянето беше направено на пистата Хайланд Моторспорт Парк, където пред медиите застана победителят от рали Аржентина и екипът му, направи този автомобил в неговия рали-вариант на… ток. „За мен бе 100% гордост, когато карах колата за първи път“, заяви новозеландецът.

„Всички работеха толкова усилено – заявява Падън (на снимката), за да се случи това - някои от момчетата влагаха по 100 часа
в...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев