• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Замислят и вариант за… "бял" финал в сезона

Събота, 02 Януари 2021 | Рим/Милано, RallyXpress
Замислят и вариант за…

ПОВЕЧЕ С НАДЕЖДИ, отколкото с гарантирана сигурност може да определи планираният календар на световните серии 2021. Причината е, че точно както целият минал шампионат бе обърнат с хастара навън от пандемията, така и сегашната подредба на датите е под условие на епидемиологидната несигурност. Спасителният пояс за финала бе италиански и в Монца Рали домакините си свършиха работата идеално. Отгоре на всичко в менящите се условия, при каквито през цялата година, префасонираният от кръг в кръг шампионат, екипажите не бяха поставяни.

„Освен всичко друго, финалът на Монца и по пътищата на...

Уикипедия първа обяви Ожие за нов шампион

Неделя, 06 Декември 2020 | от Страшо Димов, София
Уикипедия първа обяви Ожие за нов шампион

ТОЧНО В 03:07 тази сутрин, в сайта на Уикипедия, срещу името на Себастиян Ожие се появи коригираната справка за  пилота, която сочеше, че 36-годишният пилот от Високите френски Алпи е… седемкратен световен шампион, като последната по дата титла е тази за 2020 г.

Промените бяха направени близо 3 часа, преди да е започнала финалната гонка от последните 38.31 км хронометрирани километри на ACI Рали Монца, изключителният финал на едно извънредно световно първенство в ралитата, каквато историята на този спорт не помни, а и със сигурност за винаги ще остане записано като „корона-шампионатът“.

Можеха ли в...

Какви са възможните варианти за шампиона?

Четвъртък, 03 Декември 2020 | София, RallyXpress
Какви са възможните варианти за шампиона?

ЧЕТИРИМА СА основните претенденти за най-обърканата, най-нестандартната и най-небивалата световна титла в шампионата на ФИА по рали за последните 47 години. Какъвто и да е сегашният финале гранде, той така или иначе влиза в историята на WRC и ще остане там с поредицата си от неизбежни пандемични, административни и регулаторни промени, варианти и опции, които сезон 2020 на практика обърна наопаки с хастара на този спорт. Така че докато се чака сняг или дъжд, а защо не и добавката за заледяване, да видим какви са шансовете на всеки един от четиримата потенциални претенденти – пилотите на Тойота Евънс...

Милано под блокада, обмислят нов локдаун

Четвъртък, 19 Ноември 2020 | Рим, RallyXpress
Милано под блокада, обмислят нов локдаун

ИТАЛИЯ ПОСТАВИ Милано под блокада, Гърция се готви за пълно затваряне от петък, мерките се затягат, като част от усилията на властите в двете страни за овладяване на разпространението на коронавируса.

Новите ограничения в Италия за овладяване на коронавируса включват частична блокада на най-богатата и най-гъстонаселена област в страната Ломбардия около финансовата столица Милано, съобщи премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Въпросът, който касае последиците за последвали за финала на  световния шампионат по рали, които е именно в Ломбардия – ACI Монца Рали.

По-рано правителството...

Евънс: Шампионатът още е отворена игра

Четвъртък, 12 Ноември 2020 | Лондон, RallyXpesss
Евънс: Шампионатът още е отворена игра

ЛИДЕРЪТ в класирането на световните серии за сезона – Елфин Евънс (на снимката) заяви в свое неотдавнашно интервю за местна радиостанция в Уелс, че целта му във финалния старт от ковид-редуцирания шампионат тази година е третата поредна победа.

Според уелсецът, в отбора на Тойота Газоо нещата са оставени да бъдат решени в края на сезона на митичното трасе в парка в Монца.

На никого дори и не му минава през ум за заповеди по екипа за последната в тази объркана година надпревара.

Преди старта в рали-шоуто в Италия, в самия храм на скоростта, Елфин Евънс има аванс от 14 т. пред съотборника си и...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев